Nazdar, kedze som si vsimol, ze tu podaktori mate prave take prescotty ako ja, chcel by som sa vas opytat, ake mate teploty bez pretaktovania. Lebo sa mi zda, ze ten moj hreje nejak viac ako ostatne, aj ste to tu niekde rozoberali, ale nie presne toto. Ja som mal s box chladicom teploty iba nad 60 stupnov, s zalmanom cnps7000a-cu v klude 47 a 55 pri zatazi, no to boli v uz spominanom clanku u vas hodnoty s box chladicom ... Alebo by to mohli byt len blbo namerane hodnoty (vadne cidlo?), meral som v biose, utilite abit EQ a nejakej utilite od MSI. Je to normalne alebo som natrafil na viac hrejivy procak?
BTW, je normalne, ze ma horsie vysledky ako AMD Athlon 2500+ (zostava od libry)?
Teplota 2,8 Prescott
Mtex, a to mas prescott alebo northwood? Lebo ak prescott, tak ja som s box chladicom mohol o takom niecom iba snivat .
A inac, nemas porobene testy na tom AMD? Napis vysledky, nech mozem porovnat...
SUBARU INTELPREZA
CPU Intel PIV Prescott 2,8GHz+Zalman CNPS7000A-Cu; MB Abit IS7; VGA MSI RX9800 Pro+AC VGA Silencer, RAM Apacer 2x512 MB RAM 400 mhz; HDD 120GB Samsung SpinPoint P80; DVD-RW BENQ DW1620 pro; Sound Creative SB Audigy ES+Fujitsu-Siemens Soundbird Multichannel; PSU Fortron FSP350-60PN(PF); LCD Iiyama ProLite E380S; Others Wacom Graphire3
CPU Intel PIV Prescott 2,8GHz+Zalman CNPS7000A-Cu; MB Abit IS7; VGA MSI RX9800 Pro+AC VGA Silencer, RAM Apacer 2x512 MB RAM 400 mhz; HDD 120GB Samsung SpinPoint P80; DVD-RW BENQ DW1620 pro; Sound Creative SB Audigy ES+Fujitsu-Siemens Soundbird Multichannel; PSU Fortron FSP350-60PN(PF); LCD Iiyama ProLite E380S; Others Wacom Graphire3
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 17. Máj, 2008, 13:40
Ja mam s box chladicom na 1800otackach v klude okolo 56°C a pri zatazi pri 3600otackach do 68°C. Ale dost to zalezi od teploty vonku a v izbe...ked boli horucavi, sa to nedalo udrzat pri zatazi pod 68°C, musel som odokryt bocnu stenu. Inak niekde som citaj, ze prescotty sa zahrievaju ovela viac ako klasicke p4, a zacnu spomalovat az pri 75°C. Takze ked to dokazes udrzat pod touto teplotou, tak by to malo byt v pohode.
- Mtex
- VIP
- Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
Aha ja som tam sice napisal P - co malo byt prescott, ale vyzera to ako pentium.Oksamot napísal:Mtex, a to mas prescott alebo northwood? Lebo ak prescott, tak ja som s box chladicom mohol o takom niecom iba snivat .
Na Athlone mam 45°C v klude a 53°C pri zatazi ...mam ho momentalne na 2300Mhz pri 1,55V.
Ale porovnavat to nejde, lebo P4 meria primo v jadre a Athlon pod CPU.
Inak mam aj nizsie teploty vecer ked je chladno. A to ho mam zatial na 3,22Ghz.
Spoiler: ukázať
Ohucany, neboj, stabilne mi to ide pod 60 stupnov , a to vzdy... Problem je v tom, ze to stalo 3 litre... Teda ten zalman ktory mi to odfukuje a rezanie do bocnice pre plexi s ventilatorom... Inac v pohode, len tie vysledky ma stvu - horsie ako o 1GHz taktovany Athlon 2500+ - hrozne .
SUBARU INTELPREZA