Aj ja som sa stal pouzivatelom optiky od t-comu. Presnejsie comfort4 80/4 mbit.
Davaju k tomu:
Opticky kabel mam zapojeny az do bytu:
Tenky zlty kabel je opticky a ide do prevodniku a s tade ide z lan1 ( urceny pre net ) kabel do routra. Nevyhoda je, ze je to dalsie zariadenie, ktora ma vlastny adapter a treba k tomu zastrcku.
Router som pouzil svoj povodny d-link dir-655, nastavil som net cez pppoe s menom a heslom od t-comu a hotovo. Cize sa bude dat pouzit hocijaky router, ale tak za 1 Eur router mozte zobrat do zalohy.
Skusenosti:
Hned po pripojeni bola rychlost slubovanych 80/4 podla speedmeter.sk, ale uz na druhy den to bola iba polovica, stym, ze spolubyvajuca hlasila obcasne vypadky, ale ked som prisiel domov ziadny problem som nemal s vypadkami, ale rychlsot sa drzala polovicna. Rychlost sa dostala na povodnu hodnotu az po restartovani routra. Tu ma napada, ze to moze by sposobene nastavenim netu a to ma byt podla t-comu on demand ( na poziadanie ), tak som to vcera dal na stale aktivne. Uvidime co to spravi s rychlostou, nakolko restartovat router nemienim kazdy den. Dam vediet ked to nepomoze.
Zatial tolko.
Co sa tyka spolocnosti t-com nejdem riesit, len upresnim, ze ku dnu ked som vybavoval zmluvu do DNV BA nikto iny nenatiahol optiku, cize ina moznost nebola.