Nahodil som na grafku Accelero s1rev2 + turbo modules . A vymenil jeden 12cm fan na noctuaFLX
Teploty grafky isli dole z cca
idle z 60-65C na 38C
burn z takych dobrych 90C na cca 53-56C
Jedine co este furtom hreje su memory tie pri loade idu tak na 70C . Ale z povodnych 90-100C to je ajtak pekny drop . Vyzera to secko pekne , tie turbo modules fakt nepocut .
Aaaale ked dam prst na kartu furtom je este pekelne horuca . Tak teraz neviem , drzat prst dlhsie na tej karte nic moc zazitok
Mam verit cislam alebo prstu ?
gpuz , everest ultimate , rivatuner , occz secky hovoria rovnake teploty len moj prst sa stazuje
Zajtra este skusim miesto tych turbo modules pripevnit 12cm fan co to spravy .
kde pozeras memory?
ak everest tak GPU Diode(shader), GPU Diode (MemIO), GPU diode (DispIO) - vsetko je len jadro a ani jedno su neni memory.
pokial viem na 4850 sa sledovat memory neda..aspon prve verzie kariet.
mne sa cez itracker pozerat da a max co maju teraz v zatazi je 65, co sa mi zda fakt ok
MemIO je teplota časti grafiky, ktorá sa stará o zbernicu alebo samotné pamäte. Takže je to reálna teplota pamätí +- 4-5°C
DispIO je reálna teplota jadra
Shader je teplota okolia karty je skoro stále rovnaká ako jadro keďže senozr je niekde na kraji jadra.
No takze nakoniec som si mozno myslel aj spravne . Otazka je ci prah mojej citlivosti je tak nizko alebo teplotne senzory v mojom prste mam pokazene 55-65C by my na dotyk nemalo aztakto vadit nie ?
Jedno je iste Core temperature , Core temperature\DisplayIO , Core temperature\MemoryIO , Core temperature\Shader Core
Vsetky isli pekne dole . V loade este vacsi pokles oproti stock chladicu . Takze predpokladam ze som uspesne namontoval to velke cudo zvane accelero . Len vrch karty je stale na dotyk taky isty horuci .
No tymto si ma dost upokojil Ja som bol fakt v tom ze 50C na dotyk vobec nevadi .
Takze ochladenie/odhlucnenie grafky by som tymto aj mohol odskrnut zo zoznamu .
Ostava este vymenit intake , cpu a mozno sa kuknem aj na ten fan v zdroji ale to az na koniec . Ked uz bude setko tichucke a bude pocut uz iba zdroj tak si ho podam . Potom uz iba zabalit do dacoho ten disk a sme hotovy
Rozmyslam ci som radsej nemal kupit dalsiu grafku do crossfire a vyhodit bednu na balkon