napetie v kabloch

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
skill3r
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 20. Dec, 2005, 20:00

napetie v kabloch

Príspevok od používateľa skill3r »

Zaujimalo by ma ake napetie je v lan kabli?
pretoze mi sme zosietovany s kamaratom a jeden kabel ide vonku no a jak snezilo tak mi pri switchi normalne vyskakovali iskri a ked som odpojil kabel co ide vonku od kamarata a chytil sa koncovky tak ma to normalne kopala ale nie moc.Problem kabla alebo jeho hubu?
Hrochy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Hrochy »

Napatie na kabli bude o trosku mensie ako napatie ktore vychadza zo sietovej karty... samozrejme vznikaju rozne efekty na vedeni, ktore realne zapricinia, ze na danom kabli narasie napatie aj niekolko nasobok ako je efektivne vyslane nap. Lenze TP kable su navrhovane tak, aby sa taketo nieco nestalo (vysielas len 1 frekvenciu).
Takze skor by som povedal ze chyba switcha.

ALe to je len moj nazor :)

A este moze byt, ak nemate STP (tieneny) a tahany popri beskozvode alebo VN kabloch alebo obycajnych 230V... ze by sa z toho nieco naindukovalo :?
Spoiler: ukázať
w0rm0n
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 22. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa w0rm0n »

-----
Naposledy upravil/-a w0rm0n v Po 01. Apr, 2013, 23:03, upravené celkom 1 krát.
skill3r
Používateľ
Používateľ

tak ide o to ze kamarat byva vedla vo vchode,a on tam ma vlastnu vnutornu siet a s nim som prepojeny kablom z okna do okna.no a vcera som drtil po nete a zrazu pingy,kukam na switch a iskry
odpojim kabel co ide od neho chytim koncovku a trase tak akoby si si dal 9voltovku na jazyk,teraz je to ok a siet fici ako ma,fakt neviem o co slo
Hrochy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Hrochy »

Este ma tak napadlo: tiez som mal siet tahanu z 1 bitovky na druhu koaxialnym kablom. Problem bol v tom, ze som vlastne spojil 2 rozdielne zeme (kazda bytovka ma svoju) a potencial na nich je rozdielny. Takze ked som sa chytil sem tam kablu a bedne tak to kopalo :lol: .

Ale pravda je, ze kvoli tomu mozu odist zariadenia a nie len tie tvoje ale napr UPC ci ako sa ti zdieraci co maju kablovu televiziu volaju.
Spoiler: ukázať
skill3r
Používateľ
Používateľ

no ale to nieje koax ale dvojlinka
a net mame normalne dsl.Ale skor pocitam ze sa nieco v kabli naidukovalo lebo terez je to uz no problem.
jararak
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jararak »

je mozne ze mas zle fazu v zastrcke, popripade kolega. bol som na jednej montazi. zakaznikovy som montoval wifi antenu na strechu a jak som hladal signal tak som sa dotkol plechovej strechy tak som normalne lahol tak ma koplo. potom priznal dilino ze maju daco divne s elektrinou. a to isiel koax priamo z wifi karty.
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Metiu
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 20. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Metiu »

Problem moze byt aj v prepojeni TV prijimaca s VGA-ckou , pretoze na kostre TV prijimaca sa indukuje dotykove napatie ,ktore je neprijemne ale nie nebezpecne :crazy: . Skus vypnut TV zo siete vytiahnutim zo zasuvky.
NB : Fujitsu-Siemens D9500 C2D T5250 3GB 120GB X3100 15.4" @ Xubuntu
Other :
LG KU990 Viewty , Sandisk SANSA CLIP@Porta pro
Sien † slavy : 462 - Duron 800@1100@2v (spitfire) ; Athlon 1200@1864@2.3v (thunderbird) ; #1 Abit NF-7 rev. 2.0 CPU Vmod ~2.4v
Now : 462 - Duron 750@967@2.25v (spitfire) ; Duron 950@1457@2.33v (spitfire) ; Duron 1100@1470@2.21v (morgan) ; A1333 (thunderbird) ; A XP 1500+ 1333@1488@1.8v (palomino) ; EPOX 8K3A CPU Vmod ~2.33v ; #2 Abit NF7 rev.2.0 Vmod ~2.4v

Návrat na "Siete"