Pásy na širokouhlom monitore
Pásy na širokouhlom monitore
Mám taký problém, že sa neviem zbaviť čiernych pasov hore a dole na monitore monitor je širokouhlý tak neviem prečo to tam furt je ! neviem niekto poradit?
Re: Pásy na širokouhlom monitore
monitor mas s pomerom stran 16:10 a filmy mas v rozliseni s pomerom stran 16:9
a da sa to nejak nastavit aby bol obraz pri filmoch bez pasov?valistar napísal:monitor mas s pomerom stran 16:10 a filmy mas v rozliseni s pomerom stran 16:9
ano mozes ho roztiahnut na vysku.. ked myslis ze to je lepsie ako pasy tak prosim.
neviem aky prehravac videa pouzivas... najlepsi je asi VLC media player
pravy klik/video/aspect ratio(stranovy pomer)/16:10
bud stiahni vlc alebo to pohladaj vo svojom prehravaci
ale zazraky necakaj.. bude to vyzerat horsie ako teraz. ale to je na tebe
ale prečo tam mám pásy keď mám širokouhlý monitor?valistar napísal:ano mozes ho roztiahnut na vysku.. ked myslis ze to je lepsie ako pasy tak prosim.
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
pretože máš monitor s pomerom 16:10 alebo 16:9
niektoré (málo) filmy sú v rozmere wide 16:9, pri nich budeš mať len malé čierne pásy hore a dolu ..
ale väčšina wide filmov je v iných rozmeroch, preto sú ešte "širokouhlejšie" a tým pádom máme ešte väčšie "čierne pásy"
http://en.wikipedia.org/wiki/16:9#16:9_standard" onclick="window.open(this.href);return false;
http://en.wikipedia.org/wiki/Widescreen" onclick="window.open(this.href);return false;
vo VLC to vieš nastaviť, nastav si video -- vystrihnúť -- tvoj stranový pomer monitora (16:10 / 16:9)
niektoré (málo) filmy sú v rozmere wide 16:9, pri nich budeš mať len malé čierne pásy hore a dolu ..
ale väčšina wide filmov je v iných rozmeroch, preto sú ešte "širokouhlejšie" a tým pádom máme ešte väčšie "čierne pásy"
http://en.wikipedia.org/wiki/16:9#16:9_standard" onclick="window.open(this.href);return false;
http://en.wikipedia.org/wiki/Widescreen" onclick="window.open(this.href);return false;
vo VLC to vieš nastaviť, nastav si video -- vystrihnúť -- tvoj stranový pomer monitora (16:10 / 16:9)
vsak som to napisal v prvom prispevku marcito ...
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
naprikald v GomPlayery sa da pekne zoomovat, dakedy to pouzivam
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
monitory su sice 16:10 (existuje aj zopar typov 16:9), dalej vsetky LCD TV su 16:9, ale vyrobcovia filmov su tak debilni ze pouzivaju este aj 21:9 co je este sirokouhlejsie. Vlastne je to original kino format, cize obraz co vidis v kine. Maximalna hovadina toto...sa nevedia dohodnut na jednom rozmere, debili?
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
potom aby sme všetko rozťahovali (softvérovo)
kazdy normalny prehravac podporuje taketo vychytavky.
ja pouzivam media player classic home cinema (google)
pustis film a na numerickej klavesnici si menis priblizenie, zarovnanie do strany.
u teba to bude tlacitko 9 ktore priblizuje film.
ak prepisknes tak 5 das naspat.
ja pouzivam media player classic home cinema (google)
pustis film a na numerickej klavesnici si menis priblizenie, zarovnanie do strany.
u teba to bude tlacitko 9 ktore priblizuje film.
ak prepisknes tak 5 das naspat.
vsetko mi je jedno
nicenie filmov
ja mam zase problem pri full hd filmoch 1920*1080 ze ich nemam fullscreen na 40" full hd lcd tv.... neviete ako je to mozne ? mam to prepojene cez hdmi kabel, ale v tom to asi nebude co stale su tam take male cierne pasiky....
edit: je mozne ze ten full hd film ma iny pomer stran ako 16:9 ?
edit: je mozne ze ten full hd film ma iny pomer stran ako 16:9 ?
Maticna : Asus Striker II Formula | Procesor : Intel Core2Duo E6850 @ 3.3GHz | Chladic CPU : Thermalright Ultra 120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300 | Graficka : 2* MSI GeForce NX8800GTS T2D512E OC PCX | Chladic VGA : 2* ZALMAN Z-Machine GV 1000 | Ram : CORSAIR DDR2 2x2048MB 800MHz TWIN2X C5DHX Techn. | Hdd : Hitachi 320GB 7200rpm 16MB Sata2, Hitachi 500GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 640GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 1000GB 7200rpm 32MB Sata2 | Zdroj : Fortron 600W Epsilon FX600-80 | Case : NZXT ZERO Tower Crafted Series | LCD : LG 22" LCD L225WT-BF 5ms 5000:1 DVI
v hollyude su blazni, ani moj otec nevedel pochopit preco mam stale tie pruhy na monitore ked je wide... ale cim vacsie rozlisenie filmu tym mensie pasy...
ano stretol som sa pri filmoch s roznymi pomermi stran,
kuk sem http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ratios.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
niektore maju taky 'ultra wide' format pretoze su z nejakeho dovodu v rovnakom pomere stran ako sa premietali v kine
kuk sem http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ratios.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
niektore maju taky 'ultra wide' format pretoze su z nejakeho dovodu v rovnakom pomere stran ako sa premietali v kine