nestabilne PC napriek stabilite v testoch
Re: nestabilne PC napriek stabilite v testoch
Preto treba vypínať pre istotu vypínať šetriace funkcie C1E a EIST.
: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať
Tak som sa s tym chvilku pohral, myslim ze chyba bola v tom strape/ramkach. Ked som dal strap na 400 a delicku na 1:1 tak to uz nemrzne. Zatial som sa dostal stabilne na 3,33 (444x7,5) pri 1,275V co sa mi zda trosku dost ale co uz. To PLL som nechal na 1,5 a fici, zvysovat som musel FSB termination na 1,3 a V northbridge na 1,35 ak som to nedoplietol. V kazdom pripade dakujem za rady. Skoda ze tie "uzasne" dominatory nechu ist na 4-4-4-12 pri 888mhz... Myslite ze sa oplati menit 5-5-5-15 na 5-5-5-12?
No parada zase to zmrzlo. Ja sa uz na to fakt asi mozem vy.rat, lonpack stabilny 4 hodiny a potom si pisem na MSN a zmzne to tak, ze ani reset nefunguje... proste jedna radost toto pc.
toto by vylucovalo softwarovy problem... si si isty ze naozaj to nemrzne?Wratha napísal:hej bez OC ide vsetko ako hodinky.
s tymto oc si fungoval uz aj bez problemov? alebo sa mrznutie prejavilo ihned po oc? skusil by som nudzovy rezim...
bez OC som to nechal ist 4 dni bez prestavky a bez problemov. Ono ako som uz pisal je badatelny rozdiel medzi tym ked mi to zmrzne softwarovo - reset funguje okamzite a pri nestabilite oc - reset nefunguje, aby sa pc resetlo treba ho cca 10 sekund podrzat a potom sa VYPNE! nie resetne. Uz normalne rozmyslam ze pojdem reklamovat dosku, ale neviem co im poviem...
nuz to asi len skusat.. jednu ramku.. bios.. pfff tazko povedat... a neviem ci ti vyreklamuju vadu: "po oc sa doska divne sprava"
Mne to tiež robilo presne to isté. Mám E2220. Vcore má už od výroby 1,3250V. Na internete som najviac našiel 1,275V. Na 3,2GHz ho musím dávať na 1,448V. Je to skoro max, čo môžem dať, aby som neprekročil 10%. Zatiaľ to je stabilné. Ináč to bolo stabilné aj predtým napríklad v Linpacku aj 5 hodín, ale pri hrách to padalo.
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Flash bios-u si uz skusal? Na najnovsiu verziu?
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Ano, bios som flashoval necely mesiac dozadu...
Na tomto oc som fical od vcera poobedia cely den az do cca pol noci a vsetko islo ako malo uz som sa tesil, ze konecne pohoda. Dnes som prisiel z roboty a asi po dvoch hodinach to raz zmrzlo, odvtedy to zase ide normalne. Tak neveim, necham to zatial tak uvidim ci to bude aj dalej mrznut...
Na tomto oc som fical od vcera poobedia cely den az do cca pol noci a vsetko islo ako malo uz som sa tesil, ze konecne pohoda. Dnes som prisiel z roboty a asi po dvoch hodinach to raz zmrzlo, odvtedy to zase ide normalne. Tak neveim, necham to zatial tak uvidim ci to bude aj dalej mrznut...
No dnes sa situacia zopakovala. PC som nechal bezat od rana s tym, ze bezali niake downloady,vsetko OK. Prisiel som z roboty, sedim surfujem po nete a cca po hodinke zase zmrzol... Bud ma proste nema rad, alebo mi stale nieco unika...
fakt by som nechal prebehnut komp proti virom,spywareom a podobnym veciam
nod by bol najlepsi
alebo rovno reinstall win...
nod by bol najlepsi
alebo rovno reinstall win...
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01