vyroba chladica

Všetko o chladení procesorov, grafických kariet, pasí­vne chladenie, ventilátory...
Používateľov profilový obrázok
Matl0_w1C
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 23. Máj, 2005, 20:00

vyroba chladica

Príspevok od používateľa Matl0_w1C »

takze som sa zase nudil, dufam ze ma za to nezbijete (ako za to vznasadlo) a pokusil som sa vyrobit mensi chladic. . .
zaklad tvorili medene draty o priemeru- tak akurat :lol: , nastrihal som ich na zhruba rovnake kusky(tato zalezitost trvala veelmmi kratko, ani to nespoznate :D ) a zviazal som ich spolu takym istym dratom, ale musite silne. . . potom som to chytil do peanu a zacal zohrievat nad specialnym, sice trocha starsim plynovym horakom MORA 2120 (okrem ineho si na nom varime 8) ) a po prehriati som to zacinoval. potom som odrezal spodnu cast az po ten drat, co drzal tie vsetky pokope, aby bola vacsia zakladna(karbobruska rulezz), potom pilnik, nakoniec smirgel. . .
a takto to dopadlo. . . takze ocakavam vrelu :lol: diskusiu na ucinost/zbytocnost. ..
Obrázok

Obrázok

Edited by SIKI:Upravil som ti tie linky na obrazky.A zmensi si ich!!Aby dialup-isti neskolabovali, to ja uz zateba neurobim :wink:
Brm brm wrrrrrrrrrrr.. gotcha!..
Matl0_w1C
Používateľ
Používateľ

a este ze zatial toho maleho mrzaka dam asi na stabilizatory na MB, kebize sa osvedci, spravil bi som aj na pamete na gpu a na jadro gpu...(lebo mam taky shit, co tolko nehreje, takze oka)
jaffar
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jaffar »

njn..ta 'zakladna' vyzera fakt :shit: ale ak to uchladi aspon tie pameti na grafe tak preco nie? :wink:
Hrochy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Hrochy »

co sa tyka operacnej pamati (RAM) tak to by si asi lepsie spravil, keby si z hrubeho Cu/Al plechu nieco odrezal a to tam nalepil :lol: .
Malo by to aspon hladku homogennu plochu.

Inac, pekny jezko :red:
Spoiler: ukázať
FEAR
Deaktivovaný
Deaktivovaný
Dátum registrácie: Pi 04. Nov, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa FEAR »

Hrozne :lol: ale mohol by si toho narobit viac potom to rosypat po zemi a cakat kto sa na to chiti :RLOL: :SU:
Matl0_w1C
Používateľ
Používateľ

oka,ajtak to bolo v ramci recesie, vzhlad ma velmi nezaujimal(asiq to aj taq vyzera. . . :D ),ale ta zakladne je vylestena lepsie ako moj box na durona 8) , hehe. . .
a nevie niekto,aku ma cin tepelnu vodivost???asi aste z haluze spravim vacsi, lebo ta (zakladna) sa dost tazko brusila, sice na okrajoch vyzera nesymetricky,(ale ona taka naozaj je) ale je to rovne. . .
Lukasko^
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 04. Nov, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Lukasko^ »

to Matlo:
vyskusaj si zohnat nejaky kusok medi, nejaku platnicku hrubky cca 4-5 mm, navrtaj do nej dierky o priemere toho drotu nacvakaj rovnake drotiky a pekne ich na konci zarovnaj. potom ich staci napichat do tych dierok a pekne pricinovat. malymi kliestikmi pekne rozmiestni drotiky aby to bolo symetricke a mas uplne cool a kvalitny chladic :red: ja by som to tiez zbastlil len neni cas kedze sa musim ucit na skusky na konci semestra :E
VodnikIN
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 03. Feb, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa VodnikIN »

No vyzera to divoko a zaujimavo, no neviem ci by som takeho jezka pouzil. Keby si to spravil ako navrhol Lukasko tak by to bolo myslim lepsie.
Chcel si vediet tepelnu vodivost cinu, tak pri 50st je to asi 60W/m/K a pre porovnanie - Al 260, Cu 382, Mosadz 100, Zn 111, Au 310, Ag 421, Pt 70, Pb 34... Keby si chcel ese nejake ine kovy ci kvapaliny ci ine latky kludne sa pytaj :wink:
CPU AMD Barton XP 1833MHz@2200MHz (1.7V) -> Watercooled | MB Abit NF7-SL rev.2.0, NB -> Watercooled | RAM A-Data Vitesta 2x256MB | VGA Saphire Radeon 9600XT -> Watercooled | SOUND SB Audigy 2 | HDD Hitachi 7K250 160GB + Hitachi T7K250 160GB | DVD LG 4120B DVD-RW | CASE Avance B031 + AC Fan 3| PSU Chill Inovation 400W rev.2 | MONITOR Fujitsu-Siemens P19-2
Clen Obcianskeho Zdruzenia blava.net
LittleMan
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 27. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa LittleMan »

Vcelku haluzny jezko - este mu tie drotiky zbrus, nech sa na tom nikto neporeze :wink:
VodnikIN napísal:pri 50st je to asi 60W/m/K a pre porovnanie - Al 260, Cu 382, Mosadz 100, Zn 111, Au 310, Ag 421, Pt 70, Pb 34... Keby si chcel ese nejake ine kovy ci kvapaliny ci ine latky kludne sa pytaj :wink:

Chemicko fyzikalne tabulky ??? 8)
Life is short - enjoy it!
HP ProBook 6470b, 8GB RAM, SSD | Intel Pentium 4 2.80GHz, 2xKingston DDR 512MB, Intel D875PBZ, Radeon 9800XT, 3×SATA (600GB)
Rusty
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00

Príspevok od používateľa Rusty »

2 vodnikin : Ha, niekto ma fyzikalne tabulky :o

2 matlowic : Vyrob si ich viac, a ked ta budu policajti nahanat, zacni to vyhadzovat z okna ( auta ) :o
Matl0_w1C
Používateľ
Používateľ

Lukasko napísal:to Matlo:
vyskusaj si zohnat nejaky kusok medi, nejaku platnicku hrubky cca 4-5 mm,
no, lenze ja som tiez chcel zakladnu celu z cu, ale ako si povedal, skus nejaku zohnat. . Sak ja sa s tym eeste nejako pohram, ta zakladna nie az taka zla, ve cca 80 percent je med, a 20, alebo aj menej je cin. . . a skusim spravit este vacsi,a taky do stvorca a ked poskladam comp,spravim nejaky testik...(inak vylestit to islo celkom lahko, len musim este zohnat jemnejsi smirgel :wink: )
aj je to docela rovne
ako vravim, hotove to bolo za 15 min aj obedom :D
kebize sa daju nejako zlisovat v domacich podmienkach tie kable, skusim vo zveraku. . .
VodnikIN
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 03. Feb, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa VodnikIN »

To Rusty a Littleman: Skoro, su to tabulky ku chemickemu inzinierstvu :D
CPU AMD Barton XP 1833MHz@2200MHz (1.7V) -> Watercooled | MB Abit NF7-SL rev.2.0, NB -> Watercooled | RAM A-Data Vitesta 2x256MB | VGA Saphire Radeon 9600XT -> Watercooled | SOUND SB Audigy 2 | HDD Hitachi 7K250 160GB + Hitachi T7K250 160GB | DVD LG 4120B DVD-RW | CASE Avance B031 + AC Fan 3| PSU Chill Inovation 400W rev.2 | MONITOR Fujitsu-Siemens P19-2
Clen Obcianskeho Zdruzenia blava.net
Matl0_w1C
Používateľ
Používateľ

Rusty napísal: 2 matlowic : Vyrob si ich viac, a ked ta budu policajti nahanat, zacni to vyhadzovat z okna ( auta ) :o
heeeeeeeeeej !
toto tu je vazna vec , co sa to tu rozobera, normalne 3 odpovede do 5min, jaj , vies aku mi to dalo namahu vyrobit , nafotit, a napisat to tu?(spravna odpoved: ziadnu :lol: )

a este, najde sa nejaky dobrodinec s kuskom medi, co mu doma zavazda?(vyroba tajneho chladica, hehe)
-TAMY-
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 20. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa -TAMY- »

A najviac ma aj tak fascinuje to ohlodane pravitko,, :)

inak pekna praca,, :) snad to bude aj plnit ucel
Rusty
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00

Príspevok od používateľa Rusty »

2 tamy : na nule ma dierku od kruzidla :lol:

2 matlowic : jasne ved pohoda, ja som taky lenoch ze mne by sa dotoho nechcelo :wink: . Urcite v tom pokracuj, nakoniec z teba bude nieco ako erty, ale nie vo vodnom, ale v chladeni so vzduchom. Kazdopadne na ramky na grafu by bol ten rozmer (priemer) zakladne 1 cm uplne idealny.

Návrat na "Chladiče a všetky druhy chladenia"