program na taktovanie pentium dual core 45nm
Re: program na taktovanie pentium dual core 45nm
dal som to na 3,2GHz vyssie ist nechcem lebo to neni moj comp a ak nahodou daco poserem...
a to ked som dal delicku na tu najnizsiu hodnotu tak to mi podtaktovalo ramky ?
a to ked som dal delicku na tu najnizsiu hodnotu tak to mi podtaktovalo ramky ?
MacBook Pro 13 (2016) + iPhone 12 mini
PS5 Slim
PS5 Slim
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Ano, podtaktovalo to RAM-ky. A este mozes skusit vyssie, do 3.4 by sa mohlo podarit aj bez zvysenia napatia
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
stiahni si program cpu-z kde mozes skontrolovat ako ti bezia pamate... pozri tab memory.
btw najprv nataktuj procak na hodnotu aku chces... 3.2 je este pomerne dost malo ale to je na tebe... otestuj dokladne stabilitu a potom sa mozes hrat s ramkami... dat ich na lepsiu frekvenciu alebo zlepsit casovanie.
btw najprv nataktuj procak na hodnotu aku chces... 3.2 je este pomerne dost malo ale to je na tebe... otestuj dokladne stabilitu a potom sa mozes hrat s ramkami... dat ich na lepsiu frekvenciu alebo zlepsit casovanie.
ja som im predty m zvysil napatie o 0,2V cize ho mozem znizit alebo neznizovat a ist nad hodnotu 3,4 nie ?
PS5 Slim
PS5 Slim
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Nechapem. Dufam ze si nemyslel, ze mozes ist nad hodnotu 3.4V pre RAM
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
neee 3.2GHz som myslel procak
ramky maximalne 2.2V
ramky maximalne 2.2V
no pekne ste ho doplietli. Naco mu hned klabosite o zvysovani voltaze? Nahodou to odpali a bude zle Vidite, ze je v tom lama. Ja mam napr pretakt pc bez zvysenia voltaze a u bracha (ten ma zhodou okolnosti tu istu dosku ako autor topicu) som taktoval tiez bez zvysenia voltaze. Nie je nutne hned dvihat voltaz ak to ide stabilne Akurat Shatterhand pisal dobre.
myPC CPU:AMD Ryzen 7 5700X3D, MB:Gigabyte B550M K, RAM:32GB G.SKILL DDR4 3200 MHz CL16, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
vsak ramkam pridat musel aby to mohol aspon trosku taktnut....
procak voltaz zatial dufam nezvysoval
procak voltaz zatial dufam nezvysoval
no predstav si, ze ja napriklad nemam ani na RAM vyssiu voltaz. Vravim naco sa babrat s voltazou ked netreba? Ine by bolo keby sa mu to nedarilo taktovat na slusnu uroven, ze by to padalo, potom treba skusit pustit viac stavy a hlavne CHLADIT, CHLADIT, CHLADIT
myPC CPU:AMD Ryzen 7 5700X3D, MB:Gigabyte B550M K, RAM:32GB G.SKILL DDR4 3200 MHz CL16, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
taktol som to bez zvysovania voltaze na 3,2 ghz
PS5 Slim
PS5 Slim
ked si spokojny a je to stabilne tak gratulujem, mas taky taky trosku schopnejsi chladic ako BOX takze by sa urcite dalo ist aj vyssie. k tomu samozrejme by trebalo nieco o tom precitat, respektive najst niekoho kto ti pomoze pri taktovani.
nechcem ist vyssie nahodou nieco poserem to neni môj procak je strykov a on nema rad ked mudaco robim z jeho vecami . a dnes vecer pride tak som musel procak podtaktovat na povodne frekvencie ale potom odie a ide sa znova na OCvalistar napísal:ked si spokojny a je to stabilne tak gratulujem, mas taky taky trosku schopnejsi chladic ako BOX takze by sa urcite dalo ist aj vyssie. k tomu samozrejme by trebalo nieco o tom precitat, respektive najst niekoho kto ti pomoze pri taktovani.
PS5 Slim
PS5 Slim
VĎAKA VŠTEKÝM KTORÝ MI PORADILI PRI TAKTOVANÍ
PS5 Slim
PS5 Slim
od toho tu je forum
btw este sa naucis pouzivat tlacitko edit na fore a bude to uplne skvele.
btw este sa naucis pouzivat tlacitko edit na fore a bude to uplne skvele.
napis mu to po slovensky lebo to nenajde
tlacitko UPRAVIT a nemas zac
tlacitko UPRAVIT a nemas zac