Aky net?
- Wizik
- VIP
- Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Aky net?
Caute vsetcia,
potreboval by som radu ohladne netu...tu odkial Vam pisem (vedlajsia izba) mam net chello easy, avsak toto je fotrikov PC a nemam sem az tak casto pristup a chcel by som aj nieco ku sebe...a potrebujem daky net co stoji mesacne max tych 400-500Sk a rychlost by nebolo zle keby bola 64kb/s ale za tie prachy..hmm...no neviem ja sa do toho neviznam..hlavne mi ide o to aby sa to nenapajalo cez pevnu linku a ani ziadna mikrovlnka na ktoru by som musel znahat u nas vo vchode dalsich ludi...vdaka
potreboval by som radu ohladne netu...tu odkial Vam pisem (vedlajsia izba) mam net chello easy, avsak toto je fotrikov PC a nemam sem az tak casto pristup a chcel by som aj nieco ku sebe...a potrebujem daky net co stoji mesacne max tych 400-500Sk a rychlost by nebolo zle keby bola 64kb/s ale za tie prachy..hmm...no neviem ja sa do toho neviznam..hlavne mi ide o to aby sa to nenapajalo cez pevnu linku a ani ziadna mikrovlnka na ktoru by som musel znahat u nas vo vchode dalsich ludi...vdaka
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !
- ellinor
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 29. Sep, 2005, 20:00
nechces ani cez pevnu linku, ani mikrovlnku a do 500Sk :roll: ... nemas z coho vyberat, pretoze alternativu mas Flarion, Chello a EDGE (ak som na nic nezabudol)...Flarion a Chello je nad 500Sk, takze mi vychadza akurat EDGE, ale ten by som si nekupoval (nestabilne, pomale, 2GB/mes., vysoka latencia)...
BTW: mikrovlnka v BA by sa urcite dala do 500Sk aj bez susedov z vedlajsieho vchodu , ale pociatocny vklad by bol trochu vyssi...
BTW: mikrovlnka v BA by sa urcite dala do 500Sk aj bez susedov z vedlajsieho vchodu , ale pociatocny vklad by bol trochu vyssi...
- Wizik
- VIP
hm...no a aky by bol ten vklad asi? bo vazne chcem net aj na svojom pc a chello nejde cez switch prepojit...maju to pekne ty hajzlici vyspekulovane... EDGE je na **** a nemam ani pausal cize tak...
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !
To fakt? Lebo zatial co som pocul, ze aj ked mas router (vystupna len 1 IP na vsetky povolene porty s NAT ), ze na to dojdu => kvoli trafike. Je jej tam nejako viac typov ako keby tam bol len 1 kompw0rm0n napísal:riesenie = router sice jemne porusujes zmluvu, ale nemozu na to prist/dokazat ti to......
EDIT: cena menej ako 1500 Sk a este v nom mas aj firewall DMZ atd. vazne sa oplati.
Asi privela portov sa naraz pouziva, alebo na jeden mas privela trafiky, to fakt neviem :o
Inac: ADSL 512 FLAT v malom meste je fakt dobreee, ale STckari, ti neobmedzuju download
Spoiler: ukázať
...kamarat ma tiez Chello a ma 2 pocitace cez router uz viac ako rok a zatial ho nikto neotravoval...
...ja napr. mam tiez Chello a keD nieco taham s viacerymi stahovacmi, browsujem, pocuvam hudbu a este nieco naviac naraz, tak tiez je naotvaranych kopa portov, takze to by im vadit nemalo...
...skor keD ide naplno traffic 24 hodin denne a je naotvaranych milión portov (nie 2-3-4-5) a hlavne keD niekde objavia nejake nezname kable...to uz je naozaj podozrive...
...ja napr. mam tiez Chello a keD nieco taham s viacerymi stahovacmi, browsujem, pocuvam hudbu a este nieco naviac naraz, tak tiez je naotvaranych kopa portov, takze to by im vadit nemalo...
...skor keD ide naplno traffic 24 hodin denne a je naotvaranych milión portov (nie 2-3-4-5) a hlavne keD niekde objavia nejake nezname kable...to uz je naozaj podozrive...
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R
...zatial tu nebolo spomenute ziadne nabadanie na porusovanie zmluvy a ani navod ako to spravit...iba to, ze routerom by to islo a ze niektori ludia to maju, pre osobnu potrebu a na vlastnu zodpovednost...
...a aj tak nikto nespomenul ze sam to ma doma spravene a nieco porusil (mozno iba ze to ma nejaky kamarat)...
...a aj tak nikto nespomenul ze sam to ma doma spravene a nieco porusil (mozno iba ze to ma nejaky kamarat)...
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
Jj... ved to som myslel. ALe nevedel som ze to je nezakonne alebo ze im to nevadi. Ved by to nemal byt problem v 1 byte mat viac kompov napojenych na 1 pripojku.
To obmedzenie pre pocet pripojenych PC na 1 pripojku: maju obmedzenu oblast, kde posikytuju sluzby a takto chcu zabranit ze niekto bude vyuzivat velke rychlosti a pripoji na 1 pripojku cely jeden vchod bytovky... odchadzaju im pozne prijmy => takze ten 1 byt a v nom povedzme 3PC pripojene v tej pripojke by mohlo byt OK.
Ale zas, ked sa kamaratovi pokazil notebook a musel presedlat na PC, tak si musel prehlasit aj MAC adresu u nich. Ale asi preto, lebo ma len modem = 1 UTP konektor
To obmedzenie pre pocet pripojenych PC na 1 pripojku: maju obmedzenu oblast, kde posikytuju sluzby a takto chcu zabranit ze niekto bude vyuzivat velke rychlosti a pripoji na 1 pripojku cely jeden vchod bytovky... odchadzaju im pozne prijmy => takze ten 1 byt a v nom povedzme 3PC pripojene v tej pripojke by mohlo byt OK.
Ale zas, ked sa kamaratovi pokazil notebook a musel presedlat na PC, tak si musel prehlasit aj MAC adresu u nich. Ale asi preto, lebo ma len modem = 1 UTP konektor
Spoiler: ukázať
- Wizik
- VIP
No ja by som to riesil tak ze keby som mal ten router tam budem jednoducho prepinat...ze ked budem na nete ja tak odpojim od netu pc na ktorom je teraz a naopak. dajte plz link na daky router co by to zvladol tak prepojit a aby sa dal kupit niekde v BA v shakru napr alebo tak...ak mi niekto poradi ako na vec nech mi napise ss a tam to rozobereme aby som tu nerobil bordel
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !
- Wizik
- VIP
Tak to mi nevadi hlavne aby na to neprisli...tak jednoducho nebudem surfovat na nete ked budem na tom druhom prave...
To w0rm0n: ak mozes posli ss ze ako sa to robi thanx
To w0rm0n: ak mozes posli ss ze ako sa to robi thanx
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !