..dnes som robil dalsi test stability v occt , zaroven som mal otvoreny aj everest konkretne okno pretaktovanie a vsimol som si ze mi po desat minutovej zatazi kym teploty nevidu na urcitu hranicu zacne frekvencia slusne lietat, najprv si to skakalo v rozmedzi 100-200mhz cize cca od stock frekvencie po 2,35 .. neskor mi uz ale zacal skakat aj nasobic cim mi zacala padat frekvencia,padal na minimalnu moznu uroven, na cca 5,25 tusim, cize 220*5,25 = 1155 mhz .. co ma pekne zaskocilo , preskocilo to vzdy iba na par sekund potom sa vratilo spat na 2,35ghz .. teploty som si stale sledoval a aj v 100% zatazi neboli podla mna vysoke, teplota procesora vybehla max na 53 stupnov a teplota jadier( u kazdeho rovnako) na cca 35 obr1 a obr2 .. po pretaktovani bola v idle teplota pohodovych 42 na procesore a 23 na jadrach
..tak som teda siel do biosu nacital default settings a siel zrobit occt test opat na moje prekvapenie problem nezmizol a aj stock frekvencia ma problem udrzat sa pri 100% vytazeni , hlavna vec ze po teste vypise ze "test completed without errors" pricom tu pekne vidno ze cpu throtluje obr1 a obr2 .. v idle na stock frekvencii sa teplota drzi na 40 procesor a 22 jadra, tak nechapem je u tychto starych phenomoch teplota 54- procesor a 35-jadra vysoka?? ..dalej to uz nema sancu stupat lebo cpu throtluje ..zrejme tak sa brani voci vysokym teplotam ..
podla oficialnej stranky by mal zvladnut maximalne teploty 70 stupnov , tak neviem v com je problem

pri occt teste v pretaktovanom stave som pouzil aj program ThrotlleWatch ktory mi zaznamenal frekvencie pocas celeho testovania, vidno ze sa frekvencia nemenila, takze asi nevystihol ten pravy okamih

.. chcel by som tento cpu pretaktovat na tych 2,6ghz , samozrejme s lepsim chladicom ten stary aj tak huci .. ale ked to pretaktovanie nebude mat ziadny zmysel koli tomu throtlovaniu nerad by som vyhodil cca 20 eur na novy chladic, ked mi bohato postaci aj ten stary akurat mu zapnem CnQ nech sa pekne reguluje ,ked sa zreguluje tak je uz celkom tichy akurat vydava taky otravny vyssi ton ( piska