BSoD Problém
BSoD Problém
Ahojte,
už dlhšiu dobu mam problém z kolabovaním PC v záťaži počítač ide bez akého kolvek problému ale keď som len na internete + počúvam hudbu tak mi občas vyhodí BSoD z ničoho nič, už som aj hľadal čo by to mohlo spôsobovať ale nič som nenašiel jedine čo som sa dočítal že tato chyba je typická pre staršie operačné systémy čo mi nedáva zmysel lebo mam 64bit vistu
Keby ste vedeli niekto poradiť bol by som moc vďační vopred ďakujem
už dlhšiu dobu mam problém z kolabovaním PC v záťaži počítač ide bez akého kolvek problému ale keď som len na internete + počúvam hudbu tak mi občas vyhodí BSoD z ničoho nič, už som aj hľadal čo by to mohlo spôsobovať ale nič som nenašiel jedine čo som sa dočítal že tato chyba je typická pre staršie operačné systémy čo mi nedáva zmysel lebo mam 64bit vistu
Keby ste vedeli niekto poradiť bol by som moc vďační vopred ďakujem
Zostava:
Spoiler: ukázať
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: BSoD Problém
Skusal si beh bez pretaktovania ?
nie neskúšal ale to by mi potom robilo aj v záťaži čí nie ?
a ešte pridám že mi to začalo robiť až tak o mesiac dva čo som pretaktoval procesor
a ešte pridám že mi to začalo robiť až tak o mesiac dva čo som pretaktoval procesor
Zostava:
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Nemusi. Pripadne skus vypnut Cool&Quiet, casto sa stane ze sa takto prepne na nizsi nasobic a nizsiu voltaz, pricom ale tato nizsia voltaz nemusi stacit na navysenu frekvenciu pri znizenom nasobici.
Cool&Quiet som vypol keď som začínal taktovať skúsil som aj zvýšiť voltaž CPU na 1.42V chvíľu to vyzeralo že to pomohlo ale dnes som mal zas BSoD skúsim ešte znížiť takt CPU. je ešte niečo čo by to mohlo spôsobovať ?
Zostava:
NEbude to tou votlážou, každý kúsok CPU je iný. Ja mám napríklad tiež voltáž ako bejk..
: Z O S T A V A :
tak potom de je problém čo to spôsobuje ? je to len tým procesorom alebo to môže byt aj niečo iné ?
Zostava:
- gammaray
- Administrátor
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Otestuj RAM napr cez Memtest (najdes na Hirens boot cd napr.). CPU si taktoval asi cez nasobic kedze mas BE ze ?
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
RAM som už raz testoval a prešli pohode ale skúsim ešte raz. áno CPU som taktoval cez násobič. pridavam info z CPU-Z:
Zostava:
tak dnes som sa konečne dostal aspoň k tým RAM kam a testoval som ich v memtest86 najskôr po jednej a potom dokopy a žiadna chyba bez zaváhania prešli. skúsim ešte druhí kráť prejsť par testami procesor ale moc tomu nedávam že tam niečo nájdem nemôže to byt aj softvérová chyba ??
Zostava:
- TroubleMaker
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Feb, 2007, 08:00
Postupuj podľa tohto návodu ale na 90% nemáš stabilný OC..
Kód: Vybrať všetko
http://pcsupport.about.com/od/fixtheproblem/ht/stoperrors.htm
CENTER
vyhral som sa ešte v biose a zatiaľ sa neobjavil žiadni problém tak hádam to už tak vydrží znížil som z 3.2GHz na 3.1GHz voltaz 1.39V holt zmieril som sa stým že nemám taký vydarený kúsok a viac voltov doňho nateraz púšťať nechcem
Zostava:
takže problém stále pretrváva dnes mi počítač skolaboval 5x po sebe a vždy keď som bol na internete mal som otvorených viacej stánok naraz a do toho som sťahoval a po chvíľke modra obrazovka takže skúsil som procesor dať na povodne takty ako bol, po štarte systému a spustený prehliadača mi skolaboval zas potom som resetol BIOS a zas sa to zopakovalo jednoducho keď som na nete a zároveň sťahujem vyskočí mi modra obrazovka a potom mi ešte kolabuje po 7:30 až 8:30 hodine prevádzky vážne už neviem de by bol problém načo sa mam zamerať ramky som už testoval hádam z každého uhľa skúšal som zvlášť spolu a nič, procesor tiež a mam ho dokonca na originálnych taktoch a taktiež nepomohlo (to by som nebol ja keby som nemal niaku špecialitu) ešte ma tak napadá či to nemôže byt sieťovkou keďže mi to kolabuje pri používaní netu neviete ako by som ju otestoval alebo niečo také ??
Zostava:
neviem ci to bude tvoj problem, no ale teoreticky...
mne BSoD hadzalo po nainstalovani Accelera na moju 4870. dovodom je ochrana tychto kariet (detekuje ci sa toci vetrak) - vetrak som mal zapojeny do dosky - riesenim bolo zapojenie zlteho (informacneho) kablika do grafiky. absolutne netusim ci to tak je aj pri 4850kach a ani ako to mas zapojene ty...
mne BSoD hadzalo po nainstalovani Accelera na moju 4870. dovodom je ochrana tychto kariet (detekuje ci sa toci vetrak) - vetrak som mal zapojeny do dosky - riesenim bolo zapojenie zlteho (informacneho) kablika do grafiky. absolutne netusim ci to tak je aj pri 4850kach a ani ako to mas zapojene ty...
grafiku mam nereferenčnú a na ventilátor mam len dvojpin takže kontrolu otáčok tam nemá a teraz mam 2 fani zapojene priam do zdroja cez reguláciu nemyslím že by bol v tom problém ale skúsiť môžem
Zostava: