Takže počiatok tohto problému pravdepodobne nastal už po kúpe PC, kedže počítač sa my pri prvom rannom zapnutí rozbehol až na tretí krát, čize zapol sa a nasledne vypol, a az po druhom vypnuti sa rozbehol normalne. Nevenoval som vsak tomu nejaku velku pozornost co vsak bola chyba pretoze po roku kedze som hral narocnejsie hry (GTA IV, Crysis etc.etc.) sa my pri narocnejsich vykonoch grafickej karty zacal pocitac vypinat, a teplota karty uz bola aj pri beznom nic nerobeni o 10 stupnov vyssia.Chcel som urcit kde moze byt problem, preto som si pustil auqabenchmark pri ktorom sa my PC vypol.Vyzeralo to na kartu (ATI RADEON 2900 HD PRO 1gb ddr4 RAM) ale nebol som si celkom isty zdrojom tak som si dal do PC bratovu graficku kartu (GeForce 6600 GT) pri ktorej benchmark pohode presiel.Brat s mojou kartou skusil benchmark ktory taktiez presiel, a pc sa mu nevypol.Moju kartu sme zalozili spat avsak pc uz vobec nechcel nastarovat, myslel som ze my uz uplne odisiel zdroj a chyba neni v grafickej karte. Tak sme si vymenili zdroje ja som mal 500 w on 300 w a aj moj aj jeho PC sa rozbehli a fungovali uplne normalne avsak mne ten 500w nechcel zapnut ani pc!!!. Odniesol som moj 500 w zdroj do predajne na reklamaciu uviedol som dany problem ale bez vysledku neuznali pretoze zdroj fungoval ako ma, avsak mne na 500 W sa stale nepodarilo zapnut PC, pri com bratovi isiel v pohode. Pripisoval som to nekvalitnosti zdroja a velkeho odberu mojej GF ) neviem uz aky to bol presne typ zdroja).Tak som asi mesiac fical na 300 w zdroji avsak v hrach sa my zacali objavovat artefakty, tak som poslal moju kartu na reklamaciu kde my uznali ze je poskodenna a nahradili my ju za ATI RADEON 4870 HD 1gb ddr5 ram. Takze brat my vratil moj 500 w zdroj spat vsetko fungovalo ako ma. Avsak nasledne po 3 ci 4 mesiacoch my pri hrani CoJ:BiB zhorel zdroj ten 500w. Podotykam ze teploty boli v norme.Takze kupil som si novy kvalitnejsi zdroj Fotron Epsilon80plus 600 w z roznymi ochranami ako prepatova atd.; Asi tak 4 mesiace vsetko fungovalo ako ma myslel som ze chyba bola v nekvalitnom predchadzajucom zdroji ktori zaroven poskodil GF, avsak opat sa asi pred tyzdnom zacala opakovat situacie kde sa my PC rozbehne az na 3 krat rano a pri hrach sa my uz nie vypne ale resetuje pc.Preto som dnes skusil test stability pc zataz cpu diagnosticke programy etc. etc. avsak vzdy sa resetuje PC pri inej cinnosti, raz ked testuje CPU (fpu), inokedy pri teste VGA.Uz fakt netusim kde by mohol byt problem respektive neviem urcit co to je mam uz aj podozrenie na CPU alebo MOtherboard ? Vopred dakujem za tipy respektive rady.
Specifikacia PC:
Procesor : DC IntelCore 2 Duo E6750, 2666 mhz (
MB : MSI MS-7365
Graficka karta : ATI RADEON 4870 HD 1 gb ddr5 RAM//predtym ATI RADEON HD 2900 PRO 1gbddr4 RAM
RAM : 2gb ddr2 400 mhz Corsair
Problém s PC (avšak neviem presne určiť kde)
Re: Problém s PC (avšak neviem presne určiť kde)
Problemov moze byt vela... Ja by som si typol maticnu dosku... Skus tam nahodit inu grafiku ci to neblbne tiez....
MB: ASUS MAXIMUS VIII ALPHA HERO
CPU: INTEL i7 6700k + Noctua NH-U14S
RAM: Kingston HyperX 32GB 36000Mhz
GPU: ZOTAC EXTREM GTX1070
SKRINKA: Corsair Obsidian 750D Airflow edition
ZDROJ: SEASONIC 700W Gold
CPU: INTEL i7 6700k + Noctua NH-U14S
RAM: Kingston HyperX 32GB 36000Mhz
GPU: ZOTAC EXTREM GTX1070
SKRINKA: Corsair Obsidian 750D Airflow edition
ZDROJ: SEASONIC 700W Gold
Re: Problém s PC (avšak neviem presne určiť kde)
Ako prve cekni RAM... mem test a ides ..par krat sa stalo ..ze stacilo v podobnych pripadoch len vybrat ram a zalozit ... to sa tykalo uz starsich pc ..starsich ako ze uz to bolo nejaky ten rok zabehnute