ASUS EPU a OC
ASUS EPU a OC
Čaute. Mám dosku ASUS Rampage Formula. Svoj procak mám taktnutý na 3,2GHz. Chcel by som ale aj v pretaktovanom stave používať ASUS EPU, pretože pri surfovaní netom mi je taká frekvencia na 2 veci. Ibaže program k EPU mi vypisuje, že musím najprv vrátiť systém do non-OC stavu, aby som mohol zapnúť EPU. A potom mi ho v záťaži vie taktnúť až o neuveriteľných 120 MHz alebo tak nejak. Máte s tým niekto nejaké skúsenosti? Ďakujem.
Spoiler: ukázať
Re: ASUS EPU a OC
EPU nefunguje pokiaľ CPU pretaktuješ, porste je to tak. Mimo to, osobne mi EPU rozhádzalo systém, takže EPU aj som všetkými inými utilitami od Asus-u išlo z môjho PC nadobro preč.
Ak nechceš až takú vysokú frekvenciu, tak zapni C1E alebo EIST v BIOS-e. Sú to šetriace funkcie, ktoré ti znížia násobič. Taktiež sa to ale pri pretaktovanom CPU neodporúča, pretože so znížením násobiča sa ti zníži aj napätie a tam môže nastať nestabilita.
Inak ja mám Q6600 na 3,6GHz, s vypnutými šetriacimi funkciami a CPU mi žerie niečo okolo 20W keď je v idle. Takže pohoda.
Ak nechceš až takú vysokú frekvenciu, tak zapni C1E alebo EIST v BIOS-e. Sú to šetriace funkcie, ktoré ti znížia násobič. Taktiež sa to ale pri pretaktovanom CPU neodporúča, pretože so znížením násobiča sa ti zníži aj napätie a tam môže nastať nestabilita.
Inak ja mám Q6600 na 3,6GHz, s vypnutými šetriacimi funkciami a CPU mi žerie niečo okolo 20W keď je v idle. Takže pohoda.
: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať