zaheslovanie wifi siete
zaheslovanie wifi siete
Ahojte,
potreboval by som poradit v oblasti, v ktorej sa velmi nevyznam - bezpecnost wi-fi siete.
vedeli by ste mi strucne napisat ako nazaciatok aspon zaheslovat wifi siet?
neviem co k tomu potrebujete vediet - je to klasicky T-com net s niakym wifi routerom plus cca 6 notebookov s vistami.
Vopred dakujem.
potreboval by som poradit v oblasti, v ktorej sa velmi nevyznam - bezpecnost wi-fi siete.
vedeli by ste mi strucne napisat ako nazaciatok aspon zaheslovat wifi siet?
neviem co k tomu potrebujete vediet - je to klasicky T-com net s niakym wifi routerom plus cca 6 notebookov s vistami.
Vopred dakujem.
Spoiler: ukázať
- GASPi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Re: zaheslovanie wifi siete
...pokial viem, tak wifi routre od Tcomu maju velice jednoduchy interface/menu, v ktorom lahko najdes sekciu zabezpecenie. Takze sa skus preklikat a zadas si tam nejaky WEP kluc, bez ktoreho sa ti nikto neprihlasi do wifi siete
...sam mam doma taky a je to uplne jednoduche. Dokonca vela ludi na nasej ulici ho maju tiez, ale bez zabezpecenia , cize ked ide clovek domov z prace, moze bez problemov surfovat
...sam mam doma taky a je to uplne jednoduche. Dokonca vela ludi na nasej ulici ho maju tiez, ale bez zabezpecenia , cize ked ide clovek domov z prace, moze bez problemov surfovat
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
- pri sifrovani klesa rychlosy o 20-30%
- WEP - najstarsi, podporuju ho vsetky zariadenia
- WPA / WPA2 je modernejsie a onieco bezpecnejsie nieje vsak 100% kompaktibilne zo vsetkimi zariadeniami (vyzaduje XP s SP2)
funguje to tak ze v routry si zadefinujes kluc, potom sa prihlasis do siete a budes vyzvany na jeho zadanie.
je to jednoduce, len sa treba pohrat s nastavenim routra
T.
- WEP - najstarsi, podporuju ho vsetky zariadenia
- WPA / WPA2 je modernejsie a onieco bezpecnejsie nieje vsak 100% kompaktibilne zo vsetkimi zariadeniami (vyzaduje XP s SP2)
funguje to tak ze v routry si zadefinujes kluc, potom sa prihlasis do siete a budes vyzvany na jeho zadanie.
je to jednoduce, len sa treba pohrat s nastavenim routra
T.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
- sweet
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 14. Sep, 2004, 14:00
- a to uz z akeho dovodu?Toman napísal:- pri sifrovani klesa rychlosy o 20-30%
CPU: Intel C2D E8200 2,66@3GHz Cooling: Intel Box MB: ASUS P5G41T-M LX V2 HDD: WD 160GB 7200ot SATA RAM: Kingston HyperX Blue 4GB DDR3 VGA: ASUS GTX 280 1GB DVDRAM: Toshiba-Samsung SH-S202 SOUND: 5.1 LCD: Benq FP91G+ PSU: Fortron BS II 500W
- Toman
- VIP
prenasaju sa data navise....
- GASPi
- Používateľ
...no neviem, mne sa to zda "vela", tych 20-30% (subjektivny nazor)
EDIT: zabudol som doplnit --> o takom niecom som este nepocul, a nezda sa mi, ze by to bola pravda
EDIT: zabudol som doplnit --> o takom niecom som este nepocul, a nezda sa mi, ze by to bola pravda
ale klesa klesa pri sifrovani rychlost ale tych 20-30% je prehnanych, max tak o 10% ide dole
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- Toman
- VIP
- co som nasiel zahranicne nejake testy tak pisu: WPA2 30% drop in throughput from no security, pri WEP to je este viac
- ale osobne som ziadne testy priepustnosti nerobil
- ale osobne som ziadne testy priepustnosti nerobil
super dakujem za pomoc, este by ste mi mohli "polopate" povedat ako sa dostanem do tych nastaveni routera
- GASPi
- Používateľ
...kazdy router to ma ine, zalezi od znacky najma. Ale ako som pisal, Tcom tam dava slovensky firmware a je tam aj vsetko popisane.
...skusal si sa tam uz vobec "nurat"?
...skusal si sa tam uz vobec "nurat"?
viem budem teraz uplne za sprosteho, ale stojim pri tom routeri a pri svojom PC a niak tie nastavenia neviem najst.....kam kliknut?
edit: uz som sa tam dostal, uz je to OK. Dakujem.
edit: uz som sa tam dostal, uz je to OK. Dakujem.
Naposledy upravil/-a Wratha v St 16. Dec, 2009, 17:04, upravené celkom 1 krát.
- Toman
- VIP
- prepoj PC a router
- zapni router
- zapni PC
- pozry sa aku mas IP adresu:
Start => spustit "CMD"
napis "IPCONFIG"
- vypluje ti to zopar cisel, ty si zapametej cislo "Vychodzej brany" (DNS) (obvikle 192.168.1.1)
To napis do adresy vo FireFoxe
- vyhotiti to tabulku a tam napis Admin/Admin alebo Admin/1234
a si tam (ak vsetko islo ako malo)
T.
- zapni router
- zapni PC
- pozry sa aku mas IP adresu:
Start => spustit "CMD"
napis "IPCONFIG"
- vypluje ti to zopar cisel, ty si zapametej cislo "Vychodzej brany" (DNS) (obvikle 192.168.1.1)
To napis do adresy vo FireFoxe
- vyhotiti to tabulku a tam napis Admin/Admin alebo Admin/1234
a si tam (ak vsetko islo ako malo)
T.
OK, dakujem, uz to mam.
Ja len tak na doplnenie, keby sa jednalo o fiber, alebo akykolvek iny nad 50M net, tak sa mame o com bavit. Ale pri dsl mi je fakt celkom jedno, kolko "zozerie" wpa
M
M
Akoze sorry matopd ale zobud sa trochu, uz pri 30M je problem pretlacit to cez g-ckovy router so sifrovanim, viem o com hovorim, mam taky "problem"
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438