prepojenie zvukovej s receiverom

Všetko o zvukových kartách, repro, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
lukasko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 01. Mar, 2006, 02:00

Re: prepojenie zvukovej s receiverom

Príspevok od používateľa lukasko »

ak si ten prologic nastavila na recieveri a stale hralo iba stereo, tak je problem v nom a nie v zvukovke ci prepojeni... lebo jeho ulohou je zo vstupneho signalu, v tomto pripade stereo, urobit akoze priestorovi zvuk a pustat to do vsetkych piatich repro..... a to ze ti nesiel center este moze byt to ze ho mas prehodeny so sub. skus na strane recievera zamenit cinch sub>center ............zatial ma nenapada nic v com by mohol byt problem..... na recieveri mas aj taky mod pre ten priestorovy zvuk ze "direct" alebo nieco v tom zmysle? ze co dostane na ktory vstup, tak to aj pusti do repro alebo to nejak mixuje ci sa pokusa dekodovat..... z takymito skatulami nemam nejak moc skusenosti
CPU: AMD Ryzen 1700 // SCYTHE SCNJ-4000 Ninja 4 MB: GA-AB350-Gaming RAM: Kingston 16 GB KIT DDR4 3200 MHz CL16 HyperX@none Grafika: MSI GTX 970 GAMING 4G 1279/1140@none HDD: SSD 960 EVO NVMe M.2 250GB Samsung 850 EVO 120GB ,Samsung HD154UI 1,5TB Zvuk: Logitech Z-5500 Skrinka:[/color] NZXT S340 + Corsair CX400 Ostatne: Card reader 32in1, Logitech VX Revolution, G940, Sony Dualshock3

for sale: CPU: AMD FX 4100 3600@4300 // AC Freezer 64PRO MB: GA-970A-UD3 RAM: 2*4GB Corsair XMS3 1600MHz CL9@none Zvuk:Audigy4 > Digital I/O Modul Skrinka:Eurocase ML 5412 DVD: Optiarc AD-7203S (LabelFlash), TEAC DV-W516GC
cuculka
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa cuculka »

ten direct tam je no vyskusam ho ale mam tusenie ze to nehralo lebo som prepinala vsetky mozne funkcie..ale mam tam aj nieco ze multichanel tak aj to skusim ale je to divne skoda ze nemam dvdplayr ktory ma klasicke analogove vystupy by som skusila aspon ci tie vstupy na zosiku su funkcne...ale este mi aj jeden kamarat hovoril ze na vstup v zosiku by mohla vadit zem na jacku co je ten spolocny moze to byt pravda?...
Kúpila som v obchode nejakú jazmínovú ryžu sedemtisícšesťsto X ,ktorá je položená na Haj-Tech lopáriku AM päť Aršok, či ako sa to vyslovuje, spolu s 256 000 000 000 bitov pamätania Krála kameňov . To som odviezla jednou terou , voláme ju Strašiak Apačov a k nej máme aj vlečku ,ktorá ma tri vrtule ,tuším rok výroby siedmeho deviaty o nula nula východného času. Na tu vlečku treba minimálne 1.073 konských síl , z uložením motora v tvare XTX. A pri tom sa pozeráme na krajinku cez čelné sklo o šírke tritisíc milimetrov.
Samozrejme ,štebotavé zvuky polovodičov počúvame z každej strany ,len si pritom treba dávať pozor na tých pätnásť kanálov po ceste, tak že po tme radšej nikam nechodím .
cuculka
Používateľ
Používateľ

no tak uz mam problem vyrieseny...takze stacilo zapnut na receivery iba multichnel a uz isli setkych 5repro...cize "analogia" je vyriesena..dakujem vam moc za rady a pomoc :)
Kúpila som v obchode nejakú jazmínovú ryžu sedemtisícšesťsto X ,ktorá je položená na Haj-Tech lopáriku AM päť Aršok, či ako sa to vyslovuje, spolu s 256 000 000 000 bitov pamätania Krála kameňov . To som odviezla jednou terou , voláme ju Strašiak Apačov a k nej máme aj vlečku ,ktorá ma tri vrtule ,tuším rok výroby siedmeho deviaty o nula nula východného času. Na tu vlečku treba minimálne 1.073 konských síl , z uložením motora v tvare XTX. A pri tom sa pozeráme na krajinku cez čelné sklo o šírke tritisíc milimetrov.
Samozrejme ,štebotavé zvuky polovodičov počúvame z každej strany ,len si pritom treba dávať pozor na tých pätnásť kanálov po ceste, tak že po tme radšej nikam nechodím .
lukasko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 01. Mar, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa lukasko »

noooo parada.... a ani to nebolelo :-) ....
CPU: AMD Ryzen 1700 // SCYTHE SCNJ-4000 Ninja 4 MB: GA-AB350-Gaming RAM: Kingston 16 GB KIT DDR4 3200 MHz CL16 HyperX@none Grafika: MSI GTX 970 GAMING 4G 1279/1140@none HDD: SSD 960 EVO NVMe M.2 250GB Samsung 850 EVO 120GB ,Samsung HD154UI 1,5TB Zvuk: Logitech Z-5500 Skrinka:[/color] NZXT S340 + Corsair CX400 Ostatne: Card reader 32in1, Logitech VX Revolution, G940, Sony Dualshock3

for sale: CPU: AMD FX 4100 3600@4300 // AC Freezer 64PRO MB: GA-970A-UD3 RAM: 2*4GB Corsair XMS3 1600MHz CL9@none Zvuk:Audigy4 > Digital I/O Modul Skrinka:Eurocase ML 5412 DVD: Optiarc AD-7203S (LabelFlash), TEAC DV-W516GC
xvalky
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 06. Máj, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa xvalky »

vcera som precital celu diskuziu a riesim podobny problem.. co som ale zatial z toho pochopil, tak ide o to, ze cuculka ma zvukovku digitalne spojenu s receiverom. a pri prehravani hrali iba predne reproduktory. je to tym ze spdif posiela pcm signal ktory je stereo. a ze "multichanel" na receiveri to vyriesil. no ak to chapem u mna doma spravne, tak hraju vsetky reproduktory, ale stale je to iba stereo pustane do vsetkych reproduktorov. a nie ze je to zakodovane 5.1, cez optiku, alebo koax prenesene do receiveru a tam cez DTS alebo ProLogic zase rozkodovane na 5.1 kanalov....
"svietii" ti na receiveri aj zadne a central, alebo stale len L a R?
a zase ak to chapem spravne, tak by to mal vyriesit nejaky ac3 kodek, ktory do dokaze zmixovat a ako dts poslat do spdif.. napr obsiahnuty v ffdshow. ma to uz niekto vyriesene na 100%? a hlavne na zvukovkach od creativu, ktore nevedia dolby digital live...
Spoiler: ukázať
desktop: MB: Gigabyte 965P-DS3, CPU: Core 2 Duo E6600@3.06GHz, RAM: 4x1GB Kingston HyperX 800 CL4, VGA: Sparkle Calibre 8800GTS 640MB + AC Accelero Xtreme 8800, HDD: Samsung SP 320GB F1, 2x Samsung SP 1TB F1, PSU: Seasonic M12 500W, LCD: Samsung 226BW 22" Wide, SH-S223Q LS, Esi Juli@, Logitech G5, Logitech G11, QcK mini steelpad, Antec P182, 2x Noctua NF-S12-800, Noctua NH-U12F, 3x Silentmaxx HD-Silencer rev.2
netebook: Asus Eee PC 1000H
Toman
VIP
VIP
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Toman »

ked uz sme pri tom dolby digital live....

Ktora karta to nativne podporuje????
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
dexman
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 04. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa dexman »

xvalky: ja som to pochopil tak, že nakoniec to prepojila analógovo, a ešte správne nastavila receiver. už sa to tu spomínalo, že cez spdif pošleš jedine stereo pcm alebo viackanálové DD/DTS.neviem o tom, že by nejaký kodek vedel prekódovať multichannel pcm do DD alebo DTS v reálnom čase, ale možné to je. u zvukovkách s podporou DD Live sa to rieši na hardwarovej úrovni.

Toman: všetky asus, aj creative titanium. u ostatných creative to treba dokúpiť alebo pozreť nejaké p2p siete.
cuculka
Používateľ
Používateľ

cize problem bol takto zo zvukom 5.0:
1krat som prepajala analogovo a nesloto hrali iba stereo(samozrejme ze som to skusala stakymito nastaveniemi na receivry:Prologic game,music,neo6 atd..)
2krat som teda chcela digitalne(cez koaxial) preniest zvuk ale to mi blblo ze ked hrali surraundove repraky tak hrali spolu s sprednymi..
3krat som prepojila znova analogovo ale stym ze som na receivery nastavila moznost multichanel(to mi zaplo setky vstupy na receivry) a priestorovy zvuk bol na svete :music:
xvalky
Používateľ
Používateľ

dexman: tak ak to bolo analogovo, ta je to samozrejme mozne. no nechcel by som prist o moznost prepojit zvukovku a receiver digitalne... neviem sice aky by bol rozdiel v kvalite lebo nemam na to doma kable, no predpokladam ze tam pokles kvality bude... o hry mi vobec nejde, hlavne filmy s ac3. co som ale studoval na forach, tak to je mozne nejak rozbehat, ale kazde riesenie je ine a odporuca stiahnut stale nejake ine modifikovane ovladace... je to proste na prd... asi sa presuniem do nakupnej poradne a kupim zvukovku s ktorou to pojde origo... ale to mam zato, ze stale doverujem creativu. dokonca som bidoval na ebay na X-Fi xtreme audio pci express a az potom zistil ze to nieje take ruzove. nastastie to slo zrusit... divim sa ze na pc to nieje take user friendly a ked ano tak treba vycalovat min 100€ za zvukovku :furious:
desktop: MB: Gigabyte 965P-DS3, CPU: Core 2 Duo E6600@3.06GHz, RAM: 4x1GB Kingston HyperX 800 CL4, VGA: Sparkle Calibre 8800GTS 640MB + AC Accelero Xtreme 8800, HDD: Samsung SP 320GB F1, 2x Samsung SP 1TB F1, PSU: Seasonic M12 500W, LCD: Samsung 226BW 22" Wide, SH-S223Q LS, Esi Juli@, Logitech G5, Logitech G11, QcK mini steelpad, Antec P182, 2x Noctua NF-S12-800, Noctua NH-U12F, 3x Silentmaxx HD-Silencer rev.2
dexman
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 04. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa dexman »

^^nakoniec aj tak niekde musí prísť k analógovému prevodu, či to už urobí zvukovka alebo receiver. teda ak máš prevodníky lepšie na zvukovke než na receiveri, alebo porovnatelnej kvality tak to rovno prepoj analógovo a ušetríš čas aj peniaze. a káble vôbec nerieš, je to v slepých testoch viac krát dokázaný placebo efekt . teda ak sa nebavíme o reprákoch a receivery v 6 miestnych cifrách (skk) alebo 10m+ dlhých kábloch.
xvalky
Používateľ
Používateľ

to je slovo do bitky :D to ma presvedcilo o tom, aby som skusil aj analogovo... ale psychologia je sv.na.. urcite to poznas... tak poskusam a uvidim. vdaka ;)
cuculka
Používateľ
Používateľ

No ahojte mam jeden problem...doma sme si k receiveru napojili dalsie 2 repro cize mame 7.0..no a prepojili sme to s receiverom a tie bocne nechcu hrat...cim to moze byt?treba nieco este nastavit?zvukova je creative xtreme music...
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Zvukovku mozes mat prepojenu s receiverom nasledovne:
a) Analogove kable
b) S/PDIF

V pripade a) ti vsetko musi korektne hrat z technickeho hladiska, samozrejme na pocitaci potrebujes spravne dekodovat 7.1 zvuk. Problem moze nastat ked: 1) nemas 7.1 zdroj zvuku, ale len 5.1 (tj. drtiva vacsina BD filmov a vsetky DVD), 2) nemas na receiveri zapnuty nejaky vtipny mod, ktory z 5.1 namixuje 7.1.

V pripade b) mas smolika, nakolko S/PDIF prenesie maximalne 5.1 kanalov a uz aj to stratovo komprimovanych. Na cistokrvne 7.1 (napr. DTS Master Audio ci Dolby True HD) budes musiet vymysliet prepojenie cez HDMI (= ina zvukovka).
cuculka
Používateľ
Používateľ

prepacte zabudla som dodat mam to prepojene analogovo a zvukove kanaly skusam obycajne cez zvukove nastavenia setky hraju okrem tych bocnych...aj v pocitaci vidim ze to hra cize akoby nesiel signal do receivera no idem sa pohrat este stakymi ze A,AB,B co sa na receivery nastavuje..ale co mi pripada cudne je ze zo zvukovky mam 4 jack vystupy cize 1 je line in ci flexy jack a tie tri su na stereo,cent/sub,surraund...cize na tie bocne sme dali jack do toho prveho to je dobre?
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Pokial tvoja karta vyzera takto, tak podla tejto schemy ma iba 3 analogove konektory na vystup. Na obrazku sice je zakreslene, ze sa na to da napojit Creativacky 7.1 system, ale to by som priradil prilis vybudenemu marketingovemu oddeleniu, ako je u tejto firmy zvykom. Tipujem, ze tie reproduktory prijimaju 5.1 signal a robia z neho upmixom 7.1. Jednoduchou matematikou totiz dojdes na to, ze na 8 kanalovy zvuk (7.1) potrebujes 4 fyzicke konektory.

EDIT: Hm, tak este pozeram nieco okolo toho a nasiel som tento support link. Ked si nizsie rozbalis tu 7.1 schemu, tak vidis, ze dva z tych jackov nie su trojpolove ale stvorpolove. Takze to by zase nebol Creative, aby nevymyslel nejaku proprietarnu chujinu. Cize potrebujes special kablik, aby si z tych stvorpolovych somarin vyviedla tie kanaly, ktore su zakreslene na obrazku. Vola sa Sound Blaster Home Theater Cable.

Návrat na "Zvuk a PC"