Beeper - aj na doske?
Beeper - aj na doske?
Asi vtipná otázka, ale má speaker (alebo beeper alebo ako to nazvať) aj priamo základná doska?
Alebo býva len externý v case?
Totižto som až teraz zistil, že P182 nemá external speaker (keď ju mám).
Alebo býva len externý v case?
Totižto som až teraz zistil, že P182 nemá external speaker (keď ju mám).
Re: Beeper - aj na doske?
Bývajú aj napájkované na doske (čo mám "strašne" rád )
A to ako zistím, či to doska má?
Pozrieš sa na ňu?
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
tak ze si nic nepripojil a ono to napriek tomu pipa...tommy1104 napísal:A to ako zistím, či to doska má?
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
skus odpojit graficku a zapnut ci bude pipat
To som sa tak pýtal preto, že mám rozobraté PC, nemám tam ešte zdroj a tak som nemal ako vyskúšať, či bude pípať.
Ale všimol som si v blízkosti pasívu SB ten buzzer, takže to asi pôjde bez toho.
Inak, toto som našiel doma. Nefungovalo by to? Musí to mať zapojené aj GND? Má to iba + a - a v manuáli od dosky je sú spomínané aj 2 GND konektory medzi + a -.
Ale všimol som si v blízkosti pasívu SB ten buzzer, takže to asi pôjde bez toho.
Inak, toto som našiel doma. Nefungovalo by to? Musí to mať zapojené aj GND? Má to iba + a - a v manuáli od dosky je sú spomínané aj 2 GND konektory medzi + a -.
- gammaray
- Administrátor
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Nemusi na GND. Staci len pichnut podla manualu dosky do konektorov na doske.tommy1104 napísal:Musí to mať zapojené aj GND? Má to iba + a - a v manuáli od dosky je sú spomínané aj 2 GND konektory medzi + a -.
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
Môžem vedieť či ten Buzzer funguje normálne bez nejakého nastavenia. Totižto mal som CM Elite 335 skrinku kde bol klasicky ku skrini a zapájal sa do dosky a tak zakaždým keď som PC zapol tak mi pípol. Skrinku som však vymenil za CM Centurion 590 kde ten Buzzer nie je, a odvtedy pri zapnutí PC nepočujem nič. Takže? Zapípa keď bude problém, alebo nebude pípať vôbec, alebo ako na to.
Odpájať kvôli tomu veci nechcem, len či s tým niekto nemá skúsenosť.
Odpájať kvôli tomu veci nechcem, len či s tým niekto nemá skúsenosť.
: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať
...buď som natvrdlý ale...neodpovedal si si práve sám?KingTommy napísal:...kde ten Buzzer nie je, a odvtedy pri zapnutí PC nepočujem nič.
Bože, veď ja som tam nenapísal, že ten Buzzer mám priamo na doske. Takže takto teda. Je na doske, case ho neobsahovala, takže bude pipať alebo nie?
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
- ak je na doske tak pipa stale...
- to co si poslal na obrasku je PC speaker - pripoj ho na dosku a bude pipat, (nastuduj si manual pre spravne pripojenie)
- to co si poslal na obrasku je PC speaker - pripoj ho na dosku a bude pipat, (nastuduj si manual pre spravne pripojenie)
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
Dík, to som chcel vedieť, mňa len vyrušilo to, že už mi nič nepípne na začiatku keď PC zapnem. Myslel som, že te Buzzer na MB nahrádza ten Speaker čo je k niektorým skrinkám.
Btw., ten obrázok som neposielal ja, ale tommy1104.
Btw., ten obrázok som neposielal ja, ale tommy1104.
No neviem, ja mám zapojený ten speaker čo som hore postol, na doske síce buzzer je, ale ešte sa mi nestalo aby ten vydal nejaký zvuk, môžem vyskúšať ak budeš chcieť iba s ním.
Tak mne to tiež nevydalo ešte žiaden zvuk, ale možno to pípne len pri problémoch a o tie kvôli vyskúšaniu nestojím... A ani sa mi nechce vyberať kvôli tomu nejaký komponent. Proste budem žiť v tom, že to funguje.