cafa,
dufam ze sa to tu este nikde neriesilo, no ale aby som zbytocne nestracal cas:
pc z podpisu, v biose som nastavil Vcore na 1,3V, po nabehnuti s peknimi 3.4Ghz, som zapol cpuz, a kukam,
dostal som sa k polozke Vcore ta mi podla tohto programu skace v rozmedzi 1.272 -1.284, co ma od nastavenich 1.3V dost daleko,
1.preto sa pytam ze ktoru hodnotu mam brat ako relevantnu, tu com som nastavil v biose alebo tu co mi ukazuje cpuz ?
2. ked takto napatie kolise nemoze sa nic stat procaku ?
(len ma prosim neukamenujte, po dlhom case co som sa pc nezaoberal som zlamovatel )
nespravne Vcore
- iwo1222
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 02. Nov, 2006, 02:00
nespravne Vcore
My Pc: MB: Asus pk5 se/epu ; CPU:Intel E5200 ; GPU:Gainward hd3850 ; HDD: hitachi 80GB p-ata ; RAM: DDR2 4gb ; psu corsair vx450w ; mechaniky: LG dvd-rw(p-ata), LG dvd-rw LS(s-ata) ; klavesnica: Chickony + a4tec X7G100 ; mys: accutake sky-o-mouse
Re: nespravne Vcore
Je to normálne, je to "vlastnosť" obvodov základnej dosky. Reálne napätie je nižšie ako to, ktoré nastavíš. Volá sa to aj vDrop. Správny je údaj z CPU-Z. Čím kvalitnejšie spravené obvody napájania, tým menší rozdiel, teda tým menšie vDrop.
- iwo1222
- Používateľ
aha, cize to je vlastne daky ubytok napatia na jednotlivich mosfetoch, spojoch, cestickach na mb,
a nebude sa system spravat nestabilne kvoli tomu ?
a nebude sa system spravat nestabilne kvoli tomu ?
My Pc: MB: Asus pk5 se/epu ; CPU:Intel E5200 ; GPU:Gainward hd3850 ; HDD: hitachi 80GB p-ata ; RAM: DDR2 4gb ; psu corsair vx450w ; mechaniky: LG dvd-rw(p-ata), LG dvd-rw LS(s-ata) ; klavesnica: Chickony + a4tec X7G100 ; mys: accutake sky-o-mouse
- k0rben
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 23. Feb, 2008, 14:00
Palee-ho super 'navod'
ak je stabilny (skus occt alebo orthos,prime atd.) tak sa nic nedejeVDrop
značí pokles napätia pre CPU, prítomné skoro na všetkých doskách... ide o rozdiel medzi hodnotou vCPU nastavenej v biose a reálnou hodnotou vCPU, ktorá je väčšinou nižšia... je to spôsobené stratami v elektrickom obvode, vlastnosťami regulátorov a súvisí i s celou štruktúrou/návrhom napájacích obvodov...
Spoiler: ukázať
Nie, kvôli tomu sa nestabilne správať nebude, nestabilne sa bude správať vtedy, keď nastavíš prinízke napätieiwo1222 napísal:a nebude sa system spravat nestabilne kvoli tomu ?
Ak chceš mať 1,3V, tak nastav v BIOS-e vyššiu hodnotu...
- iwo1222
- Používateľ
no taze skusil som pustit testovanie tej stability cez orthos uz vyssie spominany a vzdy sa mi to po dakej 3tej sekunde seklo
vypis z orthosu
po vypnuti programu mi vyskocila klasicka windovs hlaska o chybe programu a rozblikali sa mi vsetki diody na klavesnici , je to cudne, pretoze v inej zatazi (crysis, farcry2,gta4....) to drzalo stabilne
iny prog som zatial neskusal, ale ked skusim dam vediet,
btw: windovs je xp + sp2
vypis z orthosu
Kód: Vybrať všetko
Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
Torture Test ran 0 minutes 2 seconds - 1 errors, 0 warnings.
Execution halted.
iny prog som zatial neskusal, ale ked skusim dam vediet,
btw: windovs je xp + sp2
- k0rben
- Používateľ
Skus OCCT Perestroika 3.0.1
a nieco o tej orthosovej chybe http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1116604" onclick="window.open(this.href);return false;
+pripadne skus pridat vcore po malickych krokoch, zakazdym daj test
a
a nieco o tej orthosovej chybe http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1116604" onclick="window.open(this.href);return false;
+pripadne skus pridat vcore po malickych krokoch, zakazdym daj test
a
ak myslime na to iste :iwo1222 napísal: ked takto napatie kolise nemoze sa nic stat procaku ?
VDroop
je "ochranný systém" pre CPU, ktorý znižuje napájaciu voltáž CPU pri prechode z idle do burn a naopak, kedy nám regulátory nemusia vychytať napäťové špičky napájania CPU a môže ľahko dôjsť k jeho poškodeniu. V burn-e potom registrujeme aj menšie napätie ako v idle.
- iwo1222
- Používateľ
v tom occt to je celkom stabilne,
no ja som nemyslel to Vdroop, ale to jemne kolisanie napatia v idle ked sa podla cpuz meni v rozmedzi 1.278V az 1.284V
a na margo tohto maleho kolisania som sa pytal ci to nepokazi procak
edit/// po 3/4minuty testu cpu:occt to hodilo eror na core#0 netusim co je zle
edit2/// pri druhom teste cpu cpu:linpack to hodilo eror po 6 minutach
no ja som nemyslel to Vdroop, ale to jemne kolisanie napatia v idle ked sa podla cpuz meni v rozmedzi 1.278V az 1.284V
a na margo tohto maleho kolisania som sa pytal ci to nepokazi procak
edit/// po 3/4minuty testu cpu:occt to hodilo eror na core#0 netusim co je zle
edit2/// pri druhom teste cpu cpu:linpack to hodilo eror po 6 minutach
- k0rben
- Používateľ
Linpack je uz extrem
daj v occt normalny test (ten prvy) a daj si large data set
ps: skusal si zmenu vcore?
ps2: mne to skace tak od cca 1.349 do 1.386
daj v occt normalny test (ten prvy) a daj si large data set
ps: skusal si zmenu vcore?
ps2: mne to skace tak od cca 1.349 do 1.386