Asi pred 8mes. som si kúpil nasledovnú PC zostavu:
Intel Core2 Quad CPU Q6600 -2,4GHz, základná doska GF7050V-M7 , 3,25GB RAM, NVIDIA GeForce 9500GT -1024MB, HDD Seagate 500GB ST3500820AS, ZDROJ ATX -450 W
Nainštaloval som WIN XP, a všetky ovládače ktoré som k PC dostal.
Asi po dvoch týždňoch začal zamrzať. Tak som preinštaloval WIN. No ale problém ostal.
Myslel som si že mám chybný HDD, lebo keď som ho reštartoval tak zakaždým mi vyhodilo hlášku že CHYBA ČTENÍ DISKU. Za každým som ho musel vypnúť počkať asi 5min. a potom zapnúť. Tak som sa pýtal o radu na nete. A tam mi jeden povedal že to HDD nebude.
Kamarát povedal že to môže byť aj grafika. Tak som naposledy vybral grafiku a nanovo preinštaloval WIN. Asi týždeň bežal bez problémov. Jeden deň som ho zapol a spustil som inš. 3DMARK (chcel som spraviť test internej graf.karty). Inš. sa spustila a hneď pri prvom okne PC zamrzol. Nepomohlo ani CTRL+ALT+DEL, tak som ho reštartoval na tvrdo. Ako sa WIN spustil tak aj hneď zamrzol. Tak som ho vypol natvrdo. Po zapnutí zas frčal bez problémov. Nainštaloval som 3DMARK, spravil test bez problémov (1037).
No asi po týždni som mal ďalší problém. Zapol som PC nič som nerobil a asi po 5min sa reštartoval sám. Keď sa spúšťal WIN tak pri VÝTÁ VÁS.... mi naskočila modrá obr. s chybou 0x00000024 (0x0090203, 0x8a5ae258, 0xc000002, 0x000000). Tak som PC reštartoval natvrdo. No a tento krát, ako obvykle pri tvrdom reštarte mi hodilo len hlášku CHYBA ČTENÍ DISKU. Tak som ho vypol a zapol a stalo sa to isté. Tak som ho vypol, počkal 5min a zapol a zas to funguje bez problémov, len do kedy:(
Tak by som sa chcel spýtať :
1.Či som okrem inšt. WIN a ovládacích prog. nemal ešte niečo nastaviť v BIOSE?
2.Keď zapínám PC tak na začiatku píše 2T TIMING 64bit. Neviem čo to znamená ale ja mám nainš. 32bit WIN. Vadí to?
3. Existuje nejaký program čo zistí ktorý HARDWARE mám pokazený?
4. Aké testy by som mal spraviť na PC čo som poskladal sám?
Poraďte prosím, už som asi 5x preinštaloval WIN...
Dakujem
problém s novým PC
- gammaray
- Administrátor
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Re: problém s novým PC
No kupil si teda "riadnu" zostavu len co je pravda, do zadku nakopat toho kto taketo cosi poskladal . Nechal si sa dost obabrat.....jedine dobre co tam je, je len ten CPU
Po precitani postu mi to pripada a vychadza na chybne RAMky. Tu stiahni memtest - http://www.memtest86.com/memtest86-3.5.iso.zip" onclick="window.open(this.href);return false; napal na nejake RWcko nabootuj z neho a otestuj ramky. Uvidis ci ti vyhodi chybu. Ak nie budeme hladat dalej.
Po precitani postu mi to pripada a vychadza na chybne RAMky. Tu stiahni memtest - http://www.memtest86.com/memtest86-3.5.iso.zip" onclick="window.open(this.href);return false; napal na nejake RWcko nabootuj z neho a otestuj ramky. Uvidis ci ti vyhodi chybu. Ak nie budeme hladat dalej.
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
- Tom2871989
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
mozno je problem aj so zdrojom ked som mal v starom PC 280W zdroj a kupil som 6600GT tak to zacalo robit blbosti napr. pri napalovani sa resetol sam od seba comp alebo zamrzol a chyby vyhadzovalo aj pri instalacii hier (stale ze je zle CD ale to pritom bolo dobre ) no a ked som kupil novy zdroj zazracne boli vsetky CD dobre a aj pri napalovani uz nerobil problemy takze moze to byt aj zdrojom ak je to nejaky EC tak tych 450W pre Q6600 s 9500GT nemusi byt dost takze skus aj ten zdroj
este taka otazka to si si sam vyberal zostavu alebo ti ju niekto vybral
este taka otazka to si si sam vyberal zostavu alebo ti ju niekto vybral
Momentálne frčím bez graf. 9500GT. A stále mám ten istý problém, tak to zdroj asi nebude (neviem).
No Zostavu som kúpil cez net a už bola poskladaná. Ja som kukal len na CPU a graf. No ale teraz viem že treba kukať aj na inakšie časti, ale neskoro:( Mal som sa pred kúpou poradiť! A čo tie ostatné časti sú nekvalitné alebo v sú dobré len nie sú kompatibilné?
No Zostavu som kúpil cez net a už bola poskladaná. Ja som kukal len na CPU a graf. No ale teraz viem že treba kukať aj na inakšie časti, ale neskoro:( Mal som sa pred kúpou poradiť! A čo tie ostatné časti sú nekvalitné alebo v sú dobré len nie sú kompatibilné?
No otestoval som si RAMky.gammaray napísal:No kupil si teda "riadnu" zostavu len co je pravda, do zadku nakopat toho kto taketo cosi poskladal . Nechal si sa dost obabrat.....jedine dobre co tam je, je len ten CPU
1. Boot 3.5 single CPU (default) -reštaltoval sa pri 0% - 47%
2. Boot 3.5 multi CPU (experimental) -hneď zamrzol, ani nemukol, musel som reštartovať natvrdo
3. Boot 3.4 (previous version) -prebehol úspešne a vypísal že NO ERRORS
Čo ďalej?
Ďakujem
- gammaray
- Administrátor
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Zaujimave, pokial mozes otestuj tie ramky este v inom PC a budes si na istom ze su zle.
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit