E5200 - Stabilita
- QlimaxXx
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 03. Júl, 2009, 13:59
E5200 - Stabilita
Asi uz štvrty mesiam mam taktnutu E5200vku na 3,25GHz presiel aj stabilty testom či už 12hodin Prime95 alebo 24hodin orthos nedavno som stiahol OCCT 3.1 a len tak z nudy som spustil test no OCCTčko mi po 10minutach vyhodilo chybu na prvom jadre normalne som bol az zhrozeny tak som zapol orthos a ten tak isto +-10minut error tak som nabehol do biosu že mu troska zvyšim napatie ale napadlo ma že vypnem C1E a EIST, sejfol som to nato nabeh do winu a test nechal som orthos bežat 20hodin no nič nechal som prime95 15hodin no stale nič a z napatim alebo taktami som vobec nič nerobil zda sa mi to moc čudne a ked to naspať zapnem tak orthos alebo OCCT chyba na prvom jadre do 20tich minut ale vzdy padne len prve jadro druhe ani raz nepadlo a to som to testoval asi 10krat aj som si všimol ze ma vačšiu teplotu nie vzdy ale niekedy o 3 až 5 stupnov volty mu nechcem pridavat si myslim ze na ten takt v biose 1.29 a v reale Idlle 1.264 a v Burne 1.232 je dost na ten takt ved skoro pred pol rokom na tom napati vobec nepadal zo zapnutymi šetriacimi funkciami žeby už stracal stabilitu ? Zostava v popise skuste mi nieco poradit chcem fungovat zo zapnutymi šetriacimi funkciami lebo pc mi ide nonstop a ne vzdy vyuziva plny vykon vačšinou beži v idlle
- Reinok
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Št 20. Mar, 2008, 14:00
Re: E5200 - Stabilita
Skús dať menej ako 3,25Ghz....a potom to testni ak to prejde tak asi máš 3,25Ghz asi stabilné maximum....resp nie práve najšťastnejší kus CPU...
Moto: Yamaha FZ8 Fazer
- QlimaxXx
- Nový používateľ
Nie praveže on je stabilny aj na 4GHz a 1.42 Vcore ale ked mu zapnem šetracie funkcie tak zbohom stabilita
- Reinok
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Št 20. Mar, 2008, 14:00
Tak mu zrejme nevyhovuje to skákanie z 1,8Ghz napríklad na 4,2Ghz, keď si vezmeš seknúť frekvenciu o 2Ghz na šupu a niekoľko krát počas behu PC...
Moto: Yamaha FZ8 Fazer
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Dovodom je to, ze pri nizsej frekvencii znizuje aj napatie - no a moze sa trafit do takeho napatia ktore pri danej OC frekvencii nie je stabilne. Mohol by si skusit RMClock ci nejaky podobny program, ktory ti umoznuje nastavit ze pri ktorom nasobici ma byt ake napajanie CPU.
- QlimaxXx
- Nový používateľ
hmm a nieje iba niečo v biose zle nastavene ? mam tam kopec poloziek a som s toho jelen ako zakladnym funkciam rozumiem nerobim s pc prvy rok ale ostatne veci neviem načo su keby sa našiel nejaky expert čo by mi poradil čo su to tie moje zahadne funkcie prilozujem screen a tie čo su označene červenou tak ani nemam šajnu načo su pls poradte
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Nie, tato vec sa nenastavuje v BIOS-e.
- QlimaxXx
- Nový používateľ
a nevieš nahodou načo služia polozky ktore som označil na screene červenou farbou ?