GK: Geeforce MSI 280 GTX OC
Takty: 700mhz jadro , od vyroby, ja som ziadne taktovanie nerobil
Chladic: od vyroby , ziadna prerabka,
Idle: 60-65 C
Burn: 110 C
Merane: FURMARK nastavene: exreme vytazenie, 16xMSA
to je vela, tak som zacal riesit chladenie v skrinke, co aj pomohlo.
grafika ostala neprerabana, v povodnom stave, polozil som na nu chladic co sa dava na HDD s dvoma mensimi ventilatormi, zo zadu grafiky medzi nou a HDD som dal velky 120mm ventilator ACC aby fukal smerom na grafiku , kupil ventilator do pci slotu , ktory odspodu grafiky odsava vzduch, a este som pridal na grafiku hore chladic co som mal zo stareho procesora, nechal som ho tam cely aj pasiv aj s ventilatorom.
Prvy pokus bol bez velkeho 120mm chladica a bez chladica na grafike (toho zo stareho procesora), teplota sa zlespsila, maximalna teplota pri FURMARK extreme zataz , sa zastavila na 96 stupnov, co bolo urcite uz o dost lepsie, ale po pol hodine testu aj tak pc zamrzol,
Tak som pridal este dva ventilatory ktore som popisal uz, a dal som opat test : FURmark extreme , 16xMSA , teplota je teraz v klude ked pozeram film a robim vo worde je 51 C , pri Funmarku som nechal grafiku zdimat aj 2 hodiny , a teplota uz nepresiahla 86 stupnov, skakal medzi 85-86 stunov, a zatazenie grafiky bolo stale 100%, ventilator grafiky tiez siel na 100%, v klude ide ventilator grafiky na 40%.
Ked otvovim skrinku, teplota grafiky este klesne v plnej zatazi na 81 stupnov. Idem kupit vacsiu skrinku s este lepsim chladenim.
Pokial si kazdy spravi dobre chladenie skrinky, a daky ventilator na grafiku tak to bude ok. Keby davam novy chladic grafiky , treba ju rozobrat, a to uz asi nikto potom nekupi