Vie mi niekto vysvetliť, prečo Win7 často a dlhodobo vyťažuje HDD?
Indexovanie diskov som už vypol, ale nepomohlo ...
Win7 a ustavičné hrkanie HDD.
- PowerJesus
- Ban
- Dátum registrácie: Ne 13. Sep, 2009, 13:57
- gammaray
- Administrátor
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Re: Win7 a ustavičné hrkanie HDD.
To ti robi v kuse alebo obcas?
Osobne som napriklad ziadne indexovanie nevypinal ani planovanu defragmentaciu.
Ak to robi v kuse tak si pekne otestuj ci nemas virus/spyware a podobnu haved.
Osobne som napriklad ziadne indexovanie nevypinal ani planovanu defragmentaciu.
Ak to robi v kuse tak si pekne otestuj ci nemas virus/spyware a podobnu haved.
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
- PowerJesus
- Ban
Povedzme že občas. Kedy sa mu zachce. už párkrát sa mi stalo, že som si odbehol niekam a keď som sa vrátil,
HDD vrčal a LED-ka neustále svietila, pri tom nič tam spustené nebolo, teda okrem Win7.
Vypol som aj plánovanú defragmentáciu. Len on mi tu nejaké srandy ohľadom systému vyhodnocuje, výkon a pod.
Kde to vypnem preboha?
HDD vrčal a LED-ka neustále svietila, pri tom nič tam spustené nebolo, teda okrem Win7.
Vypol som aj plánovanú defragmentáciu. Len on mi tu nejaké srandy ohľadom systému vyhodnocuje, výkon a pod.
Kde to vypnem preboha?
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
nakoniec ti este bude vadit, ze disk pracuje, ked fakt PC aj nieco robi...fakt nechapem taketo problemy.
To vyhodnocovanie robi windows raz, a to pri instalacii ( a sem-tam aj po nej ked nahodis ovladace aby si to refreshoval) a teraz sa podrz - nevypnes to nikde. Koniec sveta ze?
Nova rada windowsov (vista, seven) je proste tak robena, ze si prednacitava veci do RAMky, aby to potom rychlejsie bezalo. Zmier sa s tym, nikdy to uplne neodstranis.
Sa chovas ako keby si mal miesto HDD cirkularku a polka dediny kvoli tomu nemohla spat. Dnesne disky uz ani nepocut, take su tiche.
To vyhodnocovanie robi windows raz, a to pri instalacii ( a sem-tam aj po nej ked nahodis ovladace aby si to refreshoval) a teraz sa podrz - nevypnes to nikde. Koniec sveta ze?
Nova rada windowsov (vista, seven) je proste tak robena, ze si prednacitava veci do RAMky, aby to potom rychlejsie bezalo. Zmier sa s tym, nikdy to uplne neodstranis.
Sa chovas ako keby si mal miesto HDD cirkularku a polka dediny kvoli tomu nemohla spat. Dnesne disky uz ani nepocut, take su tiche.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- PowerJesus
- Ban
V porovnaní s WinXP je to tu hrôza. No nič, budem si musieť zvyknúť.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
ano, rovnako bola hroza aj prechod z win98 na Xpcka. Ludia su neschopni sa ucit nove veci a na vsetko nove nadavaju. O 5 rokov ked sa pojde na windows 8, tak uvidis tych pindajucich amaterov, ze ake je to zle, ze windows seven bol aky dobry, atd.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- PowerJesus
- Ban
Môj predošlý príspevok bol ohľadom blbého zaobachádzania Win7 s HDD.
V prvý deň som nadával na Win7 aj ja. Je to zmena, no neskôr som zistil, že to fičí ešte rýchlejšie ako WinXP.
Konečne dali do poriadku tie klávesové skratky. WinXP občas zvykol primrznúť. Nesťažujem sa, teda okrem ...
V prvý deň som nadával na Win7 aj ja. Je to zmena, no neskôr som zistil, že to fičí ešte rýchlejšie ako WinXP.
Konečne dali do poriadku tie klávesové skratky. WinXP občas zvykol primrznúť. Nesťažujem sa, teda okrem ...