..jeden deň to skrátka nenabehlo..
..cca 1/2 roka chodili spolu bez problémov. NEtaktované. BIOS posledný aktuálny. OS W7. Ramky sú ok, grafiky som vymenil tri a je to to isté.
Chyba sa prejavuje tak, že pc nenabehne. Ventilátory sa roztočia. Po vypnutí a hw resete nabehne. Pokial nechám default, ide, po vypnutí alebo reštarte sa opakuje chyba. Pokiaľ CPU podtaktujem z defaultnej 333 nižšie, po reštarte alebo vypnutí nabieha normálne. ALE: - po každom štarte rozhasí dátum a čas. V BIOSe v info o cpu raz ukazuje len jedno jadro, inokedy obe. Tamtiež po štarte ukazuje totálne nezmyselné nastavené frekvencie cpu ( od 3,6 po 4,8GHz!! ).
..momentálne nemám možnosť si ponechať ( jednoduchšia možnosť ) od niekoho cpu niekolko dní na vyskúšanie, tak hľadám riešenie a pýtam sa, či sa už s týmto niekto nestretol a v čom je problém, prípadne odkaz na vlákno, kde sa to riešilo.. prelúskal som cca 15 strán a potom som to vzdal...
Ďakujem..
P5E x38 + C2D 8400 chyba MB? či CPU?
P5E x38 + C2D 8400 chyba MB? či CPU?
Progress... ... 59%
Re: P5E x38 + C2D 8400 chyba MB? či CPU?
Asi bude navine MB, procesor by take veci nerobil bud by isiel alebo by nesiel vobec.S tym casom neviem max že baterka dosla.Este može byt navine zdroj skus ho vymenit .
Re: P5E x38 + C2D 8400 chyba MB? či CPU?
..tiež si už teraz myslím //aj ked zatiaľ nie na 100%// , že asi mb, čo dosť zamrzí...
..no zaujímavé je, že keď je cpu podtaktovaný, alebo pretaktovaný (skúšal som až do 3,3GHz), pc ide..
..nespustí sa iba na default frekvencii a tam vyrába všetky tie blbosti, čo som opísal vyššie..
..takže budem jazdiť na podtaktovanom, alebo pretaktovanom cpu a budem zháňať novú mb asi..
..batt je ok, meral som ju a pre istotu som ju aj vymenil za novú, 1Ecko ma nezabije..
..no zaujímavé je, že keď je cpu podtaktovaný, alebo pretaktovaný (skúšal som až do 3,3GHz), pc ide..
..nespustí sa iba na default frekvencii a tam vyrába všetky tie blbosti, čo som opísal vyššie..
..takže budem jazdiť na podtaktovanom, alebo pretaktovanom cpu a budem zháňať novú mb asi..
..batt je ok, meral som ju a pre istotu som ju aj vymenil za novú, 1Ecko ma nezabije..
Progress... ... 59%