Zdravím.
Mám malý problém s týmto procesorom , kúpil som si netbook acer aspire one no po chvili pouzivania sa mi zdal byt pomaly a chcel som si ho pretaktovat. nez by so zacal robit cokolvek s taktovanim tak som si stiahol programi ako everest a cpu -Z a na moje prekvapenie mi obidva tieto programi detekovali miesto 1600MHZ 796mhz v evereste dokonca vpolozke retaktovanie aj vypisuje original 1600 sucastny takt 796 problem by evidentne mohol byt v tom ze procesor ma maximalny nasobic x12 a v cpu-z mi ukazuje nasobic len 6x vie mi niekdo poradit co by som mal spravit. ?
Intel Atom N270
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: Intel Atom N270
to cpu je pomalé samé osebe, to čo popisuješ je EIST proste pri nečinnosti znižuje frekvenciu
Spoiler: ukázať
Mas pravdu , ked som zatazil procesor a pustil cpu-z tak mi ukazoval 1597mhz a akonahle som zataz vypol hned to kleslo na tych 796mhz ... cize mam to brat tak ze akonahle robim nejaku narocnu cinnost on sa prepne na 1,6ghz , a pokial tam nic nerobim , tak v zaujme uspory energie ma takt nastaveny len na 800mhz ?
a este som sa chcel spytat ci to nema nejaky vlyv na vykon , napriklad ked ho mam zapaty na napajani vtedy nepotrebujem setrit energiu , ci by sa mi takuto vec vtedy neoplatilo vypnut , pokial to samozrejme ide ?