MSI GTX 275 Twin Frozr - stop responding problem
-
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ne 06. Feb, 2005, 20:00
MSI GTX 275 Twin Frozr - stop responding problem
Ahojte,
mam taky problem:
kupil som si novu graficku kartu MSI GTX 275 896MB Twin Frozr OC a zacal som mat problemy s niektorymi hrami. Hry sa spravaju zhodne, hra sa zasekne, hodi ciernu obrazovku a par sekudach sa rozbehne, to sa nepravidelne opakuje, niekedy sa uz hra nerozbehne. Vo Windowse mi vypise s vykricnikom nVidia Driver Stopped responding and recovered.
Predtym som mal Palit GTX260 Sonic a nic podobne som nemal.
Skusal som uz nahodit aj najnovsie drivere (WHQL) od nVidie a ziadna zmena. Tak isto som vymenil zdroj z 500W Enermax na 625W Enermax, tak isto nepomohlo.
Ak niekto viete o co moze ist, prosim dajte mi vediet.
Pouzivam: Windows Vista 64bit, ovladace nVidia 195.62, zostava je v podpise.
Hry, kde sa mi vyskytli problemy: Aion, Batman Arkham Asylum a par dalsich
mam taky problem:
kupil som si novu graficku kartu MSI GTX 275 896MB Twin Frozr OC a zacal som mat problemy s niektorymi hrami. Hry sa spravaju zhodne, hra sa zasekne, hodi ciernu obrazovku a par sekudach sa rozbehne, to sa nepravidelne opakuje, niekedy sa uz hra nerozbehne. Vo Windowse mi vypise s vykricnikom nVidia Driver Stopped responding and recovered.
Predtym som mal Palit GTX260 Sonic a nic podobne som nemal.
Skusal som uz nahodit aj najnovsie drivere (WHQL) od nVidie a ziadna zmena. Tak isto som vymenil zdroj z 500W Enermax na 625W Enermax, tak isto nepomohlo.
Ak niekto viete o co moze ist, prosim dajte mi vediet.
Pouzivam: Windows Vista 64bit, ovladace nVidia 195.62, zostava je v podpise.
Hry, kde sa mi vyskytli problemy: Aion, Batman Arkham Asylum a par dalsich
Re: MSI GTX 275 Twin Frozr - stop responding problem
Problemy sa casto vyskytuju pre:
- Zle pamate
- Problemy s PSU
- Zle nainstalovany driver, pripadne problemovy driver
- Prehrievanie
- Nestabilne OC
- Chyba na strane GPU
-
- Čierna listina bazáru
yesper napísal:Problemy sa casto vyskytuju pre:
- Zle pamate
- Problemy s PSU
- Zle nainstalovany driver, pripadne problemovy driver
- Prehrievanie
- Nestabilne OC
- Chyba na strane GPU
vylucil by som zle pamate, lebo na GTX260 mi to nerobilo, menil som aj PSU a problem pretrval
prehrievanie je otestujem, a karta bezi na factory taktoch, ktore su OC
Co myslis tym, ze chyba na strane GPU, existuje nejaky test? Vcera som este skusal grafiku vytazit v Resident Evil 5 a GTA 4 a ziadny problem aj po hodine hrania...
no pri istych hrach su problemy, predpokladam, ze su narocnejsie na GPU
existuje nejaky stability test/zatazovy test pre graficke karty?
Skus otestovat gpu vo Furmark-u, 3DMark 2001, pripadne Crysis.
Po zmene karty si preinstaloval win, alebo len ovladace?
Po zmene karty si preinstaloval win, alebo len ovladace?
-
- Čierna listina bazáru
no dnes som skusil 2x za sebou 3D Mark Vantage
na pozadi mi bezal GPU-Z a monitoroval som teploty. Max teplota GPU bola 67 stupnov pri zavratej skrinke, 62 pri otvorenej
Ked som vymenil graficku kartu som nemenil nic, len som jednu vybral a druhu nahodil, Vista 64 si sama vsetko upravila, ale od vtedy som uz menil nVidia ovladace. Tie zvacsa len instalujem nove (teda nepouzivam uninstall), ovladac sa sam nahradi.
na pozadi mi bezal GPU-Z a monitoroval som teploty. Max teplota GPU bola 67 stupnov pri zavratej skrinke, 62 pri otvorenej
Ked som vymenil graficku kartu som nemenil nic, len som jednu vybral a druhu nahodil, Vista 64 si sama vsetko upravila, ale od vtedy som uz menil nVidia ovladace. Tie zvacsa len instalujem nove (teda nepouzivam uninstall), ovladac sa sam nahradi.
Skusil by som odinstalovat komplet ovladace->restart->driver sweeper->restart->nahodit aktualne ovladace.
Ak by to nefungovalo, posledna moznost reinstal winu.
Cpu je bez OC?
Ak by to nefungovalo, posledna moznost reinstal winu.
Cpu je bez OC?
-
- Čierna listina bazáru
CPU je bez OC na 3GHz, sem tam, ked to potrebujem ho dam na 3.6Ghz, ale odkedy mam GTX275, som CPU nemal pretaktovane a ako som spominal GPU je pretaktovany od vyroby core 632@666Mhz
- Borec
- Deaktivovaný
- Dátum registrácie: Št 04. Jan, 2007, 08:00
ako vraví kolega hore, skúsiť odinštalovať drivery. kompletne. potom nahodiť najnovšie. ak problém pretrvá, vyskúšať na novej inštalačke systému. Ak aj napriek tomu bude karta toto robiť, je chyba v nej, teda reklamácia, ak je možná
-
- Čierna listina bazáru
ok, diky pani, vecer skusim, dam vediet.
Mne sa na predposlednych ovladacoch obcas stalo ze pocas hry sa trosku sekla"pripadne 1-2s cierna obrazovka" a padla mi do 2D rezimu . samozrejme hra uz z 2D taktami nehratelna.. .nasledne uz pomohol len restart nakolko sa uz do 3D neprepla .. v logoch som nasiel tiez podobu hlasku ze graphic driver not responding and recovered ... po nahodenich najnovsich ovl. sa uz stym nestretavam .. taktiez nebol problem pred tymi predchadzajucimi cize problem musel byt v tom ovladaci ...cislo uz neviem ..
-
- Čierna listina bazáru
odinstaloval som ovladace, restart, driver sweeper, restart, nove WHQL ovladace a nic, problem stale pretrvava
Problem sa mi objavil aj v Dirt 2, ale len raz 2 dni hrania, mne osobne to pripada, ze to robi, len pri urcitych efektoch, ale tazko povedat, neexistuje nejaky komplexny test?
Predpokladam, ze ak je problem vo VGA, tak sa to ani neda reklamovat, lebo sa to zdaleko neprejavuje v kazdej hre a uz vobec nie v benchmarkoch:(
Ak ste niekto nejaky odbornik poradte. Dakujem.
Problem sa mi objavil aj v Dirt 2, ale len raz 2 dni hrania, mne osobne to pripada, ze to robi, len pri urcitych efektoch, ale tazko povedat, neexistuje nejaky komplexny test?
Predpokladam, ze ak je problem vo VGA, tak sa to ani neda reklamovat, lebo sa to zdaleko neprejavuje v kazdej hre a uz vobec nie v benchmarkoch:(
Ak ste niekto nejaky odbornik poradte. Dakujem.
- MaxPayne
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 09. Júl, 2009, 23:14
chyba moze byt vo vga ale aj v doske, robilo ti to stale alebo len teraz zacalo?
Spoiler: ukázať
skus pozriet logy ci tam nieje nieco konkretnejsie... pripadne ak mas nahodou nejaky volny disk nahodit cisty OS a vyskusat .. moze byt aj nejaka ina volovina v systeme. . na vadnu VGA by som to radil az na poslednu moznost..
-
- Čierna listina bazáru
mal som predtym GTX260 Sonic od Palitu a nebol ziadny problemMaxPayne napísal:chyba moze byt vo vga ale aj v doske, robilo ti to stale alebo len teraz zacalo?
zacalo to po nahodeni novej karty - GTX275
najviac ma hneva, ze mozem hrat napriklad Dragon Age aj 8 hodin v kuse a nic, to iste stalker a par dalsich hier
ale asi u 50 percent hier proste robi chyby
- Borec
- Deaktivovaný
- Dátum registrácie: Št 04. Jan, 2007, 08:00
skúšal si znížiť takty dajmetomu o 100MHz na jadre/shaderoch/pamätiach? aby si čiastočne vylúčil chybu VGA...