pomalá Wifi sieť
- kajo873
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Nov, 2006, 02:00
pomalá Wifi sieť
Ahojte mám router Vigor 2600VGST. Mám doma spravenú wifi sieť a ked kopírujem z notebooku do PC alebo aj opačne tak maximálna rýchlosť kopírovania je tak do 20mbit/s(2,5Mb/s) .. Neviete mi poradiť prečo to ide tak pomaly??
V routeri som napevno nastavil vo wifi nastaveniach G- mod nie zmiešaný ako som mal doteraz (b/g)..
A wifi v notebooku mi tiež podporuje g-mod.
V správci úloh v sietiach mi píše že rýchlosť pripojenia je 54mbit/s
Ale pri kopírovaní ukazuje využitie siete max do 35%...
Ako to mám nastaviť aby mi využívalo sieť na 100% teda aby sa mi súbory kopírovali rýchlejšie?
Dakujem..
V routeri som napevno nastavil vo wifi nastaveniach G- mod nie zmiešaný ako som mal doteraz (b/g)..
A wifi v notebooku mi tiež podporuje g-mod.
V správci úloh v sietiach mi píše že rýchlosť pripojenia je 54mbit/s
Ale pri kopírovaní ukazuje využitie siete max do 35%...
Ako to mám nastaviť aby mi využívalo sieť na 100% teda aby sa mi súbory kopírovali rýchlejšie?
Dakujem..
- Marek
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00
Re: pomalá Wifi sieť
G wifi ti ani viac ako 20Mbits nepojde. Je to proste maximum, aj ked pripojenie pise ze 54Mbits. Bezne hodnoty su skor este o nieco nizsie.
Ja ked kopirujem cez wifi subory do desktopa alebo opacne tak mi to ide tak okolo 1,5MB/s
Ja ked kopirujem cez wifi subory do desktopa alebo opacne tak mi to ide tak okolo 1,5MB/s
- kajo873
- Používateľ
heh tak prečo píšu že to má ísť 54mbit/s
Som si myslel že čosi nastavim a pojde rýchlejšie..
Pretoze ani 100mbps siet ti nejde 100mbps
A pri wifi na 35% mas 18mbps, wpa a wep a tak...ajajaj este bud rad
M
A pri wifi na 35% mas 18mbps, wpa a wep a tak...ajajaj este bud rad
M
jo, nastav zabezpecenie -> ziadnekajo873 napísal:heh tak prečo píšu že to má ísť 54mbit/s
pojde to rychlejsie, pri 90% signale bez problemov 40Mbps
lava, prava, lava, prava ...
jasne, vypni si zabezpecenie, nech sa aj ostatni mozu cez teba zadarmo pripajat
boze galen, ked uz mu daco take radis, tak mu aj napis ake problemy moze z toho mat
boze galen, ked uz mu daco take radis, tak mu aj napis ake problemy moze z toho mat
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- Marek
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00
Ja som dnes len pre zaujimavost skusil vypnut zabezpecenie wifi, ale rozdiel v rychlostiach ziadny. Na 40Mbits fibermete som nameral max 13Mbits aj so zabezpecenim aj bez. Po kabli samozrejme siel tak ako mal.
jasne ze to nepojde tak rychlo, galen to trochu prehnal, vypnutie zabezpecenia ti prida tak okolo 10-15% na rychlosti aj to nie vzdy (zalezi od routera)
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- kajo873
- Používateľ
Hmmm ja mam vypate zabezpečenie. Mám len skrytu SSD a kontrolovanie mac adries...
Ale mal som aj to šifrovnie a nijak som zmenu rýchlosti nepocítil ked som prešiel na kontrolu mac adries..
Hmm nechápem to ..prečo potom píšu že 54mbit/ ked to realne nedosiahne ani polovicu..
Ale mal som aj to šifrovnie a nijak som zmenu rýchlosti nepocítil ked som prešiel na kontrolu mac adries..
Hmm nechápem to ..prečo potom píšu že 54mbit/ ked to realne nedosiahne ani polovicu..
lebo marketingove oblbovacky
no ono sa nikde neuvadza za tych 54mbit je obojsmerna prevadzka trafficu. cize router dokaze v istom intervale len vysielat,ale prijmat nie, a to iste naopak.
tym padom teoreticka rychlost routru je 54/2
//ako pise newmi, marketingove oblbovacky
tym padom teoreticka rychlost routru je 54/2
//ako pise newmi, marketingove oblbovacky
Pretoze ani 100mb/s nejde na 100, ani analogovy modem nesiel 56kb a ani gigovka nejde na giga. Skus porozmylat preco...Hmm nechápem to ..prečo potom píšu že 54mbit/ ked to realne nedosiahne ani polovicu..
Jedine asi ide fax na 9600
M
- kajo873
- Používateľ
hmm netuším teda prečo...
tak ja to skusim este raz a pomalsie
dajme tomu ze mas G-ckovy router, ktory ma napisane na krabici a v specifikacii, ze dokaze ist 54Mbit/s...tento udaj je teoreticky pravdivy. Ale co vyrobcovia neuvadzaju(koli marketingu) ze ta rychlost je sucet vstupneho a vystupneho trafficu (data IN/OUT).
Cize router dokaze len 27mbit/s vysielat a 27mbit/s prijmat data....tojt vsjo.
dajme tomu ze mas G-ckovy router, ktory ma napisane na krabici a v specifikacii, ze dokaze ist 54Mbit/s...tento udaj je teoreticky pravdivy. Ale co vyrobcovia neuvadzaju(koli marketingu) ze ta rychlost je sucet vstupneho a vystupneho trafficu (data IN/OUT).
Cize router dokaze len 27mbit/s vysielat a 27mbit/s prijmat data....tojt vsjo.
No to si moc ani po lopate nevysvetlil, skusim ja...
Je to len moja domienka, cize to neber ako labacky skusane,
Podla mna je to tym, ze ked si napriklad vezmes gigovu siet a das kopirovat ISO dvd-cka ktore ma cca 7GB, rozhodujucou nieje len prenosova cesta, ale aj media a samotne PC. Keby to das napr. z USB 2.0 ext. disku, ani pri idealnych podmienkach sa nedostanes na 480mbps (pozn. rychlost usb 2.0). Vsetko zavisi na vsetkom a ta najpomalsia vec rozhoduje o celkovej rychlosti.
Preco teda hovoria na wlan g 54mbps???
No skratka preto, lebo to prenosove medium je dimenzovane na zataz 54mbps. Co by vlastne mali potom udavat? 27,6 a tebe to pojde 27,4 a pojdes to reklamovat????
Skratka, pocul som (cital, najskor tu), ze 54 sa nepodarilo ani v labaku, tak isto sa podla mna nepodari ani giga cez lan.
PS preco mam na starej skodovke na tachaci 180km/h???
M
Je to len moja domienka, cize to neber ako labacky skusane,
Podla mna je to tym, ze ked si napriklad vezmes gigovu siet a das kopirovat ISO dvd-cka ktore ma cca 7GB, rozhodujucou nieje len prenosova cesta, ale aj media a samotne PC. Keby to das napr. z USB 2.0 ext. disku, ani pri idealnych podmienkach sa nedostanes na 480mbps (pozn. rychlost usb 2.0). Vsetko zavisi na vsetkom a ta najpomalsia vec rozhoduje o celkovej rychlosti.
Preco teda hovoria na wlan g 54mbps???
No skratka preto, lebo to prenosove medium je dimenzovane na zataz 54mbps. Co by vlastne mali potom udavat? 27,6 a tebe to pojde 27,4 a pojdes to reklamovat????
Skratka, pocul som (cital, najskor tu), ze 54 sa nepodarilo ani v labaku, tak isto sa podla mna nepodari ani giga cez lan.
PS preco mam na starej skodovke na tachaci 180km/h???
M