2x FTP Server pod jednou IP
2x FTP Server pod jednou IP
potreboval by som rozbehat dva FTP serveri na dvoch masinach, ale pod jednou verejnou IP, upresnim:
1. masina: linuxovy webserver a Pure-FTPd
2. masina: windows fileserver a Gene6 FTP Server
obidva tieto stroje su za jednym a tym istym routrom.
port 21 mozem presmerovat teda len na jednu IP.
napada vas nejake ine riesenie, ci exituje len zmena portu pri druhom servery?
1. masina: linuxovy webserver a Pure-FTPd
2. masina: windows fileserver a Gene6 FTP Server
obidva tieto stroje su za jednym a tym istym routrom.
port 21 mozem presmerovat teda len na jednu IP.
napada vas nejake ine riesenie, ci exituje len zmena portu pri druhom servery?
Re: 2x FTP Server pod jednou IP
Môžeš obe pustiť na portoch, akých len chceš, nemusí to byť vôbec 21
Me like Pentium
no ved to ja viem.. len rozmyslam ako sa vyhnut tomu, ze ked budem niekomu diktovat adresu ftp servera, aby som mu nemusel hovorit ze server.sk:211
a nedalo by sa to nejako cez DNS? ze napr 01.server.sk by bol jedna konkretna masina, jej localhost a zaroven aj jej ftp a 02.server druha masina a jeho ftp..?
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Ukaz mi router, ktory toto riesi.
Ale keby jedna masina volala nejake proxy a tam by bola nahodena ina IP (domena), ale kto by to takto riesil...
Po lopate:
1. PC- ftp normalne ako vzdy, cize na routri presmerovany 21...
2. PC- pripaja sa k netu prostrednictvom ineho proxy (napr v brazilii) a tam by bol presmerovany port 21 na tento stroj...
Co vy na to??? Riesenie to je, nie Aj tak by bolo jednoduchsie hodit na iny port...
M
Po lopate:
2. PC- pripaja sa k netu prostrednictvom ineho proxy (napr v brazilii) a tam by bol presmerovany port 21 na tento stroj...
Co vy na to??? Riesenie to je, nie Aj tak by bolo jednoduchsie hodit na iny port...
M
matopd napísal:Ale keby jedna masina volala nejake proxy a tam by bola nahodena ina IP (domena), ale kto by to takto riesil...
Po lopate:
M
Ako prasačín som videl už veľa, ale toto je top riešiť proxynu, lebo chcem port 21 a basta ) ale fungovať to môže, to hej )
si nahoď webserver a do indexu daj odkazy na každé ftp zvlášť, keď veľmi veľmi chceš
Me like Pentium
to scorp
Vdaka, tak nejak som to mal na mysli
M
Vdaka, tak nejak som to mal na mysli
M
uvazujem o tom, ze servery vystrcit von.. cize ziaden router.. faugusztin, potom by to uz bolo mozne, nie? uz sa mi nejedna len o ftp, ale o cele masiny.. 01.server.sk by bola jedna a 02.server by bola druha
-
- Moderátor
Je to iba o IP adresach. Kazda IP adresa moze mat dany port vypublikovany iba raz, takze 2 IP adresy = 2 FTP servre beziace na porte 21.
to akoze ked ma niekto 200 serverov tak ma 200 IPciek? neda sa to nejako cez DNS zaznamy nasmerovat?
-
- Moderátor
Bezi im jedno FTP, nakonfigurovane pre viacero domen. Nebezi im ale viac FTP servrov.
Priklad: http://www.howtoforge.com/virtual-mail- ... buntu-9.04" onclick="window.open(this.href);return false;
Priklad: http://www.howtoforge.com/virtual-mail- ... buntu-9.04" onclick="window.open(this.href);return false;
a akym sposobom by sa dali dat dva webove servery ja jednu IP? v podstate je jedno ci to bude webovy, mailovy, alebo ftp.. ide o porty.. nejaky linuxovy router od asusy by nevedel take nieco? alebo ako by sa to dalo? dve verejne IP nemam...
-
- Moderátor
Nikdy nikde nemas 2 webove servre pod jednou IP adresou. Vzdy ide o masovy hosting, a tym to hasne. Nemysli si, ze pod jednou IP adresou mas 2 rozne operacne systemy.