Prehľad medzi TV tunermi

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Veyron
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 18. Okt, 2009, 02:11

Prehľad medzi TV tunermi

Príspevok od používateľa Veyron »

Je tomu pár mesiacov, čo som si kúpil od ASUSu TV Tuner - "My Cinema-PE6300Hybrid", no bohužiaľ z neznámych dôvodov prestal ASUS podporovať tento model pre nový OS a preto sa tejto karty budem musieť zbaviť a kúpiť niečo nové. Problém je v tom, že keď som kupoval túto kartu, tak som len vybral to najdrahšie čo mali v Alze a určite sami uznáte, že takto sa nakupovať nedá a síce tak nakupuje mnoho ľudí, no je to demencia. Ja sa do HW vyznám perfektne(také grafiky trebárs poznám až na tie najmenšie detaily a každú súčiastku v nej), teda až na TV karty(s ničím nemám problém len s TV kartami). No a preto by som rád poprosil o to, aby ma niekto v tejto oblasti zorientoval. Spravil mi taký rýchly prehľad toho, ktorá značka je v čom a ako dobrá. Ja by som hlavne chcel TV Tuner nato, aby som mohol PC ovládať ovládačom pri pozeraní filmov, ale občas i využil nejaký ten športový digitálny kanál, no hlavne aby bol na danú TV kartu perfektný a rýchly softvér(ten od ASUSu nenormálne dlho načítal filmy).
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Re: Prehľad medzi TV tunermi

Príspevok od používateľa faugusztin »

Nuz, ak nemas problem s anglictinou, tak je kopec informacii na stranke LinuxTV :
http://www.linuxtv.org/wiki/index.php/Main_Page" onclick="window.open(this.href);return false; (pozri si stlpec Hardware Device Information)

Primarne si treba vyberat podla :
1) pozadovanych vstupov (antenny, S-Video, kompozit atd) a podporovanych signalov (analog, DVB-T, DVB-C, DVB-S)
2) podla kvality tunera, resp. funkcii
3) podla kvality software - na toto ti odporucim napriklad stranku tvfreak.cz

Viem, ze som ti velmi nepomohol, no neviem co si predstavujes pod pojmom "sportovy digitalny kanal". HD vysielanie ? Cez akeho providera ?
Veyron
Nový používateľ
Nový používateľ

Tým "sportovným digitýlnym kánálom" som myslel klasické kanály, ktoré môžeš chytať zadarmo digitálne chytať tak, ako chytáš analógové stanice(teda na slovensku myslím ešte nie je zavedený digitálny signál i keď fakt neviem, ale tu v Anglicku je nejakých 40 bežných kanálov normálne free v digitálnom signále).

Ako nevedel by si mi aspoň ty povedať svoje konkrétne názory na konkrétne značky, teda mi aspoň tak zbežne ohodnotiť každú značku podľa tých základných dôležitých vecí(kvalita, softvér, ...)?

S Anglinou nejaký veľký problém nemám, ale tých informácii je tam až príliš veľa do príliš veľkej detailnosti...ja by som to potreboval vedieť z takého užívateľského pohľadu.
faugusztin
Moderátor
Moderátor

Takze ak dobre chapem, tak sa bavime o DVB-T (ak myslis Freview). To je bohuzial oblast, kde nemam prehlad.
Veyron
Nový používateľ
Nový používateľ

No asi jo, ale to, že v tomto prehľad nemáš, vôbec nevadí, pretože skôr by som potreboval nejaký ten názor na značky a kvalitu tunerov, teda čo zhruba môžem od ktorej značky čakať a aké tunery u nich nájdem. Alebo je ASUS tá najlepšia voľba??
faugusztin
Moderátor
Moderátor

Osobne mam dobru skusenost s Leadtekom (relativne rychly software na analogovu telku) a Avermedia (trochu pomalsi). ASUS som pod Windows neskusal, ale pod Linuxom som s jednou ich analogovou TV kartou mal problem.
Veyron
Nový používateľ
Nový používateľ

hmm, to som nevedel, že CZC má takýto fajný odkaz na recenzie TV tunerov a je ich tam skutočne mrte...teda rozhodne to pomôže, diky moc ;)

Hmm, tak ten Leadtek si skúsim všímať. ...ono je pomaly v každej oblasti nejaký výrobca, ktorý je považovaný ako najlepší v danej oblasti a pri kúpe žiadneho jeho výrobku väčšinou neurobíme chybu, ako napr. Razer medzi hráčskymi myškami, či Noctua medzi ventilátormi alebo Enermax medzi zdrojmi a pod., no medzi TV tunermi tu nič také nie je :rolleyes:
faugusztin
Moderátor
Moderátor

Pre analog Hauppage, ale hlavne pod Linuxom, pod Windows ani neviem :-) . Pre DVB-S asi TechniSat, pre DVB-T neviem a pre DVB-C je taky minimalny trh, ze sa ani bezne tie karty nepredavaju.

Návrat na "Hardware všeobecne"