e5200 problem
e5200 problem
zdravim
v poslednej dobe sa mi zacala stavat zvlastna vec. procesor som mal pretaktovany na 3.35 ghz presiel testami stability (intel burn test ) teploty po pretakte v burn teste do 62 stupnov no a dnes sa mi stalo ze po zapnuti pc naskoci uvodna obrazovka s vstupom do biosu pc sa vypne a znova zapne s tym ze frekv. je na default neviete niekto co to moze sposobovat?? doteraz fungovalo vsetko ok aj na oc frekvencii
zostava e5200, gigabyte ep43ds3r, 2gb ram vitesta gamers edition, 4850 matrix, 385w enermax + default volty
diki za postrehy
v poslednej dobe sa mi zacala stavat zvlastna vec. procesor som mal pretaktovany na 3.35 ghz presiel testami stability (intel burn test ) teploty po pretakte v burn teste do 62 stupnov no a dnes sa mi stalo ze po zapnuti pc naskoci uvodna obrazovka s vstupom do biosu pc sa vypne a znova zapne s tym ze frekv. je na default neviete niekto co to moze sposobovat?? doteraz fungovalo vsetko ok aj na oc frekvencii
zostava e5200, gigabyte ep43ds3r, 2gb ram vitesta gamers edition, 4850 matrix, 385w enermax + default volty
diki za postrehy
Re: e5200 problem
fuha tak to musis mat feest dobry kus aby ti siel 3.35 na deafult votazi, podla mna nic nedas za to skusit +0.1V vCore +0.2V vDimm .... mal by nabootovat a skusis znova testy, potom mozes ist s voltazov nizsie
no dik vyskusam ale nechapem preco mi doteraz bezal bez problemov
edit : ani zvysenie voltaze nepomaha ...rovnako sa pc zapne monitor ani nenabehne a vypne sa a potom sa zapne na default
edit : ani zvysenie voltaze nepomaha ...rovnako sa pc zapne monitor ani nenabehne a vypne sa a potom sa zapne na default
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Reset biosu si skusal?
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
- QlimaxXx
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 03. Júl, 2009, 13:59
mne toto presne iste robi ale iba pri taktowani ako napr dwihnem ho na 3.3Ghz wsetko w poho nabotuje aj test stability ide no po restarte sa comp wypne nato zapne sa na defaultnych hodnotach akurat pomoze ked ho odpojim od siete na par minut a uz potom w poho wšetko beži
lenze mne sa ani nenabootuje to je problem...proste mam pocit ze je to v doske ak mate nejake napady este tak ich uvitam
v manuali si najdi cim sa resetuje cmos, mozno pomoze
to som robil ako prve a veru nepomohlo
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
skus vymenit.. bios.. za najnovsi.. popr. ak mas najnovsi tak za starsi... (ale pozri podporu CPU pre ten ktory ... bios, samozrejme pre novsi pozerat nemusis).. je to jednoduche mas na to utilitu zabudovanu v doske
zistujem ze tato seria dosiek je vadna co sa tyka overclocku a viacero ludi s nou ma problemy..no mozno skusim ten flash neviem ale ci to pomoze
edit: mozu robit problem ramky v dualchanneli?
edit: mozu robit problem ramky v dualchanneli?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
tak sa mi vidi ze tu bola uz takato tema a myslim ze to pomohlo... nenazval by som to chybnou seriou...
mozes prosim ta hodit link? chcel by som vediet ci to bol rovnaky problem
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
Viem v com to bude, tieto doskz su dost posrane ohladne kompatibility, a maju cudne sa spravajuce sloty na ram. Hod ramky z pozicie 2 a 4 do pozicie 1 a 3. Som si na 99%-ny beton isty, ze to je v tom.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
Uzivatel Pukepulos ma informoval, ze ani zmena RAM v slotoch nepomohla . Az flash biosu F8 pomohol s tym, ze prestalo cyklicke bootovanie s prestavovanim na defaultne hodnoty. Dalej ma informoval o tom, ze pri pretakte na 2.7GHz na zakladnej voltazi, system padne pri linpacku/10 cyklov/maximum stress. Ja viem, je to silna vec na procesor, isiel na kolena. Ale laskavo ma tu neukamenujte. Uzivatel Pukepulos mal system stabilny aj na AUTO voltazi pri 3.35GHz (nic ine nemenil, delicka FSB:RAM - 1:1) aj pri takom istom teste a presiel nim. Az od tych problemov, ktore opisoval v tejto teme, sa vyskytli tieto veci. A cuduj sa svete, procesor uz zrazu neznesie ani linpack, ani intel burn test pri pouhych 2.75GHz. Neviete v co moze byt problem. Uz som internet prebrazdil dost, zistil som vselico mozne, co s touto (P43 DS3) doskou moze byt, ake ma chyby od vyroby, respektive ze je nedoladena cela tato seria...ale nikde ani na forach som nenasiel o takomto divnom spravani sa dosky. Ale neviem, mozno som zle hladal. Ak budete mat nejaky napad, tak poradte. Pukepulos vravel, ze vdaci za kazdu radu.
Este dotaz: teploty CPU su v intel burn teste na 10 cyklov do 62C, cize tam problem nie je.
Este dotaz: teploty CPU su v intel burn teste na 10 cyklov do 62C, cize tam problem nie je.
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
OK, problem je vyrieseny Ak chcete, tak mozte LOCK
Flash biosu pomohol, len uz treba spravne nahadzovat napatia, respektive to nepise uz sprostosti. To napatie zrejme bolo aj vtedy ine, len ho zle pisalo
Flash biosu pomohol, len uz treba spravne nahadzovat napatia, respektive to nepise uz sprostosti. To napatie zrejme bolo aj vtedy ine, len ho zle pisalo