Zadrhavanie PC
Zadrhavanie PC
moj PC po zapnuti ide normanle.....po dakej cinnosti ( 10-20 min.) zacne strasne sekat... myska zacne zadrhavat a procesor je velmy horuci..graficka karta je GF 9800 GT ddr 3 procesor Athlon 3200 2GB ramka a zdroj 500W fortron,mam pocit ze NIECO sa nestiha chladit..Pls poradte
Re: Zadrhavanie PC
tak ako prve skus otvorit bednu a urobit aspon laicku kontrolu ventilatorov (teda ci sa tocia)
+ nainstaluj nejaky program kde budes vediet odcitat teploty jednotlivych komponentov (lebo meranie ala "je horuci" moze byt dost mimo) - napr everest, alebo coretemp+gpuz
+ nainstaluj nejaky program kde budes vediet odcitat teploty jednotlivych komponentov (lebo meranie ala "je horuci" moze byt dost mimo) - napr everest, alebo coretemp+gpuz
Ešte môžeš skúsiť HWMonitor.
i7 4790K @ 4.6GHz
ASUS Z97-A
GB HD6870
Crucial 8GB 1600MHz CL8
23´LCD Full-HD , Corsair HX650W , SSD 60GB + Hdd 2TB
ASUS Z97-A
GB HD6870
Crucial 8GB 1600MHz CL8
23´LCD Full-HD , Corsair HX650W , SSD 60GB + Hdd 2TB
ventilatory sa tocia a mam + 2 navyse....mam aj program ne teplotu ale nevim co pise ..vola sa Speedfan...velmy sa toho nevyznam co je co....dakedy mame prehriatu jednu vec..ale zase dakedy nie..nic tam neni na 50C iba dakedy ta jedna vec co nevieme co je..
pls napiste ake teploty by malo co mat tak PRIEMERNE ...este skusim vyvrtat diery na bocny krit vedla zakladnej dosky
pls napiste ake teploty by malo co mat tak PRIEMERNE ...este skusim vyvrtat diery na bocny krit vedla zakladnej dosky
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
klikny pravym na hodiny na liste a otvor "spravcu uloh" tam najdi kartu " procesy" a kukni ci ti nieco nevytazuje nenormalne procesor..ak ano napis sem co je to
nic tam neni take zvisene...vsetko ide normalne..teras mi ide aj PC normalne..ale pustim daku hru 5 min. ju hram potom vypnem a sekaaaaa to jak nenormalne dam van synove icq a cez to si mozme popisat 568825182
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
hod sem screenshot nejakeho meraca teplot ked ti to bude sekat..najlepsie co najviac teplot..napr "everest "
ked hras tak sa to rozseka..a potom ked prestanes zatazovat pc sa to uz nedostane do normalu,teda po nejakom case?
ked hras tak sa to rozseka..a potom ked prestanes zatazovat pc sa to uz nedostane do normalu,teda po nejakom case?
ok a ako sem potom ten screen dam ?
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
http://www.imageshack.us" onclick="window.open(this.href);return false;
tam sa zaregistruj a z malou vedomostou ENG jazyka to zvladne kazdy
tam sa zaregistruj a z malou vedomostou ENG jazyka to zvladne kazdy
http://img503.imageshack.us/img503/9784/p4220084.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
tu su tie teploty...obrazok je trochu velky
tu su tie teploty...obrazok je trochu velky
ja by som este pre kontrolu tych teplot vyskusal HWmonitor alebo tiez uz spomenuty Everest, mozu sa dane namerane teploty lisit v programoch...
ale inak to vyzera na este celkom vOK teploty co ti ukazuje v speedfan-e, az nato ze neviem co sa tym AUX mysli v speedfane kde mas 50C.
Co som ale pokukal na nete tak nikto riadne nevie co sa tym AUX mysli, ale je to zvycajne len daco "pomimo", inym ukazuje AUX aj 100 stupnov a viac, to vacsinou len odskrtnu aby to neukazovalo.
ale inak to vyzera na este celkom vOK teploty co ti ukazuje v speedfan-e, az nato ze neviem co sa tym AUX mysli v speedfane kde mas 50C.
Co som ale pokukal na nete tak nikto riadne nevie co sa tym AUX mysli, ale je to zvycajne len daco "pomimo", inym ukazuje AUX aj 100 stupnov a viac, to vacsinou len odskrtnu aby to neukazovalo.
CPU: Intel Core2Quad Q8300 @3,075GHz CPU Cooling: Artic Cooling Freezer 7 Pro GPU: Gigabyte GTX260OC 896MB MB: Gigabyte EP45-DS3L RAM: Kingston 2x2GB kit 1066MHz HyperX @1093MHz 5-5-5-15, 2,1V PSU: Fortron FSP500-60GLN 80PLUS 500W HDD: Samsung 320GB, Maxtor 160GB FAN front: Airen Red Wings 120 Clever CASE: Cooler Master Elite330 (Black)+FAN back REPRO: Creative T3100 (2.1) TABLET: Trust TB-7300 LCD: 22" Samsung T220 OS: Windows 7 64bit
ja mam podobny probelem: po dati novej grafiky mi priserne seka pc CPU skace z 30% na 17% na 100% vsetko mu trva strasne dlho aj vlastnosti na plochu mu trvaju askoro 15 sekund kym sa otvori proste hroza, nedaju sa mi pozerat vide na nete lebo to seka pls o radu
napis aku si tam dal grafiku, podla podpisu mas nejaky 250W zdroj este s nizkou ucinnostou... typol by som to na zdroj
ctrl+alt+del
tam si klikni na procesy, a pozri ktory najviac zatazuje cpu.
1. klikni na pocesy, aby ti ukazalo od najviac zatazeneho , po najmenej.
2. klikni na proces ktory ti najviac zatazuje cpu.
3.klikni na ukoncit
screen.
http://upnito.sk/imggal.php?viewImage=3 ... 99dd56dc30" onclick="window.open(this.href);return false;
// ale ukoncuj procesi co ta zatacuju viac ako 20.
tam si klikni na procesy, a pozri ktory najviac zatazuje cpu.
1. klikni na pocesy, aby ti ukazalo od najviac zatazeneho , po najmenej.
2. klikni na proces ktory ti najviac zatazuje cpu.
3.klikni na ukoncit
screen.
http://upnito.sk/imggal.php?viewImage=3 ... 99dd56dc30" onclick="window.open(this.href);return false;
// ale ukoncuj procesi co ta zatacuju viac ako 20.
Spoiler: ukázať