plazma umiera?
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
plazma umiera?
http://ekonomika.sme.sk/c/4824769/novy- ... -vaha.html
tam nizsie je to rozvedene
a ked precitam ine fora tak citam nieco ine
i ked u smetiarov je vsetko moznea aj to ze zajta napisu pravy opak
co vy nato?
tam nizsie je to rozvedene
a ked precitam ine fora tak citam nieco ine
i ked u smetiarov je vsetko moznea aj to ze zajta napisu pravy opak
co vy nato?
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
Re: plazma umiera?
umierať je asi silné slovo, ale je na ústupe z už tak slabých pozícií (čo sa týka predaja). prečo to tak je neviem, ale určite v tom hrájú rolu svetelné podmienky v obchodoch, kde väčšina ľudí nakupuje a podanie farieb ala cirkus. ľudia majú radi cirkus, určite ho uprednostia ho pred reálnejším farebným podaním imo tiež sa vytvorila akási všeobecná domienka, že lcd je lepšie. podobný prípad ako pri windows vista, aj ľudia so silnými mašina na ňu nadávali hoci na to nemali nejaký pádny dôvod. hatetovať na vistu bolo vtedy v móde, tak sa zviezli s prúdom.
skôr si myslim ze islo o spotrebu ktora bola neuveritelne vysoka oproti LCD tak si kazdy rozmyslel ci si kupi LCD so spotebou 120W alebo plazmu ktora papa 400Wdexman napísal:prečo to tak je neviem, ale určite v tom hrájú rolu svetelné podmienky v obchodoch, kde väčšina ľudí nakupuje a podanie farieb ala cirkus. ľudia majú radi cirkus, určite ho uprednostia ho pred reálnejším farebným podaním imo tiež sa vytvorila akási všeobecná domienka, že lcd je lepšie.
Spoiler: ukázať
^^vidíš, daľší mýtus, ktorému ľudia veria. ale nechápem aj výrobcov plazmových tv prečo neudávajú priemernú spotrebu namiesto maximálnej. sami sebe si škodia.
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
to snáď nemyslíš vážne .. už sme to preberali http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... 19&t=40753" onclick="window.open(this.href);return false;patro16 napísal:skôr si myslim ze islo o spotrebu ktora bola neuveritelne vysoka oproti LCD..
- scpeter1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00
jeziskove rany a dalsi.......patro16 napísal:skôr si myslim ze islo o spotrebu ktora bola neuveritelne vysoka oproti LCD tak si kazdy rozmyslel ci si kupi LCD so spotebou 120W alebo plazmu ktora papa 400Wdexman napísal:prečo to tak je neviem, ale určite v tom hrájú rolu svetelné podmienky v obchodoch, kde väčšina ľudí nakupuje a podanie farieb ala cirkus. ľudia majú radi cirkus, určite ho uprednostia ho pred reálnejším farebným podaním imo tiež sa vytvorila akási všeobecná domienka, že lcd je lepšie.
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10
ano mate sice pravdu ale myslite ze kupujucich take nieco zaujima, drtiva väcsina z nich sa do toho vobec nevyzna a hned pozera na spotrebu alebo sa pyta pedavaca a uz sme doma skus sa niekedy postavit do nejakeho elektro domu napr. NAY a skus si vypocut kupujucich a sam uvidis
- zachary
- Pokročilý používateľ
no a tam je ten problém - neznalosť kupujúcich a oblby predajcov .. kukni napr. anketu na nay.sk
Pri výbere televízora uprednostňujem technológiu:
LCD, HD Ready 9%
LCD, Full HD 64%
Plazma, HD Ready 9%
Plazma, Full HD 18%
Celkový počet hlasujúcich: 8193
Pri výbere televízora uprednostňujem technológiu:
LCD, HD Ready 9%
LCD, Full HD 64%
Plazma, HD Ready 9%
Plazma, Full HD 18%
Celkový počet hlasujúcich: 8193
- Reinok
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Št 20. Mar, 2008, 14:00
Stačí si prečítať tú diskusiu tam dole a hneď človek pochopí aký odborníci sa tam o tom bavia...
ľudia sú sprostí a sami sa oberajú o kvalitu
a k tomu, ceny sú dnes tak vyrovnané že je jedno či si kúpim 50" Plazmu Panasonic 80kovú radu, alebo nejaké 42" super LCD od Philipsu...cena si dovolím povedať že bude u philipsu väčšia...tak o čom tam točia...
a najviac to asi zabil ten ,,fasenko" že žltá škvrna v oku je kruhová...tak ten chlapec potom nevidí nič iné ako kruh? periféria mu ais nič nehovorí a zrejme má oči obidve na jednom mieste a nie vedľa seba...
ľudia sú sprostí a sami sa oberajú o kvalitu
a k tomu, ceny sú dnes tak vyrovnané že je jedno či si kúpim 50" Plazmu Panasonic 80kovú radu, alebo nejaké 42" super LCD od Philipsu...cena si dovolím povedať že bude u philipsu väčšia...tak o čom tam točia...
a najviac to asi zabil ten ,,fasenko" že žltá škvrna v oku je kruhová...tak ten chlapec potom nevidí nič iné ako kruh? periféria mu ais nič nehovorí a zrejme má oči obidve na jednom mieste a nie vedľa seba...
Moto: Yamaha FZ8 Fazer
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
ono tazko mozes hovorit na ludi ze su blbci
niekto sa vyzna do toho iny do hentoho
ze sa nevyzna do telky to nieje zase hamba...
co ty vies ...
druha strana predajca...tak ten by uz hluposti trieskat nemal
i ked zohnat niekoho kto sa fakt vyzna za 10cisteho ....
niekto sa vyzna do toho iny do hentoho
ze sa nevyzna do telky to nieje zase hamba...
co ty vies ...
druha strana predajca...tak ten by uz hluposti trieskat nemal
i ked zohnat niekoho kto sa fakt vyzna za 10cisteho ....
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
Preco nemoze nadavat na ludi, demokracia je zlata vec a inak sa ani nedaju nazvat .
JE to ich problem, ze su nevzdelany hlupaci a travia viac casu pri pive, ako keby si mali co to precitat, sak to kamarta radi ne a on by neporadil blbost .
Mna uz debilizmus nevyvedie z miery, proste nech si kupi kazdy co chce, len nech sa tym nechavli susedom, lebo je to ako ked si niekto kupy Daciu logan alebo Renault Thaliu a ide tvrdit ze si kupil to najlepsie v svoje triede.
JE to ich problem, ze su nevzdelany hlupaci a travia viac casu pri pive, ako keby si mali co to precitat, sak to kamarta radi ne a on by neporadil blbost .
Mna uz debilizmus nevyvedie z miery, proste nech si kupi kazdy co chce, len nech sa tym nechavli susedom, lebo je to ako ked si niekto kupy Daciu logan alebo Renault Thaliu a ide tvrdit ze si kupil to najlepsie v svoje triede.
zdravicko,
ked sa pozriete sem http://www.mp3.sk/advanced_search_resul ... ra&x=0&y=0
ktoru VIERU by ste mi odporucili? na tej stranke je mrdne vela typov ja sa do toho nevyznam co mam vobec hladat. cena - moemntalne to je jedno, skor to chcem na stenu oproti posteli, takze jeden meter v priemere bude asi stacit, je to na vzdialenost cca 3 metre. neviem ci je metrova uhlopriecka postacujuca, a ci je zrno tej telky vacsie nez je dnes standard, respektive nez maju najlepsie telky na svete, ale verim ze mi to tu niekto pomoze vyriesit.
je v tych telkach fakt taky potencial ako sa vravi? ja som raz videl vieru vylozenu vo vyklade s inymi telkami a ked som poziadal predavaca tak mi povedal ze vsetky telky boli nastavene na default hodnotach. avsak nepamatam sa ci to bolo LCD alebo plazma.
osobne si myslim ze plazma je lepsia. neriesim vykon to je jasne, aj ste tu o tom diskutovali, ale co sa tyka kvality obrazu tak to ma zaujima.
hladam to the best, ale neviem si vybrat.
dakujem za odpovede.
ked sa pozriete sem http://www.mp3.sk/advanced_search_resul ... ra&x=0&y=0
ktoru VIERU by ste mi odporucili? na tej stranke je mrdne vela typov ja sa do toho nevyznam co mam vobec hladat. cena - moemntalne to je jedno, skor to chcem na stenu oproti posteli, takze jeden meter v priemere bude asi stacit, je to na vzdialenost cca 3 metre. neviem ci je metrova uhlopriecka postacujuca, a ci je zrno tej telky vacsie nez je dnes standard, respektive nez maju najlepsie telky na svete, ale verim ze mi to tu niekto pomoze vyriesit.
je v tych telkach fakt taky potencial ako sa vravi? ja som raz videl vieru vylozenu vo vyklade s inymi telkami a ked som poziadal predavaca tak mi povedal ze vsetky telky boli nastavene na default hodnotach. avsak nepamatam sa ci to bolo LCD alebo plazma.
osobne si myslim ze plazma je lepsia. neriesim vykon to je jasne, aj ste tu o tom diskutovali, ale co sa tyka kvality obrazu tak to ma zaujima.
hladam to the best, ale neviem si vybrat.
dakujem za odpovede.
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
zaloz si temu v nakupnej poradni,ale ak na cene nezalezi tak ani nemusis
http://www.pioneershop.sk/?p=productsMo ... PDP-LX5090" onclick="window.open(this.href);return false;
a vzdialenost 3m je az moc
http://www.pioneershop.sk/?p=productsMo ... PDP-LX5090" onclick="window.open(this.href);return false;
a vzdialenost 3m je az moc
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 11. Nov, 2008, 17:32
Podla mna LCD vs plazma je "nedorozumenie" problem
LCD TV pomohlo urcite aj to ze najskor boli LCD monitory a ked ludia presli z CRT na LCD monitor tak kazdy (no radsej vacsina) ze "juchuu mam tenky (aka) LCD monitor".. cize mozno mal dojem ze to "LCD" znamena "tenky" monitor.... (Objavili sa LCD TV na trhu) ...A tak nema paru o tom co je a ci vobec plazma exituje, dojde do predajne a povie ze chce velky LCD TV. .. - Toto je len moj nazor, lebo 90% ludi co som sa pytal si myslelo ze LCD znamena tenky.
No a samozrejme drviva vacsina ludi uprednostnuje kvantitu pred kvalitou a povie si ze "naco TV za 60K, ved dnes uz za 20K mas taky obrovsky TV ze az" - dalsia 90%-tna skusenost z ludi co poznam.
(najlepsie na tom je ked jeden vysmeje druheho ze ma "len" 40inch plazmu, lebo on velmi vyhodne kupil 50inch LCD za 20K z tesca, i ked v realite bol "okradnuty" ten druhy, ale to si ani nevsimol)
No a ked neni pre koho vyrabat tie kvalitne plazmy, tak ich cena bude vzdy vysoka
LCD TV pomohlo urcite aj to ze najskor boli LCD monitory a ked ludia presli z CRT na LCD monitor tak kazdy (no radsej vacsina) ze "juchuu mam tenky (aka) LCD monitor".. cize mozno mal dojem ze to "LCD" znamena "tenky" monitor.... (Objavili sa LCD TV na trhu) ...A tak nema paru o tom co je a ci vobec plazma exituje, dojde do predajne a povie ze chce velky LCD TV. .. - Toto je len moj nazor, lebo 90% ludi co som sa pytal si myslelo ze LCD znamena tenky.
No a samozrejme drviva vacsina ludi uprednostnuje kvantitu pred kvalitou a povie si ze "naco TV za 60K, ved dnes uz za 20K mas taky obrovsky TV ze az" - dalsia 90%-tna skusenost z ludi co poznam.
(najlepsie na tom je ked jeden vysmeje druheho ze ma "len" 40inch plazmu, lebo on velmi vyhodne kupil 50inch LCD za 20K z tesca, i ked v realite bol "okradnuty" ten druhy, ale to si ani nevsimol)
No a ked neni pre koho vyrabat tie kvalitne plazmy, tak ich cena bude vzdy vysoka
Gigabyte GA-P35C-DS3R, E4400 @ 2GHz, 2GB RAM DDR-800, 7600 GS, Seasonic S12II-430 430W.
http://www.speedtest.net/result/520731820.png
Orange Mobilny Internet po 18:00 http://www.merac.sk/rs/20100738156.png" onclick="window.open(this.href);return false; za 33 Eur mesacne v HSPA (3G) technologii.
http://www.speedtest.net/result/520731820.png
Orange Mobilny Internet po 18:00 http://www.merac.sk/rs/20100738156.png" onclick="window.open(this.href);return false; za 33 Eur mesacne v HSPA (3G) technologii.
- zachary
- Pokročilý používateľ
cube napísal:plazma exituje
btw. cenový rozdiel v rovnakej uhlopriečke LCD vs. plazma už taktiež nie je