Modre LED-ky
Modre LED-ky
Chcel by som na skrinke vymenit tu zelenu a cervenu ledku za modre. Ked som ich odpojil, a dal modre, tak nesvietili - asi male napatie alebo co. Neviete niekto, ako sa to da urobit? Diki
Intel Pentium DualCore E5200 @ 3300Mhz, 2x2 GB RAM, NVIDIA 7900GS, 2x320GB + 640 GB HDD, MB Asus P5QL-E
modre LED maju hlavne vyssie napatie, takze ak si ich pripojil na dosku namiesto tych povodnych, tak ti zrejme svietit nebudu...trebalo by tam pomenit aj predradne odpory (mozno), pripadne ich do dosky zapojit napr. pomocou tranzistorov...
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R
Ja som videl lacne, tak som kupil, a hned pripojil. (vobec som nepatral co su zac) Svietilo to ako blazon. Reku zmeram co to bere za prud. Nestihol som, dosvietila. Tak som pripojil druhu, a bralo to tusim skoro 100mA :8O: . Musel som predradit odpor. Tak aby si nahodou nemal nejake nizkonapatove ako ja.
Q9300 / 8GB / GTX 260
dufam ze si to pripajal na 12V bez odporu.
Samozrejme ze ti to bude zrat jak krava bez odporu. Ved tam musis dat odpor alebo potenciometer/reostat. A to by bolo naj. napoj to na 5V, daj tam 220Ohm potenciometer a daj ho do polohy s max. odporom. pripoj miliampremeter a nastavuj potenciometer tak aby sa ti ukazalo cca 20÷40mA. To byvaju standartne hodnoty.
Potom si zmeraj kolko Ohm mal potenciometer a daj tam odpor podobnej hodnoty. Ked to bude na 5V tak to bude radovo 10tky Ohm. Ked na 12, tak to moze byt aj kOhm
Samozrejme ze ti to bude zrat jak krava bez odporu. Ved tam musis dat odpor alebo potenciometer/reostat. A to by bolo naj. napoj to na 5V, daj tam 220Ohm potenciometer a daj ho do polohy s max. odporom. pripoj miliampremeter a nastavuj potenciometer tak aby sa ti ukazalo cca 20÷40mA. To byvaju standartne hodnoty.
Potom si zmeraj kolko Ohm mal potenciometer a daj tam odpor podobnej hodnoty. Ked to bude na 5V tak to bude radovo 10tky Ohm. Ked na 12, tak to moze byt aj kOhm
Spoiler: ukázať
modra LED ma vysie napajacie napatia ako zelena aj ako cervena, a ma aj trosku vacsi odber. Niekedy sa zadari to napatie co je pre zelenu alebo cernu staci, ale to malo kedy, je tam dost valky rozdiel, myslim ze modra ma pracovna napatie az okolo 3,3V, 12V by urcite nezvladla ani na 1sekundu. Ak ju chces zapojit tak skus na 5V vetvu a potenciometrom metit odpor a ked sa ti rzsvieti tak pomerat kolko si potreboval na tom potenciometri alebo si to vyrataj, ta modra s 4 alebo 5mm priemerom ma odber 20mA a to pracovne napatie je myslim 3,3V, alebo 2,6V, no neviem ale v obchode ti povedia ake pracovne napatie a aj prud bude treba. Bacha lebo trosku vysie naptie(staci aj +0,2V) ti ju odpali.
dell noťas
standartne byva 5V na tych diodach. Modre vysokosvietive nezeru viac ako ostatne. Ostatne mavaju tak priemer cca do 40mA a modra vysokosvietiva cca 10mA. Ved taku mam doma a viem. Samozrejme ze ide aj na 50mA ale to tu diodu odpaluje...
Spoiler: ukázať
ja som vymenil povodnu malu zelenu diodu, za modru asi 4mm a v pohode svietila par mesiacov...no a asi 3 tyzdne dozadu som ju odpojil, lebo mi vadilo ako moc svieti....cize 100sk pre nic-za nic
P4 2.8 Prsctt*GA-8IK1100*80GB SATA*1,5 GB*SAMSUNG 616E*LG 4160B*Chill 400P2*Leadtek TV2000XP Expert*R9200SE*SB Audigy 2