Gigabyte P55-UD3R-led diody-jedna svieti na cerveno
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 20. Okt, 2009, 17:26
Gigabyte P55-UD3R-led diody-jedna svieti na cerveno
Zdravim ,mam dosku Gygabite P55-UD3R.Vcera som si vsimol ze pri zapinani PC sa na doske rozsvietia 4 led diody.3 svietia na zeleno a jedna oznacena cislom 4 svieti na cerveno. Jedine co viem je ze tie diody signalizuju napajanie procesora ale mam pocit ze vsetky by mali svietit na zeleno.V inej diskusii riesim sekanie s hrami a vyzera to ze chyba bude asi v napajani CPU.Na stranke Gigabytu a ani manual nic blizsie nepise.Zdroj mam Forton blue storm II 500w ktory ma len 4pin 12v konektor tak som to vyriesil redukciou zo 4 na 8 pin.Vcera som redukciu odpojil a zapojil do dosky iba ten 4 pin ale ta jedna dioda pri zapinani stale svieti na cerveno.Neviete niekto co to presne znamena?
-
- Nový používateľ
Re: Gigabyte P55-UD3R-led diody-jedna svieti na cerveno
hm...lenze mne sa rozsvietia vsetky naraz a naraz aj zhasnu a potom sa spusti PC.Hlavne ta jedna co svieti na cerveno ma tam pletie.Dnes sa vyzabavam stymi setriacimi funkciami v Biose.tak ci tak som objednal novy zdroj.
To znamená, že máš DES (Dynamic Energy Saver) vypnutý.
-
- Nový používateľ
Tak som ten DeS nainstaloval a teraz mi svietia tie led diody 2 na zeleno a obcas blikne jedna na cerveno.nech nastavim v tom programe cokolvek tak stale svietia iba 2.Moze mat na napajanie CPU vplyv ked ho napajam cez 8 pin redukciu?Na zdroji mam iba 4pin kabel pre napajanie CPU.
marcelus napísal:Tak som ten DeS nainstaloval a teraz mi svietia tie led diody 2 na zeleno a obcas blikne jedna na cerveno.nech nastavim v tom programe cokolvek tak stale svietia iba 2.Moze mat na napajanie CPU vplyv ked ho napajam cez 8 pin redukciu?Na zdroji mam iba 4pin kabel pre napajanie CPU.
moze, asi tak 0.0001 percentny vplyv
mam EP45 a tiez mi svietia dve green, obcas blikne orange a pri zatazi aj red.
ak ta to drazdi, tak si to kludne vypni v pravo pod tlacitkom zapnutia dyn. ener. saver.
pokial si sa chvilku pozeral ako pracuju piesty v DEP tak sem-tam sa stane ze k dvom sa na sekundu ci dve prida aj treti piest (zapojena tretia napajacia faza (aspon v mojom pripade)
cez CORSAIR HX520 napajam GIGABYTE P45-DS4 a SAPPHIRE HD4870 1GB ktore spracuvaju udaje z HDD SEAGATE BARRACUDA 750GB/7200/SATA 2, 32MB posielane cez INTEL CORE 2 QUAD 9550 a CORSAIR CM2X2048-6400C5
marcelus napísal:Tak som ten DeS nainstaloval a teraz mi svietia tie led diody 2 na zeleno a obcas blikne jedna na cerveno.nech nastavim v tom programe cokolvek tak stale svietia iba 2.Moze mat na napajanie CPU vplyv ked ho napajam cez 8 pin redukciu?Na zdroji mam iba 4pin kabel pre napajanie CPU.
A ozaj, vies o tom ze tie dve zelene diody ti signalizuju setrenie energiou?
zelena je dobra (a nie modra)
ale teraz vazne
v tom programe nemas vela mznosti nastavovat, je tam nejake cpu voltage, throttling cpu a pripadne aj nejake low energy voltage, zapnut znamena usetrit s malou stratou vykonu
cez CORSAIR HX520 napajam GIGABYTE P45-DS4 a SAPPHIRE HD4870 1GB ktore spracuvaju udaje z HDD SEAGATE BARRACUDA 750GB/7200/SATA 2, 32MB posielane cez INTEL CORE 2 QUAD 9550 a CORSAIR CM2X2048-6400C5
-
- Nový používateľ
ved v pohode mam trochu problem s PC tak sa pytam kade mozem.
DES nemá na chod systému ako takého absolútne žiaden vplyv, teda pokým nezapneš Throttling. Ak chceš vidieť LED-ky všetky zasvietené, zaťaž niečim procesor. LED-ky ako také sú pre teba nepodstatné, rovnako ako to, či napájaš 4pin-om alebo 8pin-om.
-
- Nový používateľ
Viem ze su nepodstatne a ze DES nema na chod systemu ziadny vplyv.Mne ide o to ze mne sa nikdy nerozsvietia vsetky .Ani v zatazi a kedze mi PC pri hrach blbne tak neviem ci nie je chyba v napajani CPU,alebo dosky.
Spusti záťaž pomocou nejakého záťažového testu, nie iba pomocou hry. (Prime95, OCCT, Linx, ...)
Skontroluj, či pri tej záťaži je frekvencia CPU taká, aká má byť (cez program CPU-Z), že sa v stave bez záťaže podtaktuje je v poriadku.
Skontroluj, či pri tej záťaži je frekvencia CPU taká, aká má byť (cez program CPU-Z), že sa v stave bez záťaže podtaktuje je v poriadku.
-
- Nový používateľ
Tak skusil som OCCT,ziadne chyby,ale diody aj tak svietili iba 2 Podla CPU-Z mi tiez pripada vsetko ok.V zatazi vyleti fekvencia na 3,2 GHZ,alebo 2,8,zalezi od aplikacie,ale dosku viac ako 2 diody rozsvietit nedonutim.Mimo hier ide vsetko OK,ale zda sa ze v doske ani CPU nebude chyba ziadna.
Chcem sa opytat naco je dobry ten 8 pin na napajanie CPU,ked mi kazdy tvrdi ze staci don zapojit 4pin konektor? Ved ten 8 pin tam nebude len tak pre zabavu...
Chcem sa opytat naco je dobry ten 8 pin na napajanie CPU,ked mi kazdy tvrdi ze staci don zapojit 4pin konektor? Ved ten 8 pin tam nebude len tak pre zabavu...
Pre vyššiu záťaž/OC.
Pokiaľ ti ide PC aj s 4-pin, je to v poriadku. Redukcia z 4-pin na 8-pin je podľa mňa zbytočná vec, viac Ampérov tým zo zdroja nepotiahneš.
Pokiaľ ti ide PC aj s 4-pin, je to v poriadku. Redukcia z 4-pin na 8-pin je podľa mňa zbytočná vec, viac Ampérov tým zo zdroja nepotiahneš.
-
- Nový používateľ
Tiez som myslel ze redukciou nic viac nedosiahnem,tak ale radsej sa opytam.Moje prve vlastnorucne postavene PC tak ci tak zdroj menim
- lionlion
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 28. Sep, 2008, 18:47
Tie diody si nevsimaj, spravaju sa tak ako maju, pri zapinani Pc sa ti nachvilu vsetky rozsvietia (kazda s nich je jednofarebna a farbu nezmeni, oni su len farebne odlisene podobne ako otackomer auta). A ked zapnes Dynamic energy saver (cize setrenie energie) tak sa ti rozsvietia a cim viac ich svieti tim viac doska setri energiu.
Inak na problemi s CPU tie diody nemaju suvis a ta redukcia s 4pin na 8pin tiez nie, zalezi na zdoji kolko stavy do nich pusti (inak keby si rozobral zdroj tak zlte a cierne su aj tak spojene a je jedno ci je 4 alebo 8pin) ale zdojom to nebude, keby bol slaby zdroj skor by sa to prejavilo na grafike ako na procesore kedze procesor ma ovelu mensiu spotrebu ako grafika a prejavovalo by sa to blbnutim obrazu (smuhy miesanie farieb a pod.) alebo by sa restartol komp. Ale ako citam forton 500 s prehladom staci (iba ak by si mal zle pozapajane spotrebice v kompe,cize vsetko na jednej vetve a na ostatnych nic, skus sa mrknut)
Zdroj nemen je to dobra znacka a 100% staci 500 wattovy, radsej sem hod co je to za zostavu, parametre
Pri sekani hier to moze byt aj cpu, vyskusaj ho cez ORTHOS ten ty CPU zatazi na 100% a nielen cpu, ak je stabilny bude to grafikou (ak nieje procak slaby vykonovo ale pochybujem), potom bud je slaba VGA alebo treba ine ovladace (inac s vlastnych skusenosti viem ze s Radeonkami su vecsie problemi ohladom hier ako s GeForce)
Tiez to moze byt sposobene inym hardwerom (USB klavesnica alebo mys, joystik, volant a pod.) moj pripad: na vyne bol volant ked bol zapojeny hra sekala aj na minime po odpojeni na plnych detajloch na Full HD nic (priemer 40 FPS GRID)
Inak na problemi s CPU tie diody nemaju suvis a ta redukcia s 4pin na 8pin tiez nie, zalezi na zdoji kolko stavy do nich pusti (inak keby si rozobral zdroj tak zlte a cierne su aj tak spojene a je jedno ci je 4 alebo 8pin) ale zdojom to nebude, keby bol slaby zdroj skor by sa to prejavilo na grafike ako na procesore kedze procesor ma ovelu mensiu spotrebu ako grafika a prejavovalo by sa to blbnutim obrazu (smuhy miesanie farieb a pod.) alebo by sa restartol komp. Ale ako citam forton 500 s prehladom staci (iba ak by si mal zle pozapajane spotrebice v kompe,cize vsetko na jednej vetve a na ostatnych nic, skus sa mrknut)
Zdroj nemen je to dobra znacka a 100% staci 500 wattovy, radsej sem hod co je to za zostavu, parametre
Pri sekani hier to moze byt aj cpu, vyskusaj ho cez ORTHOS ten ty CPU zatazi na 100% a nielen cpu, ak je stabilny bude to grafikou (ak nieje procak slaby vykonovo ale pochybujem), potom bud je slaba VGA alebo treba ine ovladace (inac s vlastnych skusenosti viem ze s Radeonkami su vecsie problemi ohladom hier ako s GeForce)
Tiez to moze byt sposobene inym hardwerom (USB klavesnica alebo mys, joystik, volant a pod.) moj pripad: na vyne bol volant ked bol zapojeny hra sekala aj na minime po odpojeni na plnych detajloch na Full HD nic (priemer 40 FPS GRID)