GTA IV #2
Re: GTA IV #2
nie, jedine downsamplingom z vyššieho rozlíšenia sa dá docieliť vyhladenie hrán
s pozdravom, crux.
ako sa to da spravit crux ?
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
no mas LCD 1650*1050 a hry pustis v rozliseni 1920*1200.... LCD to prepocita a hrany sa ciastocne vyhladia.... ci ako si to crux mislel????
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
to musí spraviť ovládač...
ten návod zaberie trochu viac času, tak by som poprosil strpenie
ten návod zaberie trochu viac času, tak by som poprosil strpenie
s pozdravom, crux.
- Martan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Hej vlastne je to stara FSAA optimalizacia. Full Screen Anti Aliasing.
Ale na take pouzitie, aby sa dany efekt AA prejavil potrebujes velmi vysoke rozlisenie (Pri FSAA sa vacsinou pouzivalo dvojnasobnne (double) alebo stvornasobne zakladne rozlisenie), ktore ti tazko utiahne jedna GTX 280, nie to ine 'bezne' gpu...
Efekt pri 1920x1200 na 1680x1050 podla mna nebude postrehnutelny.
Cize budes to hrat pri tak nizkych frameratoch, ze to bude myslim nehratelne a nestoji to zato.
Ale na take pouzitie, aby sa dany efekt AA prejavil potrebujes velmi vysoke rozlisenie (Pri FSAA sa vacsinou pouzivalo dvojnasobnne (double) alebo stvornasobne zakladne rozlisenie), ktore ti tazko utiahne jedna GTX 280, nie to ine 'bezne' gpu...
Cize budes to hrat pri tak nizkych frameratoch, ze to bude myslim nehratelne a nestoji to zato.
Spoiler: ukázať
teraz ked som skusal tak mi islo 59 fps a mal som vsetko na max okrem dohladu takze nevidim v tom problem. Pockam kym crux nieco vymysli
- Martan
- Používateľ
Nevravim, ze to tak stopercentne musi byt.
Ale kazdopadne podla mna 1920x1200 na 1680x1050 stacit nebude, resp. rozdiel nebude viditelny.
Ak by sa to FSAA malo prejavit potrebujes ten double rate zakl. rozlisenia a to ti vykon pojde pekne dole...
Ale ved uvidime, tiez som zvedavy to oskusat.
Ale kazdopadne podla mna 1920x1200 na 1680x1050 stacit nebude, resp. rozdiel nebude viditelny.
Ak by sa to FSAA malo prejavit potrebujes ten double rate zakl. rozlisenia a to ti vykon pojde pekne dole...
Ale ved uvidime, tiez som zvedavy to oskusat.
nj uvidime
Full-Scene Antialiasing alebo SuperSampling Anti-Aliasing
a v tomto prípade only GeForce, Martan
btw: na 3Dcenter fóre som našiel návod, ktorý má fungovať, tak to idem vyskúšať
a v tomto prípade only GeForce, Martan
súhlasím, avšak ti to nevyhladí len hrany polygonov, ale celú scénu - transparentné textúry, tiene, textúry atďMartan napísal:Ale na take pouzitie, aby sa dany efekt AA prejavil potrebujes velmi vysoke rozlisenie (Pri FSAA sa vacsinou pouzivalo dvojnasobnne (double) alebo stvornasobne zakladne rozlisenie), ktore ti tazko utiahne jedna GTX 280, nie to ine 'bezne' gpu...
btw: na 3Dcenter fóre som našiel návod, ktorý má fungovať, tak to idem vyskúšať
s pozdravom, crux.
omg, tak je to babračka zatiaľ, ale rozlíšenie 3030x1900 @ 50Hz, 2600 dokopy horizontal funguje...
s pozdravom, crux.
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
- CO?
- napist to prosim aj tak aby sme to aj mi sprostejsi pochopili
- inak hram to odznovu, mam 36%
- Neda dakto multiplayer? (da sa tam vytvorit vlastny server????) lebo MP som mal zapnute vseho vsudy 15 minut..
T.
- napist to prosim aj tak aby sme to aj mi sprostejsi pochopili
- inak hram to odznovu, mam 36%
- Neda dakto multiplayer? (da sa tam vytvorit vlastny server????) lebo MP som mal zapnute vseho vsudy 15 minut..
T.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... 20#p535720" onclick="window.open(this.href);return false;
1,5x1,5 OGSSAA - nespraví veľa, ale predsa niečo. Spolu s GTX 295 veľmi dobre hrateľné, napriek spotrebe vyše 920MB VRAM
nastavenie:
len screenshoty sa ťažko robia, lebo FRAPs spraví len výsek obrázku natívnych rozmeroch z toho vyššieho rozlíšenia, čo vyzerá čudne
na návode sa pracuje, snáď bude hotový ešte dnes
1,5x1,5 OGSSAA - nespraví veľa, ale predsa niečo. Spolu s GTX 295 veľmi dobre hrateľné, napriek spotrebe vyše 920MB VRAM
nastavenie:
len screenshoty sa ťažko robia, lebo FRAPs spraví len výsek obrázku natívnych rozmeroch z toho vyššieho rozlíšenia, čo vyzerá čudne
na návode sa pracuje, snáď bude hotový ešte dnes
s pozdravom, crux.
- Martan
- Používateľ
No na tych screenoch ten aliasing je taky isty nie?
Hadam to v reale vidiet lepsie...
Video by mozno pomohlo, skus nahrat napr. priamo v hre tym video editorom
Ja po nemecky neviem skoro nic, takze navod pride vhod.
Nechce sa mi pouzivat google translator a na tom 3Dcenter som to nevedel ani najst, dik.
Ja po nemecky neviem skoro nic, takze navod pride vhod.
Nechce sa mi pouzivat google translator a na tom 3Dcenter som to nevedel ani najst, dik.
prosím: http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... 43#p535743" onclick="window.open(this.href);return false;
vstavaná video funkcia v GTA4 robí videá v slabej kvalite, teda, keď tak niečím iným - FRAPsom, ale najskôr v pondelok... teraz sa musím iným veciam venovať (HD 4890 CrossFire už idem)
ono to ten aliasing mierne potlačí, nie je to ale také výrazné, pretože je to len 1,5x1,5 OGSSAA, už 2x2 by bolo oveľa lepšie, avšak to mi nejde a aj keby išlo by potrebovalo príliš veľa VRAM v GTA4Martan napísal:No na tych screenoch ten aliasing je taky isty nie?
vstavaná video funkcia v GTA4 robí videá v slabej kvalite, teda, keď tak niečím iným - FRAPsom, ale najskôr v pondelok... teraz sa musím iným veciam venovať (HD 4890 CrossFire už idem)
s pozdravom, crux.