valistar napísal:fu to su riadne vysoke cisla... (preto treba pozerat testy nie udaje vyrobcov -- a ked tie tak naozaj pozorne citat ci to je maximalna spotreba tdp ci ine...)
to je spotreba celej zostavy, je to tam aj červeným napísané
aha nemecky velmi neviem, tak kazdopadne ten rozdiel medzi idle/load som pozeral -- pekne vidno lepsiu vyladenost spotreby geforce 250 v idle oproti 4850 .. aj ked cisla mozu hovorit nieco ine tento test to vyvracia.
tak po tom co som si precital tento clanok http://www.extrahardware.cz/40-nm-grafi ... directx-11 som zostal este pesimistickejsie naladeny. Ono tu 4770 asi bude problem zohnat este hooooooodne dlho, to vypada tak, ze uz sa chystaju (ATI/AMD aj Nvidia) na karty novej generacie a TSMC kasle na 40nm proces a sustreduje sa na vyvoj 28nm. Jedine ze by si ATI/AMD nasla ineho vyrobcu 40nm, tak ako to skusa Nvidia.
newmi napísal:Jedine ze by si ATI/AMD nasla ineho vyrobcu 40nm, tak ako to skusa Nvidia.
Ineho vyrobcu pre 40nm teraz hladat? to je uz asi dost neskoro. Mohli by nastat podobne problemy s vyrobou. Tymto smerom podla mna iste nepojde ani Amd a ani Nvidia.
newmi napísal:Ono tu 4770 asi bude problem zohnat este hooooooodne dlho
Az tak zle to nebude, vid. prispevok od Loutha. Aj datacom ju ma mat dostupnu
Keď je pravda, že AMD platí TSMC za wafery a tie majú byť v 40nm o 40% drahšie ako s 55nm, tak stojí 137mm^2 40nm GPU toľko čo ~200mm^2 55nm GPU. K tomu treba pripočítať zatiaľ horšie yields a máme cenu plnohodnotného RV770. Nie je prekvapivé, že AMD/ATi takto reaguje...