PC: E6600 @ 2.4GHz, 2x Kingston HyperX 1GB 800MHz, Fortron 700W, ASUS P5B Deluxe.
Momentalne to mam klasicky, fsb 266, nasobic 9x, fsb:ram 12:8. Chcel by som si to taktnut. Bolo mi povedane, ze by som mohol hodit fsb na 400, nasobic 8x a fsb:ram 1:1 + vypnut v BIOS CPU TM+C1E, tym padom by bol vysledok 3,2GHz. Chcel by som vediet za
a) ci je potrebne upravit este nieco
b) ci to nie je privelky skok nasupu hodit z 2,4ghz na 3,2ghz (ci nie je lepsie dvihat fsb postupne)
c) ci to skodi procesoru
takt e6600
Re: takt e6600
a) určite napätie jadra, prípadne aj CPU Termination (FSB) a CPU Pll
b) skúsiť môžeš, ale všeobecne platí taktovať radšej po malých krokoch
c) každé prevádzkovanie procesora mimo továrnych nastavení v určitej miere škodí, keď pretaktuješ a pridáš napätie, z časti znižuješ životnosť CPU. Problém to ale nie je, nakoľko kým by sa to prejavilo, bude už ten Q6600 vymenený aj dva krát za nové PC.
b) skúsiť môžeš, ale všeobecne platí taktovať radšej po malých krokoch
c) každé prevádzkovanie procesora mimo továrnych nastavení v určitej miere škodí, keď pretaktuješ a pridáš napätie, z časti znižuješ životnosť CPU. Problém to ale nie je, nakoľko kým by sa to prejavilo, bude už ten Q6600 vymenený aj dva krát za nové PC.
napatie +0.025V?
Podľa potreby, každý kus je osobitný, nedá sa povedať presne koľko bude tvoj potrebovať.
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
ako si dopadol?