Nazdar!
Jedna sa o teplotu CPU, v kazdom monitorovacom programe je ina. Len v niektorych sa zhoduje. Skusal som RealTemp, CoreTemp, Everest, HWmonitor, HWiNFO32.
http://i42.tinypic.com/1675wk4.jpg
Ktoremu mam verit?
vase odporucania?
Rozne teploty CPU v roznych programoch
Re: Rozne teploty CPU v roznych programoch
Všetky do jedného ukazujú rovnaké hodnoty, len každý má nastavené iné Tjmax, preto vidíš všade inú teplotu.
Teplota na C2D sa určuje od hodnoty do dosiahnutia Tjmax, teda teplota v °C sa dopočítava, nie priamo deteguje. Pre tvoj E6750 G0 je Tjmax 90°C, priamo sa to dá nastaviť iba v RealTemp, teda ak chceš takýmto spôsobom sledovať teploty, používaj RealTemp s ručne nastaveným Tjmax.
Ja osobne teploty nesledujem, pretože tieto senzory sú veľmi nepresné - sú určené iba na reguláciu otáčok ventilátora chladenia, kde presnosť nie je dôležitá. Stačí mi ak je všetko stabilné a RealTemp ukazuje aspoň 30°C v záťaži Distance to Tjmax.
Teplota na C2D sa určuje od hodnoty do dosiahnutia Tjmax, teda teplota v °C sa dopočítava, nie priamo deteguje. Pre tvoj E6750 G0 je Tjmax 90°C, priamo sa to dá nastaviť iba v RealTemp, teda ak chceš takýmto spôsobom sledovať teploty, používaj RealTemp s ručne nastaveným Tjmax.
Ja osobne teploty nesledujem, pretože tieto senzory sú veľmi nepresné - sú určené iba na reguláciu otáčok ventilátora chladenia, kde presnosť nie je dôležitá. Stačí mi ak je všetko stabilné a RealTemp ukazuje aspoň 30°C v záťaži Distance to Tjmax.
ako mam nastavit Tjmax pri AMD Athlon 64 x2 5400+BE aby ukazovalo spravne?
Spoiler: ukázať
- cool_point
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Jún, 2008, 19:12
To "dopočítavanie" platí len pri Intel Core, alebo sa mýlim?
Case: Aquarius YY-5604, 3x12cm FAN AC MB: ASUS P5E - X38/ICH9R, CPU: INTEL Core 2 Quad Q8400, Cooling H2O: Laing DDC 12V Ultra + Alphacool TOP, D-Tek FuZion V2 + Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme III rev. 2 + 3x FAN Noctua NF-P12-1300, RAM: 4x2GB DDR2 800MHz A-DATA Extreme Edition Vitesta, HDD: 1xSSD OCZ Vertex 3 60GB+2x400GB WD 7200 RAID0+1TB Seagate+2TB WD, VGA: SAPPHIRE HD 5770, 1024MB DDR5, VGA Cooler: Water block Alphacool NexXxoS GPS-07T, LCD: LG L226WTQ-SF 22 ", Mouse: Razer DeathAdder 1800DPI + Razer eXactMat, Power: Corsair HX620W, OS: Win7 Ultimate x64