maly mp3 prehravac, velke sluchadla
maly mp3 prehravac, velke sluchadla
zdravim,
K iPod nano 3g by som chcel pripojit velke sluchadla urcene k pc. Myslite, ze to bude mat nejaky vyrazny dopad na zivotnost baterie, respektive prehravaca? Zvuk ide tichsie ako z pc, co mi velmi nevadi. Ide len o tu zivotnost. Mate skusenosti? Aky mate na toto nazor? Dakujem za reakcie
K iPod nano 3g by som chcel pripojit velke sluchadla urcene k pc. Myslite, ze to bude mat nejaky vyrazny dopad na zivotnost baterie, respektive prehravaca? Zvuk ide tichsie ako z pc, co mi velmi nevadi. Ide len o tu zivotnost. Mate skusenosti? Aky mate na toto nazor? Dakujem za reakcie
SONY Vaio T13 + PLEXTOR M5Pro 128GB
Re: maly mp3 prehravac, velke sluchadla
záleží o aké slúchadlá sa jedná, lebo veľké slúchadlá je veľmi široký pojem. ale všeobecne ti baterka vydrží menej a pri hi-fi slúchadlách s veľkým odberom to bude aj na úkor kvality zvuku.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
sluchadla nemaju ziaden odber ani nic take. Pri nich ide vacsinou o impedanciu a mozes sa dockat maximalne tak tichsieho zvuku, ked tam pripojis napr. 32ohm sluchadla, namiesto beznych 16ohm stuplikov.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
to je pekný nezmysel. impedancia viac menej určuje koľko vstupného výkonu budú slúchadlá potrebovať a ako taká nemá zásadný vplyv na kvalitu zvuku. určite neplatí, že sluchádlá s vyššou impedanciou musia byť jednoduchšie na spávne vybudenie. a nie, nemôzeš sa dočkať len tichšieho zvuku. mp3 škatuľlky s mizivým výstupným výkonom nemajú šancu správne vybudiť kvalitné slúchadlá bez ohľadu na impedanciu. 32, 64 alebo 300 ohmov, stále to bude o hovne. najviac sa to prejaví pri rýchlosti prechodov, dynamickom rozsahu a kvantite a kvalite basov.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
hmm, tak potom mi vysvetli, preco ked miesto koss spark plug (stuple) napichnem na moju creative mp3jku velke kenwoody (co ti zakryju cele usi), tak v kvalite hudbu rozdiel ani moc nepoznat, ale idu o polku tichsie?
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
pichni si tie kenwoody do prenosného prehrávača a potom do kvalitnej zvukovky alebo receivera, to by bolo kóšer porovnanie. takto je to porovnávanie hrušiek s jablkami. inak celý čas som spomínal hi-fi slúchadlá, kde je to najviac zrejmé. tiež som písal, že slúchadlá s vyššiou impedanciou nemusia (nie že nebudú) mať automaticky vyššie nároky na vybudenie.
To ako nahlas to bude hrať závisí od citlivosti aj od impedancie. Čím vyššia citlivosť, tým hlasnejšie, čím vyššia impedancia, tým tichšie.
Čím vyššiu citlivosť slúchadlá majú, tým menej výkonu im treba, tým väčšia bude výdrž prehrávača.
Shiro napísal správne že slúchadlá nemajú žiadnu spotrebu. Slúchadlá s vyššou impedanciou sú náročnejšie na vybudenie, keďže potrebujú vyššie napätie na výstupe, a navyše vyššia impedancia MÁ vplyv na kvalitu, nakoľko sa ti zlepší sila pohonu (u slúchadiel je to rovnako ako u reproduktorov keďže stále ide o elektrodynamický princíp, a u reproduktorov platí, že čím dlhšia cievka, tým vyšší Bl faktor, a tým lepší a presnejší je pohon)
Čím vyššiu citlivosť slúchadlá majú, tým menej výkonu im treba, tým väčšia bude výdrž prehrávača.
Shiro napísal správne že slúchadlá nemajú žiadnu spotrebu. Slúchadlá s vyššou impedanciou sú náročnejšie na vybudenie, keďže potrebujú vyššie napätie na výstupe, a navyše vyššia impedancia MÁ vplyv na kvalitu, nakoľko sa ti zlepší sila pohonu (u slúchadiel je to rovnako ako u reproduktorov keďže stále ide o elektrodynamický princíp, a u reproduktorov platí, že čím dlhšia cievka, tým vyšší Bl faktor, a tým lepší a presnejší je pohon)
Spoiler: ukázať
to čo si vyššie napísal neplatí s určitosťou. lebo jednoducho platí aj to, že čím nižšia impedancia tým nižšie napätie, ale aj o to vačší prúd potrebný na výstupe. ja som ani nepísal, že slúchadlá majú spotrebu, ale vyžadujú potrebný výkon na výstupe (ktorý mp3 prehrávače jednoducho nemajú pri nárokoch lepších slúchadiel), však to dá logiku. a v neposlednom rade záleži na vlastnotiach cievky. krásny príklad Sennheiser HD650 vs AKG K701, 300 vs 64 ohmov, pri prehrávaní z prehrávača alebo slúchadlového zosilovača ľudia na dosiahnutie rovnakej hlasitosti majú ovládanie hlasitosti na +- rovnakej hodnote. pritom obe slúchadlá majú podobnú citlivosť, 2db v prospech AKG. navyše ľudia čo majú obe tieto slúchadlá tvrdia, že na správne vybudenie sú naročnejšie práve AKG. ešte raz by som pripomenul, že správne vybudenie nerovná sa len hlasitosť.
A čo z toho čo som napísal neplatí s určitosťou?
prvá časť všeobecne platí, hlavne pri stredných a nižších kategóriach elektordynamických slúchadiel. lenže vôbec sa nedá kategorizovať, že slúchadlá s vyššou impedanciou majú predpoklad hrať lepšie. je to len jedna z ciest ktorou ísť, vyššia impedancia a nižší nárok na vstupný výkon alebo naopak. jedno ani druhé nepredstavuje výhodu. zo slúchadiel s exotickou cenovkou majú veľkú impedanciu len Senny HD800. dosť veľký nepomer, pričom vybudiť napr. 70 ohmové Sony Qualia 010 tak, aby hrali svoj prím je dosť veľký problém. minimálne tak veľký ako vybudiť HD800. proste bez komponentu s veľkým výkonom na výstupe to bude hrať ako na infúziach. už sa tu budem opakovať ako idiot, ale vybudenie nie je len o hlasitosti.TomKocuR napísal:Slúchadlá s vyššou impedanciou sú náročnejšie na vybudenie, keďže potrebujú vyššie napätie na výstupe, a navyše vyššia impedancia MÁ vplyv na kvalitu..
ja som nenapísal že slúchadlá s vyššou impedanciou budú hrať lepšie, napísal som že impedancia má vplyv na kvalitu.