Ano, kovovy potenciometer na okolo 1W fan staci, ak to chces manualne ovladat. Ak zavesis viac ventilatorov na jeden, tak ti zhori. Bezne potenciometre su na vykon neni stavane. Lepsie je tranzistor, tepelne cidlo, par odporov a potom to funguje automaticky.
Prip. manualne, viac fanov na jeden potak, ale napajas ich cez tranzistor, ktory potakom len otvaras, alebo zatvaras. Je vela moznosti...
AMD Athlon 6000+ nejde zmenit HT v biose
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Re: AMD Athlon 6000+
jasne, moznosti je kopa.. ale potenciometer ma svoje caro rad krutim knoflikmi
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
- landrower
- Pokročilý používateľ
no tak som tu zase no tak som ten procak trochu pretocil, mam ho na 15.5 x 215.5... lenze vykazuje trocha nestability (OCCT 16 minut max) a preto uvazujjem co setko treba nastavit? rad by som bol keby mi niekto postol kompletny zoznam nastaveni ked to chce mat na 3.3GHz (jasne, navody som cital, ale pre istotu...) a navyse druhy problem, v biose mi nejde zmenit nasobicka (respektive, ja ju zmenim a ona sa po reboote da naspet)
Mna by skor zaujimali vsetky tvoje hodnoty, co mas nastavene. To sa lahsie hlada chyba. Vcore? Vdram? Delicka, fq ramiek, HT...
Mozno mas male napatie na cpu, ramkach, alebo ramky to cez 800Mhz nezvladaju... Som neni telepat.
Ten nasobic cpu ti zhadzuje aj pri defaulte (200), alebo len pri OC?
Mozno mas male napatie na cpu, ramkach, alebo ramky to cez 800Mhz nezvladaju... Som neni telepat.
Ten nasobic cpu ti zhadzuje aj pri defaulte (200), alebo len pri OC?
- landrower
- Pokročilý používateľ
no, uz som to viac menej poriesil s amd_sk, v konecnom dosledku menim bios, zvysujem napetie a znizujem HT takt ak bude daco treba tak to sem postnem.
a potom sem hodim vysledok
a potom sem hodim vysledok
Ok, drzim palce.
Btw, ak komunikujete... amd_sk, ked uz chce do tabulky, tak nech si pozrie navod na 1.str., na posty do temy Maximálne dosiahnuté takty procesorov. S tym, co postol sa tam nezapise, nieco mu tam chyba. Ale avatar
Btw, ak komunikujete... amd_sk, ked uz chce do tabulky, tak nech si pozrie navod na 1.str., na posty do temy Maximálne dosiahnuté takty procesorov. S tym, co postol sa tam nezapise, nieco mu tam chyba. Ale avatar
- landrower
- Pokročilý používateľ
trochu OT, ale je to moja tema tak neva pomocou speedfanu a podobnych softou sa daju regulovat len 4pin pwm fany?
lebo tak mi to zatial vychadza...
lebo tak mi to zatial vychadza...
- landrower
- Pokročilý používateľ
uz mi nezostava nic ine ako sa pochvalit
system je stabilnejsie, po flashnuti biosu na 0705 mozem menit nasobicku bez toho aby sa vracala na povodnu hodnotu
len stale neviem zmenit HT prekvenciu (delicku - skratka som to v biose nenasiel)
system je stabilnejsie, po flashnuti biosu na 0705 mozem menit nasobicku bez toho aby sa vracala na povodnu hodnotu
len stale neviem zmenit HT prekvenciu (delicku - skratka som to v biose nenasiel)