nestabilne PC napriek stabilite v testoch
Re: nestabilne PC napriek stabilite v testoch
nemas ziaden virus nahodou?
nejde mi do hlavy aby testy boli v pohode a pri obycajnej praci zrazu freeze
nejde mi do hlavy aby testy boli v pohode a pri obycajnej praci zrazu freeze
Spoiler: ukázať
x_x_x_x, ja viem, reagoval som však na post pred tým. Ale aj tak má to OC dosť šialené.. Nemyslím frekvenciou, ale hodnotami ktoré tam zadal.
: Z O S T A V A :
mam aktualizovane AVG, virus by to nemal byt...
pll na 1,8V som mal chvilku, uz som nevedel co zvysit aby to nemrzlo... nie som v tom ziadny profik, ale veim si precitat kde je kolko max. V, pri stabilnej frekvencii by som to postupne znizoval na minimum no niak sa k tej stabilnej frekvencii neviem dopracovat.
pll na 1,8V som mal chvilku, uz som nevedel co zvysit aby to nemrzlo... nie som v tom ziadny profik, ale veim si precitat kde je kolko max. V, pri stabilnej frekvencii by som to postupne znizoval na minimum no niak sa k tej stabilnej frekvencii neviem dopracovat.
skus eset ci ti nieco nenajdeWratha napísal:mam aktualizovane AVG, virus by to nemal byt...
ee virus to nie je. skusim pridat ramkam na 2,2 pri povodnom nastaveni, mozno to pomoze...
Keď im pridávaš sleduj ich teplotu, stačí prstom priloženom na nich. Ak tam ruku neuržíš ani chvíľu tak by som voltáž nepridával a nechal na 2,1V
Skus o chlp pridat Vcore. Mal som podobny problem s nestabilitou v idle a bolo to sposobene tym, ze v loade doska overvoltovala a v idle undervoltovala. Rozdiel robil +0,02/-0,02V. Vyriesil som to pridanim Vcore o 0,02V, v loade zbytocnych.
Tak idem od zaciatku ... ktory linpack test je podla vas najlepsi - najnarocnejsi? OCCT, IntelBurnTest alebo LinX? Nie su vsetky rovnake?
Kľudne stačí test CPU v OCCT, linpack je blbosť, to nedávaj.
na tom data sete zalezi? treba pustat setky tri alebo staci jeden?
Medium Data set nechaj a Prioritu normálnu.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Neviem/necital som ci mas najnovsi bios,ale mne pomohlo update.
- Borec
- Deaktivovaný
- Dátum registrácie: Št 04. Jan, 2007, 08:00
PLL rozhodne nepoužívaj nad 1,55V, nemá to zmysel. skôr sa pohraj s cpu VTT do tých 1,4V ale čím menej, tým lepšie
strap by mal stačiť aj 333. 450MHz FSB ešte nieje tak veľa aby to čipset nezvládol pri takej deličke
a tie dominatory musia ísť na tých 1090MHz bez zvýšenia napetia...
strap by mal stačiť aj 333. 450MHz FSB ešte nieje tak veľa aby to čipset nezvládol pri takej deličke
a tie dominatory musia ísť na tých 1090MHz bez zvýšenia napetia...
CPU: e8600 @ 6006MHZ(LN2) | MB: Asus P5E64 WS Evolution | RAM: 4x1GB DDR3 Kingston HyperX 2000MHz | VGA: GeForce GTX 280 | HDD: Barracuda 7200.10 250GB | PSU: Corsair TX750 | MYŠ: Razer Diamondback Red | Watercooling: Thermalright XWB-01 | Danger Den Maze4 GPU | Nexxxos III rev 2 + Black Ice GTX 120mm rad, všetko chladené magmami | Swiftech MCP355 + XSPC top/res | NTB: Toshiba A300
Core 2 Duo e8200 @ 5122MHz --- Core 2 Duo e8400 @ 5226MHz--- Core 2 Duo e8600 @ 6006MHz
Sapphire HD3850 256MB @ 958MHz/ 2070MHz --- MSI RX3850 OC 256MB @ 1012MHz/ 2160MHz
Core 2 Duo e8200 @ 5122MHz --- Core 2 Duo e8400 @ 5226MHz--- Core 2 Duo e8600 @ 6006MHz
Sapphire HD3850 256MB @ 958MHz/ 2070MHz --- MSI RX3850 OC 256MB @ 1012MHz/ 2160MHz
PLL má veľký zmysel, ja mám napr 1,64V ak dám menej, tak PC padne. A môžem ostatné nastavenia nastavovať koľko chcema nič, jednoducho PLL musím mať na 1,64V. Ale je pravda že mám 65nm CPU, kde sa nstavuje stále viac ako na 45nm.
Ak dáva FSB nad 400, tak by sa trebalo pohrať zo strapom, pri 333 (deličke 1:1) maximálne zvládne 1600 (400x4), ak dá 450x4, tak to je 1800 a už môže byť problém. Vravím môže, nemusí.
Ak dáva FSB nad 400, tak by sa trebalo pohrať zo strapom, pri 333 (deličke 1:1) maximálne zvládne 1600 (400x4), ak dá 450x4, tak to je 1800 a už môže byť problém. Vravím môže, nemusí.
- charonme
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 16. Aug, 2004, 14:00
tie hodnoty pretaktovania (voltaze, delicky, frekvencie) platia pri maximalnom vytazeni, ale ake hodnoty tam su ked je pocitac idle alebo len v malej zatazi? Najvyssie hodnoty sice mozu byt stabilne ale tie hodnoty, ku ktorym sa PC znizuje ked je idle uz stabilne nemusia byt a v praxi by sa to prejavilo prave tak ze v testoch by bolo stabilne ale v beznom pouzivani nie.
Zdroj: PicoPSU-120-WI-25