win 7 a zahlcovanie ram

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
SOGOR
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 16. Apr, 2007, 08:00

win 7 a zahlcovanie ram

Príspevok od používateľa SOGOR »

Zdravim potreboval by som poradit moj problem je nasledujuci.
po cerstvom nainstalovani win 7 professional 64bit (predtym som mal RC ultimate kde sa tento problem nevyskytoval)
sa u mna zacal objavovat takyto problem.
V stave po spusteni vyuzivam okolo 45% - 50% ramky z 2 GB co povazujem za normalny stav vzhladom na to ako ju win pouziva.
Avsak po nejakej dobe 5-6 hodin jej vyuzivanie stupa az do 98% a system ju odmieta uvolnit a zacinam si pripadat ako na 486.
Vypol som aj indexovanie bohuzial nepomohlo. Testoval som aj ramky memtestom nevypisali ziadnu chybu. Antivir ani antispyware nic nenasiel. Takto vyzera stav tesne po restarte http://img691.imageshack.us/img691/5210/problemmu.jpg po 6 hodinach je to to iste len vyuzitie ram je 98% a v pripade ze chcem pustit hoci aj task manager napise ze mam nedostatok systemovych prostriedkov.
V diskusiach na internete som ziadne rady okrem vypnutia indexovania nenasiel.
Vopred dakujem za kazdu radu
Používateľov profilový obrázok
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Re: win 7 a zahlcovanie ram

Príspevok od používateľa Snake »

v screene je všetko ok :?

.
SOGOR
Nový používateľ
Nový používateľ

V tom screene to vyzera normalne pretoze to bolo tesne po restarte ale po 5 hodinach sa to zaplnilo priemerne na 90% a nic sa neuvolnovalo.
Svoj problem som nakoniec dufajme vyriesil.
Nepomohol ani reinstall win ani vypnutie indexovania ako som pisal. Ukazalo sa ze za to zrejme moze memory leak ktory sposoboval nejaky ovladac zrejme od grafiky alebo tlaciarne. To som vyriesil tak ze som cez verifier.exe zapisal vsetky ovladace a zda sa ze to pomohlo.
okrujko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 06. Jan, 2010, 19:15

Príspevok od používateľa okrujko »

Cau, prosim Ta mohol by si presne povedat ako si to spravil?...nemam s tym skusenosti ale robi mi skoro presne to co tebe, len s tym rozdielom ze mi vydrzi dlhsie a vascinou to spravi ked stahujem cez JDownloader...proste to miesto neuvolni a ked otvorim task manager tak ked spocitam vsetky procesy ktore bezia tak nevyjde ani 700 MB mozno a mam tiez 2GB ram...proste ma to uz serie kusa...mam tiez ATI grafiku a instaloval som ovladac na win7 beta tak neviem ci to moze byt tym
dikes za kazdu radu :)
Dell E5470
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
SOGOR
Nový používateľ
Nový používateľ

start->verifier.exe->create custom settings (for code developers)->next->select individual settings from a full list->next->check "Pool tracking"->next->select driver names from a list->next->sort by Provider, check all non-Microsoft drivers->Finish, reboot.

Ak nebudes schopny nahodit win po tom ako zaskrtnes tie drivery tak pusti win v safe mode zapni verifier.exe->Delete existing settings
okrujko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 06. Jan, 2010, 19:15

Príspevok od používateľa okrujko »

dikes...uvidime ci to bude fungovat...snad..win nabehol taze cakame :D
Dell E5470
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
SOGOR
Nový používateľ
Nový používateľ

Tak nakoniec som sa dopracoval k tomu ze hoci podpisanie ovladacov pomohlo a system mi nabieha s tym ze mi nechava viacej ram skutocnym problemom je to ze jDownloader teda java sposobuje tento memory leak. Pisal si aj ty ze sa to vyskutuje so spustenym jDownloaderom takze treba pockat pokial to vyriesia pripadne napis ak najdes riesenie ;). Udajte to suvisi aj s NOD 32 takze stale nepoznam riesenie :(
JOKIJOKI
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 24. Jan, 2010, 13:31

Príspevok od používateľa JOKIJOKI »

Mam ten istý problém ako ty.A nie sme sami.Ja som preinštaloval celí Win 7 a aj tak to nepomohlo.Niekde píšu že je to nod ale ja som aj nod odinstaloval a aj tak to nepomohlo.Bud to bude tou javou alebo to je chyba win7.Este je mozne že drivery.No neviem musime čakat.
Xp to nerobí.
SOGOR
Nový používateľ
Nový používateľ

Ja som to uz vyriesil robil mi to nod. Odinstaloval som nahradil Avirou a fungujem dalej s rozdielom ze nemusim kazdych 5 hod restartovat komp.
JOKIJOKI
Nový používateľ
Nový používateľ

Je to jedno z riešení.Ja som čítal že je to chyba vo win 7 a má byť vydaný hotfix od Microsoft.
JOKIJOKI
Nový používateľ
Nový používateľ

Už je to tady.Mrkvosoft vidali hotfix.Rýchla oprava pre systém Windows (KB979223).

Kód: Vybrať všetko

http://support.microsoft.com/kb/979223/cs
A dokonca funguje.Mám to vyskúšané.Možem potvrdit.
Používateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa GASPi »

Troska starsia tema, no prihodim aj moje poznatky. Sam pouzivam JDownloader (JD) a presne mi sposobuje, co aj vam --> teda zahlcuje RAMku. Pri spusteni Win7 64bit mam 1,2GB zo 4GB vyuzitu. Ak zapnem JD, tak po urcitom case sa mnozstvo alokovanej RAM zvacsuje, takmer na full :(. Ani po vypnuti JD sa dany obejm RAMky neuvolni.
Pomaha len vypnutie, ci restart. A pekne ma to hneva, kedze pouzivam hibernaciu.
Existuje nejaky overeny program, ktory dokaze po zatvoreni JD uvolnit alokovanu RAM?

Pouzivam aj ESS4, no s tym OS nema problem.

Prikladam aktualny screen uz pri vypnutom JD, ktory tahal 3 hodiny.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 34" Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor
BattleTag
STEAM

Návrat na "Operačné Systémy"