Nokia 5800XM

Všetko o mobilných telefónoch, tabletoch, fitness náramkoch, smart hodinkách a iných prenosných zariadeniach. Diskusia o mobilných sieťach, operátoroch a ponukách.
Toto nie je nákupná poradňa!! Taktiež zadeľte tému do dobrej podkategórie
Používateľov profilový obrázok
zwARO
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 13. Okt, 2007, 08:00

Nokia 5800XM

Príspevok od používateľa zwARO »

Hm,vazne tu tento fon nem temu,ak som zle hladal tak lock :-)

Mate ho niekto? Ake su s nim skusenosti? Nejake odporucane apliakcie?

Onedlho by som sa mal stat jeho majitelom.
lunchmeat
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 24. Nov, 2009, 12:16

Re: Nokia 5800XM

Príspevok od používateľa lunchmeat »

neviem ci neporusujem pravidla..ale vsetko najdes tu:

Kód: Vybrať všetko

nokiaforum.cz
ja ju mam, akurat som ju vymenil za N900, a uprimne?..viac by som do symbianu nesiel, nevyhovovala mi rychlost, a nie az taka moznost customizacie aku som od smartphonu ocakaval.
ale aj tak, je to telefon ktory ma prakticky vsetko.
zwARO
Používateľ
Používateľ

nemal by si porusit pravidla :-)
dik za link

ako si spokojny s N900? to je ta co ma linux+GPU cip,ze?:-D za kolko to zozere baterku?
lunchmeat
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 24. Nov, 2009, 12:16

Príspevok od používateľa lunchmeat »

ano, to je ona :)s n900 som spokojny velmi moc:)...to uz nie je mobil, to je plnohodnotny linuxovy PC :)
..ale ta baterka je shit...obcas musim nabijat aj 2x za den, ked moc browsujem po nete, a stale ma par chybiciek ktore treba vychytat, ale nemenil by som za nic.
PowerFull
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 06. Okt, 2008, 22:37

Príspevok od používateľa PowerFull »

Mam tento kusok ,mne sa paci ,len skoda ze nema lepsi fotak,ten by mohol byt na dnesnu dobu lepsi ,trochu som si zvykal na ovladanie ale symbian som uz poznal z ineho telefonu.
Ma zopar chybiciek krasy ale tie sa podla mna odstrania novsim firmwarom.
Pouzivam ho asi mesiac a uz don tlacim rozne aplikacie,potahal som ich uz vela ale niektore aj ked su na S60v5 tak bud nejdu alebo idu zle .
Teraz hladam nan ICQ ak mate niekto funkcnu verziu tak sup link . :-D
AMD 9950 Quad 2.60GHz + Noctua NH-U12P SE2, Asus M3N-HT Deluxe/hdmi , MSI G9800GT OC T2D-512MB, 2x2GB Kingston HyperX 1066Mhz DDR2 , HDD 1TB Samsung 32MB Sata2, SB X-Fi Xtreme Audio + Logitech Z5500 , case ThermalTake M9, 20'' LCD Samsung
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

ten telefon je dost pomaly,napr oproti mladsej sestre 5530 ma horsi displej,horsiu citlivost displeja,nema kineticke skrolovanie atd..ale zas ma gps navyse ;)
PowerFull napísal: Teraz hladam nan ICQ ak mate niekto funkcnu verziu tak sup link . :-D
toho je vela..sick je dobry,jednoduchy a dokaze posielat aj subory..qip je uzivatelky prijatelnejsi ma spam otazku,ale zas nedokaze posielat tie subory..
mi*so
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 13. Jan, 2010, 17:54

Príspevok od používateľa mi*so »

Ja by som symbian nebral. Ked smartphone tak niečo s Linuxom alebo aspoň Windows Mobile aby som mal pocit skutočného počítača.
Patko19
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 22. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Patko19 »

symbian je stale lepsie ako mat nieco uzatvorene a mat moznost instalovat len nejake java aplikacie.
symbian je dost dlho na trhu a zaujima sa on dost ludi a vytvara celkom prepracovane aplikacie napr core player (e90 procesor 332MHz a bezproblemove prehravanie divx filmu nekomprimovaneho na telefon, proste stiahol, nahral a pozeral)
tato e90 ma tiez neaku "graficku kartu".

pokial clovek vie co si nainstalovat tak sa to v pohode dokaze vyrovnat aj windows mobile. taka zaujimava vec co som zistil. ak dojde ram v telefone tak zacne automaticky pouzivat swap ako SD kartu. trosku dlhsie odozvy ale da sa to prezit.
tiez som majitelom telefonu co ma symbian, konkretne nokia e90 a ziadne problemy okrem slabsej vydrze baterie som nespozoroval.
moj nazor je taky ze symbian je pre cloveka ktory neni narocny.
zoznam mojich aplikacii nainstalovanych
nimbuzz - chat
skype beta - oficialny klient od skype. (pri O2 internete sa da bezproblemovo volat na ine skype ucty, ziadne lagy a sekanie)
opera 10 - internet
location tagger - gps suradnice zapisuje do exif foto (5800 to ma uz integrovane)
img exchanger - ucet na ovi suite, synchronizacia vsetkych fotiek v pripade nechceneho formatu alebo inej chyby
multiscanner - OCR text z obrazku do klasickeho textu
sygic - navigacia
freeunrar - :)
putty - konzola
coreplayer - multimedia
irremote - dialkove cez IR
xplore - obdoba totalcmd
gpfce - emulator nintenda
n-gage - ngage hry
barbelo+gpsd - lokalizacia AP v spolupraci s google maps
gmail - :)
btftp - kontrola nad dalsim pripojenym telefonom cez BT
blueftp - obex transfer cez BT
google maps - :)
taskman - spravca procesov
gsm tracker - info o BTS a pozicia
extgps - poskytovanie gps suradnic cez bluetooth (dobre pre windows zariadenia ktore nemaju GPS chip)
+ hry na vnutornom display
crash bandicoot nitro race
worms 2008
crach and spyro
global race - dobra hra. ma aj multiplayer cez bluetooth. par ludi co poznam maju 5800 a celkom zabava vidiet v krcme ludi ako sa natacaju (5800XM a akcelerator) a ja si pekne sedim a ovladam to rucne klavesnicou.

o N900 som aj ja rozmyslal, ale mam take tusenie ze bude aj nejaka ina rada E. e rady su vzdy lepsie prepracovane ako ostatne (kovove casti tela). teda ak vybehne nejaka Exxx co bude mam maemo tak e90 pojde do sufliku

no a s aplikaciami si necham rad poradit.
vsetko mi je jedno
zwARO
Používateľ
Používateľ

no a este nokia dala nove ovi maps zadarmo ! co myslim,ze zdviha hodnotu ich mobilov, momentale su podporovane len niektore kusy - 10. pricom cena bola 60e na rok. vyborny krok :cool:
telefon uz mam doma ale ja som doma neni uz mesiac :-D

ten novy linux ma este velmi vela pred sebou aby bol pouzitelny. WM tiez vela ludi nema rado. tak dufam ze budem spokojny. mam len obavy z jeho hrubky.

co sa tyka kinetickeho scollovania tak pri novom FW 40.xxx ma aj 5800 toto scrollovanie a tak isto zrychlila.
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

symbian je presny komromis do telefonu...nevidim pointu robit s mobilu pocitac,kedze na to nema velkost displeju atd
Patko19
Používateľ
Používateľ

zwaro
tie nokia ovi maps 3 su funkcne na kazdom telefone co ma symbian S60 3rd a 5rd
sam ich testujem na e90 ktora neni podporovana oficialne. staci nainstalovat. upozorni ta ze neni kompatibilne ale neni s tym ziadny problem.
vsetko mi je jedno
zwARO
Používateľ
Používateľ

tak to bude mat aj tato radost s jeho nokiou 6220c :)
Bamma_boy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33

Príspevok od používateľa Bamma_boy »

Myslíte, že OVI Maps pôjde aj na E51 s neintegrovaným GPS modulom? teda, že ho pripojím cez BT? Obrázok
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

Inak toho quake 3 arena som drvil na mojej e90 a je to brutal haluz :hysterical:

Patko19, tebe na tom core playeri neseka zvuk?Lebo mne mocne a dost mocne ma to ze sere :rolleyes:
Patko19
Používateľ
Používateľ

zvuk neseka. len nepodporuje ac3 a nejaky aac vo vysokom bitrate.
ked si pustis video, tak mas moznost si spravit benchmark na video. ked pustim napr dvbrip simpsonovcov tak benchmark mierne presahuje 100% rychlosti videa a tym padom ziadne sekanie obrazu a ani zvuku. inak da sa nastavit aj kvalita prehravania. teda ked ti to seka mozes si nastavit kvalitu na medium. je to skoro nerozpoznatelne ale dost to odlahci procesor.
inak mam FW 400.34.93
vsetko mi je jedno

Návrat na "Mobilné telefóny, tablety, wearables a mobilné siete"