Ahojte
Potrebujem poradit čím utierat a čistit LCD obrazovku čo najúčinnejšie bez poškriabania.
Bolo mi odporúčané utierky Rodenstock ale kde ich zohnat?
Su vhodne aj utierky z mikrovlákna?
Ako to robíte vy???
Dakujem
sú na to špeciálne rýchloschnúce gély a podobne, používam aj mikrovlákno (kúpiš v hociktorej optike). Podstatné je aby si panel nechal chvílu odležať (pred aj po)
- ved to ,v robote máme všetky doškriabané
-vidiet to hlavne vo vypnutom stave trochu z boku z určitého uhla- no hrúza
Práve preto sa pýtam aby som tak nedopadol s mojím monitorom.
hm, teraz si pozorne pozeram svoje lcd v praci. a nic, ziadny skrabanec. mam ho uz asi 3-4 roky. pouzivam ..... svoje tricko. obcas som pouzil aj dake obrusky s napisom "utierky na lcd" a sprej s podobnym nazvom. alebo take daco ale uz sa to minulo.
takze asi tolko k utieraniu lcd
takze ja pouzivam na cistenie izopropilalkohol. je to roztok na cistenie okuliarov. kupis v kazdej dobrej optike, len sa to nebude volat izopropilalkohol ale je to presne to iste a este nejaky parfum je tam doliaty a na utieranie handricku z optiky, tiez kupis za par korun.
Pokial ide iba o prach, tak sa mi osvedcila svédska utierka, ci nieco podobné, mám takú "hunatú" (predávajú sa tusím podla gramáze/m2). Prach neodhrna, ale ho nabere do seba. A samozrejme ju pouzívam iba na monitor.
Prskance a odlacky prstov tým istým gélom ako Juicy - velmi dobrá vec na otlacené dlane a opluté LCD od coly z oficiálneho servisu Lenovovo...prasatá jedny tupé...