Zamrzanie PC, OC failed
Zamrzanie PC, OC failed
zdravim
takze, po vymene skrinky mi asi den nato zacal mrznut pc. pri manipulacii s komponentami som si daval pozor na staticku el. aj mechanicke poskodenia vsetkych casti.
Pracujem, surfujem, hram hry... je jedno aku cinnost robim, pc sa proste zasekne, prestane hrat zvuk, obraz zostane stat na jednom a tom istom frame, mys a klavesnica nereaguju. pomoze len reset. po resete mi system normalne nabehne, avsak skoro pravidelne po nabehnuti znova takto zamrzne. ked ho natvrdo vypnem (podrzim vypinac), niekedy sa pc zasekne na boot logu. znova reset a potom OC failed. riesim F1 enter setup, F10 a enter, potom nabehne system normalne a zase nejaku dobu ide kym zamrzne.
windows som preinstaloval, robilo to pred aj po reinstalle. skusil som updatnut BIOS, nepomohlo. zakladne nastavenia, takty, nic. teploty su dobre, ba este lepsie ako v starej skrinke, cize to zrejme nebude odpeceny komponent. pretazeny zdroj by som tiez vylucil.
skuste mi poradit co s tym urobit. budem to sledovat a priebezne doplnat postrehy.
takze, po vymene skrinky mi asi den nato zacal mrznut pc. pri manipulacii s komponentami som si daval pozor na staticku el. aj mechanicke poskodenia vsetkych casti.
Pracujem, surfujem, hram hry... je jedno aku cinnost robim, pc sa proste zasekne, prestane hrat zvuk, obraz zostane stat na jednom a tom istom frame, mys a klavesnica nereaguju. pomoze len reset. po resete mi system normalne nabehne, avsak skoro pravidelne po nabehnuti znova takto zamrzne. ked ho natvrdo vypnem (podrzim vypinac), niekedy sa pc zasekne na boot logu. znova reset a potom OC failed. riesim F1 enter setup, F10 a enter, potom nabehne system normalne a zase nejaku dobu ide kym zamrzne.
windows som preinstaloval, robilo to pred aj po reinstalle. skusil som updatnut BIOS, nepomohlo. zakladne nastavenia, takty, nic. teploty su dobre, ba este lepsie ako v starej skrinke, cize to zrejme nebude odpeceny komponent. pretazeny zdroj by som tiez vylucil.
skuste mi poradit co s tym urobit. budem to sledovat a priebezne doplnat postrehy.
- diZZy
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ut 31. Mar, 2009, 19:08
Re: Zamrzanie PC, OC failed
mne to robieval tiez pc... ked som ho narychlo skladal ... skus zvovu rozobrat a nahodit komponenty odznovu a uvidiš
Tez radim toto. Neviem preco ale niekedy to fakt pomoze.diZZy napísal:mne to robieval tiez pc... ked som ho narychlo skladal ... skus zvovu rozobrat a nahodit komponenty odznovu a uvidiš
MB: ASUS MAXIMUS VIII ALPHA HERO
CPU: INTEL i7 6700k + Noctua NH-U14S
RAM: Kingston HyperX 32GB 36000Mhz
GPU: ZOTAC EXTREM GTX1070
SKRINKA: Corsair Obsidian 750D Airflow edition
ZDROJ: SEASONIC 700W Gold
CPU: INTEL i7 6700k + Noctua NH-U14S
RAM: Kingston HyperX 32GB 36000Mhz
GPU: ZOTAC EXTREM GTX1070
SKRINKA: Corsair Obsidian 750D Airflow edition
ZDROJ: SEASONIC 700W Gold
oki skusim ho znovu "re-skladat" . njn caka ma spusta zabavy
to rottenkiwi: skus mrknut cpu-z validator v podpise, mozno ti povie viac. alrbo este pozri toto . na tychto taktoch bezim od vtedy co som ten pc pokupil a poskladal, nikdy nic nerobil a to bol najprv len s dvoma tymi a-datami a atinou 3650.
novy postreh: pri starte systemu sa mi ukonci nejaky Host proces, neviem presne aky, ale ked chcem spustit spravcu sieti a zdielania tak to niekedy lagne ale nikdy ho nenacita (obrazok). taktiez windows update ma s tymto zrejme problem, lebo ked dam update tak mi vyhodi chybu (obrazok) . napoveda ma odakzuje na zapnutie sluzby BITS, tu vsak zapnut nemozem lebo zasa ina chyba (obrazok) . zrejme preinstalovat windows znovu.
to rottenkiwi: skus mrknut cpu-z validator v podpise, mozno ti povie viac. alrbo este pozri toto . na tychto taktoch bezim od vtedy co som ten pc pokupil a poskladal, nikdy nic nerobil a to bol najprv len s dvoma tymi a-datami a atinou 3650.
novy postreh: pri starte systemu sa mi ukonci nejaky Host proces, neviem presne aky, ale ked chcem spustit spravcu sieti a zdielania tak to niekedy lagne ale nikdy ho nenacita (obrazok). taktiez windows update ma s tymto zrejme problem, lebo ked dam update tak mi vyhodi chybu (obrazok) . napoveda ma odakzuje na zapnutie sluzby BITS, tu vsak zapnut nemozem lebo zasa ina chyba (obrazok) . zrejme preinstalovat windows znovu.
- diZZy
- Čierna listina bazáru
ze spustu zabavy ja som este rad ked sa mozem "pohrat " rozobrat pc do šrobiku
ozaj kolko vazi tvoj pc a kolko mas na rozoberanie miesta? moj vazi cca 25kg so vsetkym, a miesta mam tak akurat jeden kuchynsky stol xD . nevravim ze ma to nebavi, ale strasne zle sa s tou bednou manipuluje v obmedzenom priestorediZZy napísal: ze spustu zabavy ja som este rad ked sa mozem "pohrat " rozobrat pc do šrobiku
- diZZy
- Čierna listina bazáru
tak kašli nato ... nechaj si to ako to mas teras GL
novy postreh: mal som spustenu hru (wow) a chcel som skusit teplotu RAM-iek. akonahle som sa dotkol a trochu pritlacil prst na jednu z nich, tak sa pc znovu zasekol. kym rozoberem komplet pc tak skusim vybrat a vlozit vsetky pamate, mozno sa mi ju podarilo pri skladani do novej skrinky nejako pohnut. kazdopadne dam vediet.
- diZZy
- Čierna listina bazáru
ja by som osobne s pametami za chodu pc nehybal mozes si vyskratovat pc ... asi mas ma prstoch merac tepot stiahni si everest a napis ake mas teploty RAM
Seknúť mohol aj preto, že si sa ich dotkol keď pracovali a medzi tebou a nimi prebehlá malinká statickí elektrina. Viackrát som sa s tým stretol napr pri grafikách. Avšak keby bola tá elektrina väčšia, tak ... Ahoj PC.bioworm napísal:novy postreh: mal som spustenu hru (wow) a chcel som skusit teplotu RAM-iek. akonahle som sa dotkol a trochu pritlacil prst na jednu z nich, tak sa pc znovu zasekol. kym rozoberem komplet pc tak skusim vybrat a vlozit vsetky pamate, mozno sa mi ju podarilo pri skladani do novej skrinky nejako pohnut. kazdopadne dam vediet.
: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať
Novy postreh: skusil som v riva tuneri zdvihnut otacky ventilatora grafickej karty na 100%. Vysledok: 2x som to spravil a 2x za sebou mi po par sekundach zamrzol pc. myslim ze bude chyba v zdroji na 12V vetve. este to idem dalej sledovat
- diZZy
- Čierna listina bazáru
ja si myslim ze chyba nebude v pc moc špekuluješ
ked uz v pc daco zapajas,vypajaš dotlačas tak to rob ked pc nieje pod prudom vies co si mohol spravit ?
ked uz v pc daco zapajas,vypajaš dotlačas tak to rob ked pc nieje pod prudom vies co si mohol spravit ?