Ahoj
Dnes sme mali prvykrat informatiku. nasa profesorka vie zapnut PC a preto tam vyucuje. Spytala sa, kto uz niekedy skladal PC. Tak som sa ozval. dala mi do ruky PC, ze ench ho opravim.... Problem je ten, ze PC nechce naskocit. ja mam podozrenie, ze je zdroj v prdeli ( no name 300W). Avsak, obcas zablikne svetielko na skrinke a aj FAN na CPu sa roztoci. Ale je to na cca 1s. Moze to byt v tom zdroji ze odisiel? Alebo to moze ybt nieco ine? ked som ten Pc otvoril, tak tam bolo nehorazne vela prachu. Ked som poprosil o vysavac/ nieco, s cim to vyfukam, tak ona polozila ten PC na parapetu a povedala . Fukaj..... Ked som popytal papiere od MB ( pretoze som chcel skontrolovat , ci je dobre zdroj pripojeny, tak povedala, ze ci nemam lahsiu otazku... Pls kazda rada je cenna. Dakujem
Co je to za pc? Ak tam mate aj viac takychto tak si popoziciavaj komponenty s fungujucich pc a skusaj skusaj a skusaj. Mozes zacat trebars tym zdrojom.
pokial sa ti roztocia fany na 1s moze to byt niecim, co ide do skratu a zdroj sa preto zablokuje. nechaj zapojenu len dosku s cpu, ram a grafkou a ak to nabehne tak postupne pripajaj veci. takto prides na to co je vadne. dost casto toto robi hdd alebo cdrom.
ucke povedz ze nak ide ucit nieco o com aj vie nieco povedat.
Ono je to take, ze musi byt riadny problem zohnat profesora, co vie robit s PC. Pretoze ten, co fakt vie s tym robit, si myslim, zeby nesiel ucit na skolu..... takze ostava brat len takych, co vedia ten PC asponzapnut...
j bolo by dobre keby si ten pc rozobral a skusil ho zapnut mimo case ... a uvidiš či pojde alebo nie
a shiro myslim , ze tie skolske pc maju vedšinu komponentov integrovaných na MB tak jedine uz iba tie RAM,HDD
neviem ci som spominal, ale u nas je jeden profesor, co si mysli, ze ekd si spravil nejaky rychlokurz oladom WIFI ( trvalo mu to 2 tyzdne ) , tak ze vsetko zvladne v pohode....
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Takze akurat som rozobral zdroj. Mam problem, ze neviem, ako vyzera poistka. Mohol by pls nejaky dobrak dat obrazok, ako to vyzera? Ano, viem ze je to lamerska otazka, ale robim to prvykrat....