Zdar
Obraciam sa na vas s prozbou o pomoc.
Moje PC
MB: Asus A8N-E - Nforce 4Ultra
2x512 MB Ram Aparer
CPU Athlon 3000+ 64 (Venice)
PSU: Enermax 420W
VGA: Leadtek Nvidia 6600GT 128MB PciEx
DVD RW Pioneer A07
HDD: 160GB SATA Hitachi, 60GB PATA Maxtor
Win XP SP2
Zacalo to robit asi pred 10 dnamy.
Moj problem je ze ked kopirujem data z disku na disk v akomkolvek smere a poradi tak sa prenos seka, 2-3sekundy ide a potom 2-3 sek. nie. Pritom mam max. prenosove rychlosti okolo 17MB/s a dakedy klesne az na 4MB/s. Disky na inom PC idu OKOLO 40MB/s!! stabilne a pred tym na mojom PC tiez. Skusal som aj kamaratov disk u mna, ale to iste - max 17MB/s. Pritom kamarat ma starsiu dosku Epox 8RDA3+ a u neho bez problemov.
Skusil som vymenit kable, dat disky do ineho portu, Flasnut novy bios, reinstal Windows.
Stale bez zmeny.
Pocitac je stabilny (Prime 95 - 13hod bez padu) Nerestartuje a ani nemrzne. Nic nieje Pretaktovane.
Uz neviem co mam robit PLEASS HELLP.
Za kazdu radu vopred dik.
Pomoc s Asus A8N-E a HDD
Pripada mi to ako keby si tam nemal korektne nainstalovane ovladace od dosky (cipset). Skus aj pozret do spravcu zariadeni ci nemas nejaky konflikt (zlte otazniky alebo vykricniky).
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
ked si flashoval ten bios, tak si ho aj nastavoval?
Nastav si tam HDD Block mode >> Enabled
IDE Bus Master Enabled
(proste vsetko co ma spolocne s hdd daj enabled)
skus sa s tym pohrat
A este ked kopirujes, tak skontroluj zatazenie CPU
Nastav si tam HDD Block mode >> Enabled
IDE Bus Master Enabled
(proste vsetko co ma spolocne s hdd daj enabled)
skus sa s tym pohrat
A este ked kopirujes, tak skontroluj zatazenie CPU
Spoiler: ukázať
1, Instaloval som Forceware 6.65 a 6.70 WHQL z Nvidia SW driver a aj bez neho - to iste. Vo Winoch problem nieje ziadna kolizia a hlasi ze zariadenie pracuje spravne.
2,Bios som Flashoval az ked som dostal tieto problemi a mam tieto polozky Enabled
Disk ma 34C po 2 hodinach defragmentacie (ventilator v predku bedni) takze ani prehrievanim to nieje.
2,Bios som Flashoval az ked som dostal tieto problemi a mam tieto polozky Enabled
Disk ma 34C po 2 hodinach defragmentacie (ventilator v predku bedni) takze ani prehrievanim to nieje.
len taka otazocka : menil si aj IDE kabel ked si skusal kamaratov disk ze?
\_AMD_x2_3800+_@2,6_/\_XFX_9600_GT @,75-1,9-2,2_/\_3G_RAM_Výrobca_=>_miš&maš_/\_Power_by_ASUSTeK_A8N_SLI_Premium_/\_2x80G_Samsung_/\_Casemod_-_hotovo,_uz_sa_mi_viac_nexce_/
A tak som si raz zmenil farbu podpisu na zelenú aby bolo jasné čo mi modrá môže
tak potom mas na 90% vadnu dosku, mohol sa ti odlupit rezistor alebo tak nieco -> reklamacia
\_AMD_x2_3800+_@2,6_/\_XFX_9600_GT @,75-1,9-2,2_/\_3G_RAM_Výrobca_=>_miš&maš_/\_Power_by_ASUSTeK_A8N_SLI_Premium_/\_2x80G_Samsung_/\_Casemod_-_hotovo,_uz_sa_mi_viac_nexce_/