zosik na subwoofer
- BoBo_
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00
zosik na subwoofer
Zdravim tu setkych...
Staviam si subik a zhanal som schemy zosikov,cosi som nasiel 100w pri 80v napajani.Len je mi podozrive ze su tam len 4 trazistory,moze to tak ficat? (dal by som sem aj obrazok schemy ale neviem ako! )
ale ak by bol niekto ochorny mi poradit tak bud by som ho sem dal alebo mu ho poslal na e-mail
a este niecu,uvtam secky schemy zosikov,pravdaze s tranzistormi.. a tak cca 75-100w[/img]
Staviam si subik a zhanal som schemy zosikov,cosi som nasiel 100w pri 80v napajani.Len je mi podozrive ze su tam len 4 trazistory,moze to tak ficat? (dal by som sem aj obrazok schemy ale neviem ako! )
ale ak by bol niekto ochorny mi poradit tak bud by som ho sem dal alebo mu ho poslal na e-mail
a este niecu,uvtam secky schemy zosikov,pravdaze s tranzistormi.. a tak cca 75-100w[/img]
- Marek
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00
No obrazok uploadni na www.imageshack.us a potom sem ho uz vies dat hadam.
No ja by som ti odporucall zosik s integrovanim obvodom LM 3886 je to spickovy obvod schemu tu nemam ale je velmi jednoducha tento zosik mam ja ,vide ta asi na nejakych 400 az 500 Sk ,no a to ze sa ti zda ze je tam malo suciastok tj len 4 tranzistory je ok ved uz niesu 90 roky vyvoj postupil tak daleko ze je to normalne.Ps skus si zohnat od niekoho schemu s tymto obvodom.
no obvod LM3886 poznam dobre, a videl/pocul som zosilovace od toho jak na satelity, tak aj na sub. No Je to ako kazdy iny IO az nato ze tento ma v celku slusny vykon. Ale na subb. co ja viem :disgust: On by zvladol v pohode aj 130W ale ked je taky maly tak to neuchladis. Ma strasne malu plochu na chladenie. Osobne racej tranzistorovy zosik, ma lepsiu B a celkovo aj skreslenie aj secko... Ale zapojenie je trosku "zlozitejsie" ale celkovo zosik je vykonnejsi (zalezi od pouzitych konc. tr. ) a lepsie sa uchladi.
Spoiler: ukázať
- BoBo_
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00
mno hej,mna male skreslenie...ALE to sa meria pri 1khz
a na sub potrebujem predsa cca 15-20 az 80-100 Hz
cize tam bude vecsie skreslenie,ale o to mi nejde,jednak to chladenie,ale to by som ako tak vyriesil....mno cital som na hi-fi strankach a pisali ze na sub jedine cosi diskretne.....a inac mam tu aj jednu 7294,hmmm niekedy ju vyskusam.....
a na sub potrebujem predsa cca 15-20 az 80-100 Hz
cize tam bude vecsie skreslenie,ale o to mi nejde,jednak to chladenie,ale to by som ako tak vyriesil....mno cital som na hi-fi strankach a pisali ze na sub jedine cosi diskretne.....a inac mam tu aj jednu 7294,hmmm niekedy ju vyskusam.....