Cookies
Cookies
Mal by som jednu otázku ohľadom Cookies, už sú to skoro tri roky odkedy mám Cookies vo Firefoxe nastavené na "po ukončení aplikácií, Cookies vymazať", nastavil som to tak po dohovore s ním, keď som ešte o PC nevedel takmer nič, vravel, že si to mám takto nastaviť a budem mať menej virov. S touto trošku divnou.. otázkou sa tak obraciam na vás, je to snaď pravda? Pretože na niekotré fóra či stránky už neplatí ani automatické prihlasovanie aj pokiaľ je dané fórum či stránka vo výnimkách. Takže by som si nastavil pekne na "Vymazať po skončení doby platnosti". Tak môžem to tak nastaviť a neobávať sa žiadného viru, spywaru, etc..
: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Cookies
Cookies neobsahuju virusy, ani nemozu pomoct k ich sireniu. Jedine riziko cookies je ich pouzitie na tzv. tracking - tj ak je na mnozstve stranok napr. rovnaky reklamny system, tak si cez to, na akych strankach vidis ich reklamy vybudovat profil toho, ze co ta zaujima, a potom ponukat viac cielene reklamy... To je asi maximum, co je mozne s cookies dosiahnut.
Ja som to tušil.. Dík faugusztin. A ešte prosím mohol by si mi povedať čo je to Cookies tretích strán?
: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
http://en.wikipedia.org/wiki/HTTP_cooki ... ty_cookies" onclick="window.open(this.href);return false;
Inac povedane, to su presne tie, ktore som ti teraz popisal.
Inac povedane, to su presne tie, ktore som ti teraz popisal.