C++
C++
Dobry den, mam par dotazov na C++, ucim sa z knizky Mistrovstvi C++, zda sa mi dost dobra, asi mate rovnaky nazor, ale potom som nasiel stranku kde je tiez c++ ale trochu inak tam sa uz vitvaraju windowsacke aplikacie atd...no posudte sami http://edi.fmph.uniba.sk/~salanci/C/index.html...tak neviem ci sa mam ucit to alebo to, alebo to potom na seba nadviaze. prosim poradte dakujem.
Re: C++
Co znamena ze sa inak vytvaraju aplikacie? Ak sa nemylim, tak pan Salanci vyucuje v prostredi Borland C++. Je mozne, ze v tej knihe (nikdy som ju necital) sa robi v inom prostredi (s inym kompilatorom). Inak Salanciho kurz je pre matikov, cize sa tam nejake komplikovane veci nerobia.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Ani netreba dlho skumat :
TForm1 = Borland C++ Builder alebo Delphi, kedze ale ide o C++ tak je to C++ Builder.
Kód: Vybrať všetko
void __fastcall TForm1::...
Snáď som tvoj dotaz pochopil správne....
Windows aplikácie sa programujú v C++ iba tam používaš špeciálne funkcie (ak berieme do úvahy aplikácie vytvorené pomocou Win32 API). Teda najprv sa nauč C++ z tvojej knihy a potom môžeš používať funkcie windowsu ako klasické C++ funkcie teda ako si napísal - neskôr to na seba nadviaže.
Ak som zle pochopil otázku ta sa ospravedlňujem a prosím o opravu.
Windows aplikácie sa programujú v C++ iba tam používaš špeciálne funkcie (ak berieme do úvahy aplikácie vytvorené pomocou Win32 API). Teda najprv sa nauč C++ z tvojej knihy a potom môžeš používať funkcie windowsu ako klasické C++ funkcie teda ako si napísal - neskôr to na seba nadviaže.
Ak som zle pochopil otázku ta sa ospravedlňujem a prosím o opravu.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Ano, zle si to pochopil. On riesil konkretny zdroj prikladov. Bezne sa aplikacie v C++ programuju tusim v MFC, ale Borland ma vlastny framework (VLC, pouzity aj v Delphi), rovnako ako sa napriklad casto pouziva aj Qt pre multiplatformne aplikacie atd... Je to proste ine API ako sa pouziva u vacsiny Windows C++ programov.