Windows 7-orezanie hier
Windows 7-orezanie hier
Nazdar,
mám WIN7 a monitor s rozlíšením 1366x768, čo je formát 16:9. Keď spustím hru na tomto rozlíšení, všetko ide ako má. Keď ale spustím hru na rozlíšení 1024x768 automaticky mi ju spustí tak, že boky mám orezané(čierne) a nemôžem do tých bokov ani dostať myš. Tento problém je čisto na W7, lebo na XP ju v pohode roztiahne. Už len keď hru pustím v rozlíšení 1280x768 tak už mám trochu boky orezané.Nedá sa to nejako nakonfigurovať? Hranie s čiernymi bokmi tak trochu deprimuje, alebo som odkázaný na XP?
Dikes.
mám WIN7 a monitor s rozlíšením 1366x768, čo je formát 16:9. Keď spustím hru na tomto rozlíšení, všetko ide ako má. Keď ale spustím hru na rozlíšení 1024x768 automaticky mi ju spustí tak, že boky mám orezané(čierne) a nemôžem do tých bokov ani dostať myš. Tento problém je čisto na W7, lebo na XP ju v pohode roztiahne. Už len keď hru pustím v rozlíšení 1280x768 tak už mám trochu boky orezané.Nedá sa to nejako nakonfigurovať? Hranie s čiernymi bokmi tak trochu deprimuje, alebo som odkázaný na XP?
Dikes.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Windows 7-orezanie hier
je to bud v nastaveni ovladaca grafiky, alebo v nastaveni monitora - hladaj.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Myslím si ze v nastaveniach CatalystControlCenter som už poskúšal asi všetky. Mám grafiku ATI MOBILITY HD3470 a samozrejme najnovší ovladač ATI Catalyst™ 9.6 Suite for Windows 7 (64 bit). Kedže mám notebook, monitor nastaviť nemôžem, ale tým nastavením monitora to nebude, keď XP ide. Má niekto podobnú skúsenosť? Vám to neorezáva?
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
a prečo keď máš wide monitor 16:9, nastavuješ klasické "non-wide" rozlíšenia 4:3 ?
btw. to orezávanie je normálne, imho je hnusné nastavené 4:3 rozlíšenie roztiahnuté na wide monitore
btw. to orezávanie je normálne, imho je hnusné nastavené 4:3 rozlíšenie roztiahnuté na wide monitore
No ja to budem mať radšej natiahnuté ako keby som mal mať čierne pásy po bokoch. A prečo nastavujem rozlíšenia na 4:3? Lebo napr. taký C&C red alert 3 nemá 16:9. To aby mi to roztiahlo by sa mi hodilo najviac asi pri napr.RCT3, pretože niektoré hry majú iba 15:9 rozlíšenia- 1280x768 a potom mám po bokoch asi pol centimetra čierno a to ma dosť štve. Bol by som radšej aspoň keby toho pol centimetra obraz natiahlo, to by aj vyzeralo úplne normálne len by to nemalo čierne pásy po bokoch.
ked nevies nastavit monitor tak hladaj nastavenia hier... napr spominany CaC:RA3 prvy link z http://www.gamespot.com/pc/strategy/red ... pid=944928" onclick="window.open(this.href);return false;
Lenže keby som aj rozumel čo tým myslí:
It has an easy fix, in the command parameter for the game you can use -xres (Forces the game to a specific horizontal resolution) -yres (Forces the game to a specific vertical resolution) so right click the shortcut for the game on your desktop and under target just add -xres 1360 -yres 768 and apply it and launch the game. if it doesnt start at that res then you may have to go to options and select it at that point. my screen is a 32 inch same res and this worked fine for me
Neviem teda kde to mám pridať to -xres 1360 -yres 768
Pravým kliknúť na zástupcu hry a pod "cieľom?" pridať -xres 1360 -yres 768, použiť a spustiť hru. No asi som lama ale nechápem.
It has an easy fix, in the command parameter for the game you can use -xres (Forces the game to a specific horizontal resolution) -yres (Forces the game to a specific vertical resolution) so right click the shortcut for the game on your desktop and under target just add -xres 1360 -yres 768 and apply it and launch the game. if it doesnt start at that res then you may have to go to options and select it at that point. my screen is a 32 inch same res and this worked fine for me
Neviem teda kde to mám pridať to -xres 1360 -yres 768
Pravým kliknúť na zástupcu hry a pod "cieľom?" pridať -xres 1360 -yres 768, použiť a spustiť hru. No asi som lama ale nechápem.
ano, pravy klik na zastupcu/vlastnosti v tabe zastupca
mas pole ciel (prve pole kde mozes daco pisat) - tam je cesta k spustaciemu suboru hry a tam za uvodzovkami dopis dane parametre pod ktorymi chces aby sa hra pustila.
sorry nemam slovensky ten windows tak neviem presne nazvy ale je to banalita ktoru zvladnes
mas pole ciel (prve pole kde mozes daco pisat) - tam je cesta k spustaciemu suboru hry a tam za uvodzovkami dopis dane parametre pod ktorymi chces aby sa hra pustila.
sorry nemam slovensky ten windows tak neviem presne nazvy ale je to banalita ktoru zvladnes
Aha jasné tak to som skúšal tam písať. Má to len taký malý problém a ten je v tom, že to nefunguje. A zase to zobrazilo úzko.
ved to tam pisal tiez, ked spustis s parametrami tak este chod do options a to rozlisenie by malo byt na vyber
Zrazu sa tam objavilo 1280x720 to som zvolil a nejakým zázrakom je to na celý display. Dikes
Lenže škoda že na ostatných hrách to nejako nefunguje...
Lenže škoda že na ostatných hrách to nejako nefunguje...
vsak hladaj na nete... na vela hier su rozne finty... ked viem 10 rocny warcraft 3 rozbehat v 1680x1050 tak myslim ze sa ti bude nejakym sposobom dat rozbehat aj dalsie hry. napriklad niekedy pomoze nastavit hru aby sa zobrazovala v okne (windowed mode) a potom alt+enter ti to roztiahne (tak jak chces)
má, všetky nové hry majú (výnimku tvorí sprosté EA, tam max 1280x1024 u NFSiek)...djrachot napísal: Lebo napr. taký C&C red alert 3 nemá 16:9
.