kvantove pocitace (dozijeme sa ich?)
Re: kvantove pocitace (dozijeme sa ich?)
pred par rokmi sme na intraku rozobrali 286tku a sme sa smiali ze keby ten co to dal dokopy videl dnesni pocitac tak ho zoberu do blazinca, nebojte sa nic, vyvoj sa nezastavi
Nerád by som oponoval, ale podľa informácií, ktoré mám ja, žijeme vo svete ktorý je kvantovaný - a sme jeho súčasťou. Ešte aj čas ( o ktorom som si vždy myslel že je kontinuálny), je kvantovaný. Podľa teórie chaosu je naša existencia len výsledkom štatistickej "náhody" výskytu častíc na danom mieste a v danom čase.foboss napísal:Velmi dobre citanicko, skor ma zaujima , ako chcu docielit interakciu realneho sveta(materialu - Si) s kvantovym svetom, kedze tieto dva svety sa navzajom vo svojom principe a fungovani diametralne odlisuju
Jedna partička z Čiech má patent na šifrovanie prenosu dát založeného na kvantovej fyzike. Konkrétne Heisenbergovho princípu neurčitosti - to je ten elektrón prechádzajúci dvomi gombíkovými dierkami súčasne.
Keďže sme v sekcii "špekulácie", dovolil by som si jednu, ktorá nie je tak úplne z mojej hlavy. Bitový počítač v princípe pracuje s dvomi stavmi 1 - 0. Atómy sú ale schopné svoj valenčný elektrón "premiestňovať" na hociktorý neobsadený orbitál až po oktet. Samozrejme že čím vyššie by ho chcel "vystreliť", tým energeticky náročnejšie to bude. Takže: teraz sa musí informácia skladať z 0-1. Skúste si vypočítať, aký výpočtový výkon by sme (čisto teoreticky) dostali ak by sme mali možnosť kódovať na jeden nosič 0-1-2-3-4. A to teraz pitvám uhlík, ktorý má ešte 2 volné valenčné orbitály (teda 4 možné energetické stavy elektrónu). A čo tak Lantán...
P.S: ak som sa kdesi sekol, opravte ma prosím.
- eFatal2ty
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Máj, 2008, 14:00
Fenomenalne! kokos to uz co budu za compy. To budeme mat planetu jak z 6element, skoda ze sa toho uz nedozijeme asi.
Podla mna ani teleport nebude problem ked zist ime coho vsetkeho je ta kvantova fyzika schopna a ako to vyuzit.
Podla mna ani teleport nebude problem ked zist ime coho vsetkeho je ta kvantova fyzika schopna a ako to vyuzit.
Spoiler: ukázať
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Omyl priatelu. My vieme uz velmi vela veci, ktorych je kvantova fyzika schopna, lenze problem je im za prve dokonale porozumiet, a za druhe sa velmi zlozito tieto javy pozoruju a meraju...cize k vyuzitiu je este velmi daleko
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať